Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο και αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο για να ενημερωθούν τα παιδιά όλων των ηλικιών  για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών.

Δυστυχώς στις μέρες μας όλο και περισσότερα παιδιά υποφέρουν από το bullying που τους ασκείτε, σιωπώντας… Τα παιδιά που κινδυνεύουν περισσότερο να θυματοποιηθούν είναι αυτά που για κάποιο λόγο διαφέρουν από τους συνομηλίκους. Επιπλέον, είναι παιδιά που δυσκολεύονται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και παρουσιάζονται αδύναμα. Είναι επίσης παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος και κατάθλιψη. Είναι λιγότερο δημοφιλή, έχουν λίγους ή καθόλου φίλους και δυσκολεύονται στις διαπροσωπικές σχέσεις. Φυσικά, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι απλώς ενδείξεις. Θύμα μπορεί να αποτελέσει οποιοσδήποτε και αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με την επιλογή του θύτη.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 παιδικά βιβλία που πρέπει να διαβάσουν τα παιδιά ώστε να μάθουν περισσότερα για το σχολικό εκφοβισμό αλλά και για το πώς θα πρέπει να διαχειριστούν τυχόν περιστατικά bullying εντός ή εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Και μην ξεχνάτε να προτρέπετε  τα παιδιά σας να λύνουν τη σιωπή τους για όσα θέματα τα απασχολούν!