Διαβάσαμε : Μικρές Κυρίες από τις εκδόσεις Διόπτρα

197

Διαβάσαμε : Μικρές Κυρίες από τις εκδόσεις Διόπτρα

Οι Μικρές Κυρίες είναι ένα έργο που μιλά για την ίδια τη ζωή και έχει διασκευαστεί αμέτρητες φορές σε όλον τον κόσμο. Οι αγαπημένες μας εκδόσεις Διόπτρα φέτος, ετοίμασαν μια έκδοση που απευθύνεται σε μικρά παιδιά που διαφέρει από όλες τις άλλες.

Η υπόθεση του βιβλίου ♥

Οι υπέροχες αδελφές Μαρτς διηγούνται την ιστορία της ζωής τους, μια ιστορία γεμάτη καλοσύνη και αυτοθυσία. Η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Έιμι, τόσο διαφορετικές μα και τόσο αγαπημένες, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα μαζί με τη μητέρα τους, ενώ ο αγαπημένος τους πατέρας μάχεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο. Παρ’ όλες τις δοκιμασίες, οι Μικρές Κυρίες ωριμάζουν, μαθαίνουν από τα ελαττώματά τους και απολαμβάνουν τις ουσιαστικές στιγμές μιας δύσκολης καθημερινότητας.

Η Louisa May Alcott μιλά για το τέλος της αθωότητας, τα όνειρα που λησμονούνται, αλλά και για τον πλούτο του νου και της καρδιάς.H γνώμη μου ♥

 

Το βιβλίο μας μιλάει για το τέλος της αθωότητας, για τη ζωή που δεν περιμένει ποτέ, για τα όνειρα που κάνεις, για όσα βλέπεις να γίνονται και όσα χάνονται στη δίνη της ζωής, για την φτώχεια και τον πλούτο ως πνευματικές πρώτα καταστάσεις, για την αδερφικότητα και το εύρος των γυναικών και των ανθρώπων εν γένει.

Πρόκειται για μια σπουδαία διασκευή της Αργυρώς Πιπίνη, μια λογοτεχνική προσαρμογή σε περίπου 40 σελίδες. Χωρίς να παραλείπει τίποτα από τον βασικό ιστό του μυθιστορήματος της Άλκοτ, και αποδίδοντας την ουσία της ιστορίας, καταφέρνει να αποτυπώσει χαρακτήρες και γεγονότα με ευκρίνεια.

Δεν θα μπορούσα φυσικά να μην αναφερθώ στην σπουδαία εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου που έχει δουλέψει σε βάθος τις λεπτομέρειες και την εκφραστικότητα φτιάχνοντας εικόνες που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά των παιδιών.

Δείτε εδώ τις προτάσεις μας για βιβλία ενηλίκων!

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας από 8 ετών και πάνω, αλλά κατά τη γνώμη μου θα μπορούσατε να το διαβάσετε και σε παιδιά από 5 ετών και πάνω, που απολαμβάνουν μεγάλες ιστορίες.

Μπορείτε να το αποκτήσετε σε προνομιακή τιμή εδώ!

Καλή ανάγνωση!

Μέχρι την επόμενη μας βιβλιο- πρόταση σας γλυκοφιλώ!
Διαβάσαμε : Μικρές Κυρίες από τις εκδόσεις Διόπτρα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.