Διαβάσαμε : Τιρκουάζ – Ρένα Ρώσση-ΖαΐρηI Εκδόσεις Ψυχογιός

164

Διαβάσαμε : Τιρκουάζ – Ρένα Ρώσση-ΖαΐρηI Εκδόσεις Ψυχογιός

Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, είναι μια συγγραφέας που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το βιβλίο της Η αγαπημένη των θεών, ήταν ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα που διάβασα πέρσι το καλοκαίρι και στη σκέψη του ακόμη χαμογελώ! Τα αστέρια στην άμμο, έγιναν μια εξαιρετικά πετυχημένη σειρά! Φέτος, έρχεται με το Τιρκουάζ , ένα απόλυτα εθιστικό θρίλερ για να μας καθηλώσει για ακόμη μία φορά!

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο ♥

 

Υπάρχει το άσπρο. Υπάρχει το μαύρο. Κι ανάμεσά τους το τιρκουάζ. Το δαχτυλίδι που είχε επιλέξει ο Στέφανος να χαρίσει και στις τρεις αδελφές. Στη δύστροπη Ερατώ, στη δυναμική Κλέλια, στην ντελικάτη Μάιρα, τα κορίτσια του. Είχε τον τρόπο του με τις γυναίκες ο Στέφανος. Τις έκανε να νιώθουν όμορφα, να αισθάνονται μοναδικές.
Τη μία την παντρεύτηκε.
Την άλλη την ερωτεύτηκε.
Την τρίτη τη βίασε.

Το τιρκουάζ, ένα λαμπερό χρώμα που συμβολίζει την αλήθεια. Και την αγνότητα. Το τιρκουάζ, ένα σκοτεινό χρώμα που βουτάει σε αλήθειες ψυχής. Γιατί η ζωή έχει πάντα δύο όψεις. Γιατί κάθε ιστορία κρύβει πολλές πλευρές και βαθιά χτυποκάρδια. Άλλωστε, από το μεθύσι του έρωτα δεν είναι καμωμένη η ευτυχία;H γνώμη μου ♥

 

Το Τιρκουάζ είναι ένα ερωτοκοινωνικό θρίλερ. Πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι ο Στέφανος, ένας άντρας -ο οποίος μεγαλώνει με πολύ δύσκολο τρόπο- και τρεις αδερφές. Τη μια αδερφή την παντρεύεται, την άλλη την ερωτεύεται και την τρίτη τη βιάζει. Μέσα σε όλα αυτά, δένει το τιρκουάζ δακτυλίδι και αυτό παίζει ρόλο σε κάθε σελίδα του βιβλίου.

Είναι λίγο αστυνομικό, λίγο θρίλερ, λίγο σου κόβει την ανάσα. Η ζωή των πρωταγωνιστών παρουσιάζεται, τοποθετημένη στο παρόν και στο παρελθόν έτσι, ώστε να εξηγούνται, αβίαστα, όλα όσα συμβαίνουν και να δίνονται όλες οι απαραίτητες απαντήσεις στα ερωτήματα και στις απορίες του αναγνώστη, κατά την εξέλιξη της ιστορίας.

Ο κάθε άνθρωπος είναι “καθρέφτης” της οικογένειας και του περιβάλλοντός του και ότι ο χαρακτήρας και οι συμπεριφορές των ενηλίκων διαμορφώνονται και οφείλονται, κατά κανόνα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,στα βιώματα της παιδικής ηλικίας,γιατί αυτά είναι που κατευθύνουν τη ζωή του κάθε ατόμου.

Το τέλος συγκινητικό και λυτρωτικό, έρχεται για να μας απαλλάξει όλο το βάρος που μας πρόσθεσε η μαύρη ψυχή του πρωταγωνιστή. Η κάθαρση είναι εκεί και μας περιμένει για να μας εξαγνίσει.

Η γραφή είναι αβίαστη, μεστή και συγκλονιστική όπως κάθε φορά! Δεν θα μπορούσα βέβαια να μην αναφερθώ στο υπέροχο εξώφυλλο του βιβλίου!

Ποτέ δεν πίστευα πώς ένα τόσο υπέροχο και λαμπερό χρώμα, όπως το τιρκουάζ, θα μπορούσε να κρύβει τέτοια μαυρίλα και σκοτεινιά όπως η ψυχή του πρωταγωνιστή! Σας το συνιστώ ανεπιφύλακατα!

 Δείτε εδώ τις προτάσεις μας και για βιβλία ενηλίκων!

Καλή ανάγνωση!

Μέχρι την επόμενη μας βιβλιο – πρόταση σας γλυκοφιλώ!
Διαβάσαμε : Τιρκουάζ – Ρένα Ρώσση-ΖαΐρηI Εκδόσεις Ψυχογιός

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.