Διαβάσαμε: Οι κόρες της βασίλισσας | Εκδόσεις Ψυχογιός

361

Διαβάσαμε: Οι κόρες της βασίλισσας | Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός ένα υπέροχο ιστορικό μυθιστόρημα, Οι κόρες της Βασίλισσας της Κλαίρης Θεοδώρου. Ένα κοινωνικό ιστορικό μυθιστόρημα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και των πιο απαιτητικών αναγνωστών.

Η υπόθεση του βιβλίου ♥


Ρόζα και Μαργαρίτα: δύο αδερφές, δίδυμες, σε «δίσεκτα» χρόνια. Η άρρηκτη δυάδα, που δεν έπρεπε να σπάσει ποτέ, γίνεται άθελά τους χίλια κομμάτια, πριν ακόμα προλάβουν τα κορίτσια να συνειδητοποιήσουν την ύπαρξή τους, αφού οι μνήμες τους δεν καταγράφονται στο μυαλό παρά μόνο στην ψυχή. Δυο κόρες, απόρροια ενός μεγάλου έρωτα που άνθισε δίπλα στη θάλασσα, μάτωσε στο βουνό, δοκιμάστηκε στον χρόνο και ρίζωσε εντέλει στην άλλη άκρη της Γης. Δύο ψυχές που, παρά τις αντιξοότητες, κατορθώνουν όχι απλώς να επιβιώσουν, αλλά να ανθίσουν και να εξελιχθούν, να αγαπήσουν και να ερωτευθούν, να πονέσουν και να προδοθούν, να ελπίσουν και να ονειρευτούν.

Βίοι παράλληλοι και τόσο διαφορετικοί συγχρόνως, οι δύο όψεις στην ουσία του ίδιου νομίσματος, καθώς ό,τι σημαδεύει τη ζωή της μίας σωματοποιείται με κάποιον ανεξήγητο, μεταφυσικό τρόπο, σχεδόν ταυτόχρονα, από την άλλη. Στον πυρήνα της ύπαρξής τους εκείνη: η μάνα, η βασίλισσα, η Ελλάδα. Στα μύχια της ψυχής τους εκείνος: ο έρωτας, ο πόθος, ο θάνατος. Στο φόντο της ζωής τους τρεις χώρες: η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Αμερική, και όλα εκείνα που τις σημαδεύουν στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα.

Μια ιστορία για τη δύναμη των δεσμών αίματος, τη δίψα για επιβίωση, τη διαχρονικότητα του έρωτα, την ανάγκη για «πατρίδα».

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!Η γνώμη μου ♥


Πρόκειται για ένα πυκνογραμμένο και ανθρωποκεντρικό ιστορικό μυθιστόρημα. Η συγγραφέας, επιχειρεί να παρουσιάσει τα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης, μέσα από τις πρωταγωνίστριες της και της καθημερινότητας τους.

Οι ιστορικές πληροφορίες είναι τεκμηριωμένες και δεν περιστρέφονται αποκλειστικά γύρω από την ελληνικό εμφύλιο. Η συγγραφέας μοιράζεται μαζί μας και άλλες ιστορικές πληροφορίες, που σχετίζονται με τη Ρουμανία και την ιδιάζουσα κοινωνικό-πολιτικής της κατάσταση, καθώς και με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και τη δράση της αμερικανικής μαφίας, που άνθισε εκείνα τα χρόνια.

Ωστόσο ένα από τα βασικά από τα στοιχεία που με κέρδισαν είναι ο ισορροπημένος και αντικειμενικός τρόπος, με τον οποίο η συγγραφέας προσεγγίζει το ιστορικό κομμάτι του εμφυλίου. Και τελικά καταφέρνει να μας περάσει το μήνυμα πώς οι άνθρωποι ανεξάρτητα από την ιδεολογία με την οποία ανατράφηκαν και υποστήριζαν, εμφάνιζαν περισσότερα κοινά απ’ όσα οι ίδιοι πίστευαν. Τα θέματα που τους προβλημάτιζαν, όπως ο έρωτας, ο θάνατος, η ανάγκη για επιβίωση, για αγάπη και ευτυχία δεν βάφονται από πολιτικά χρώματα. Είναι φυσικά διαχρονικά θέματα που συνεχίζουν να προβληματίζουν μέχρι και σήμερα όλους μας.

Οι χαρακτήρες είναι απόλυτα αληθοφανείς και γήινοι. Οι ιστορίες τους, τόσο των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων, όσο και των δευτερευόντων, κρατούν μέχρι τέλους το αμέριστο ενδιαφέρον του αναγνώστη. Δεν σας κρύβω πώς ταυτιστηκα μαζί με τη Ρόζα και τη Μαργαρίτα, αισθάνθηκα πλήρως τα συναισθήματα τους και ζητούσα διακαώς να έρθει η δικαίωση και η λύτρωση.

Δείτε εδώ άλλες προτάσεις μας για βιβλία ενηλίκων!

Οι Κόρες της βασίλισσας είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, πληροφορεί και διδάσκει, ενώ γεμίζει ευχάριστα και εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο, που του αφιερώνει κάθε αναγνώστης. Είναι ένα μυθιστόρημα, που καταδεικνύει περίτρανα τη συγγραφική εξέλιξη και ωριμότητα της κυρίας Θεοδώρου, η οποία όπως διαφαίνεται μέσα απ’ τη συγγραφική της πορεία, έχει να δώσει ακόμη πολλά στο συγγραφικό χώρο.

Αποκτήστε το εδώ σε προνομιακή τιμή!

Μέχρι την επόμενη μας βιβλιο- πρόταση σας γλυκοφιλώ!
Διαβάσαμε: Οι κόρες της βασίλισσας | Εκδόσεις Ψυχογιός

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.