Έρευνα: Εκείνοι που διαβάζουν βιβλία είναι πιο συμπαθητικοί σε σχέση με εκείνους που δεν διαβάζουν

338

Έρευνα: Εκείνοι που διαβάζουν βιβλία είναι πιο συμπαθητικοί σε σχέση με εκείνους που δεν διαβάζουν

Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι, ναι, τα βιβλία μας κάνουν πιο έξυπνους. Πολλοί όμως πιστεύουν ότι εκείνοι που διαβάζουν πολύ δεν τα καταφέρνουν στις κοινωνικές σχέσεις. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, το διάβασμα μπορεί να μας κάνει πιο ευγενικό, και πιο ενσυναίσθητο πρόσωπο. Μας κάνει επίσης να ενεργούμε με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το Kingston University στο Λονδίνο, ζήτησε από τους συμμετέχοντες τις προτιμήσεις τους για τα βιβλία, την τηλεόραση και τα παιχνίδια. Επίσης δοκιμάστηκαν σε διαπροσωπικές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένου τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και αν θα βοηθούσαν τους άλλους.AdTech Ad

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι προτιμούσαν τα βιβλία ήταν πιο πιθανό να ενεργούν με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο σε σύγκριση με εκείνους που προτιμούσαν να παρακολουθούν τηλεόραση. Όσοι προτιμούσαν να παρακολουθούν τηλεόραση, από την άλλη, αντιμετώπιζαν λιγότερο φιλικά και με λιγότερη κατανόηση τις απόψεις των άλλων.

Ωστόσο, όλοι οι τύποι των βιβλίων δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Η μελέτη δείχνει ότι ο τύπος της λογοτεχνίας που επιλέγουμε έχει επίσης τεράστιο αντίκτυπο στη συναισθηματική μας νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, η μελέτη αποκάλυψε ότι οι οπαδοί της μυθοπλασίας έδειξαν θετικότερη κοινωνική συμπεριφορά, ενώ οι αναγνώστες των δραματικών και ρομαντικών βιβλίων βρέθηκαν να είναι οι πιο συναισθηματικοί. Στο ίδιο πνεύμα, οι οπαδοί των πειραματικών βιβλίων ήταν πιο ικανοί να δουν τα πράγματα από διαφορετικές προοπτικές και οι αναγνώστες που αγαπούσαν την κωμωδία ήταν οι καλύτεροι στις σχέση τους με τους άλλους.

Η έκθεση στην μυθιστοριογραφία σχετίζεται με μια σειρά από ενσυναίσθητες ικανότητες. Η ενασχόληση με τη πεζογραφία φαντασίας και την κωμωδία θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την ενίσχυση των ικανοτήτων των ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμη  : Όλες οι παιδικές ταινίες που θέλουμε να δούμε μέσα στο 2020!

Έρευνα: Εκείνοι που διαβάζουν βιβλία είναι πιο συμπαθητικοί σε σχέση με εκείνους που δεν διαβάζουν

Photo by Suzy Hazelwood from Pexels 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.