Είμαστε νονοί από υποχρέωση ή από αγάπη;

302

 

Είμαστε νονοί από υποχρέωση ή από αγάπη;

Νονός και νονά! Είναι οι άνθρωποι που επιλέξαμε (ή δεχθήκαμε) να βαφτίσουν τα παιδιά μας και που, αν είμαστε τυχεροί, θα μεταδώσουν σε αυτά λίγη από τη φώτιση του μυαλού και της καρδιάς τους. Όποιος είναι γονιός ξέρει πολύ καλά, ότι η επιλογή της νονάς και του νονού είναι σπουδαία υπόθεση. Το «χρίσμα» αυτό είναι εξαιρετικά τιμητικό, γιατί αφορά ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή μας: Τα παιδιά μας. Είναι δε και παντοτινό.

Tο πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give επιστρέφει για 8η χρονιά για να αναδείξει την αξία του νονού και της νονάς στην ελληνική οικογένεια και να ενισχύσει τους σκοπούς του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Έχοντας φτάσει επιτυχώς στον 8ο χρόνο του, το κοινωνικό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give αποτελεί πλέον έναν θεσμό για την οικογένεια της PLAYMOBIL Hellas, ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει το πολύτιμο του έργο στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Τη φετινή χρονιά παρουσιάζει 2 νέες συλλεκτικές φιγούρες, οι οποίες έχουν ως στόχο να υπενθυμίσουν και να αναδείξουν τον σημαντικό ρόλο του νονού και της νονάς στην ανατροφή του παιδιού μέσα στον κύκλο της ελληνικής οικογένειας.

Προκειμένου να αναδειχθεί ο ξεχωριστός τους ρόλος, η PLAYMOBIL Hellas σε συνεργασία με την aboutpeople πραγματοποίησε τον Οκτώβριο έρευνα κοινής γνώμης, σε άτομα ηλικίας 20 έως 50 ετών, πανελλαδικά με ηλεκτρονικές συνεντεύξεις, μέσα από την οποία σκιαγραφείται η στενή σχέση των Ελλήνων με τους νονούς και τις νονές τους και τελικά επισφραγίζεται η πολύτιμη συμβολή τους στην ανατροφή του παιδιού.

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας ήταν τα εξής:

  • Μόνο 4 στους 10 Έλληνες που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 20-50 είναι νονοί. Από αυτούς, μόνο το 30% έχει βαφτίσει πάνω από ένα παιδί.
  • Στην ερώτηση: Ποιος ζητάει να βαφτίσει το παιδί; Οι γονείς ή οι ενδιαφερόμενοι νονοί; Το 60% θεωρεί ότι οι γονείς ζητάνε στους νονούς να βαφτίσουν το παιδί τους και μάλιστα με βασικό κριτήριο (74%) τη στενή φιλία.
  • 6 στους 10 νονούς βλέπουν το βαφτιστήρι τους κάθε μήνα!
  • 7 στους 10 είναι κατηγορηματικοί: η κυριότερη υποχρέωση των νονών είναι προσφορά συμβουλών στα πνευματικά τους παιδιά.
  • Μόνο 25% των νονών θεωρούν την αγορά δώρων βασική υποχρέωση προς τα βαφτιστήρια τους.
  • 7 στους 10 πιστεύουν ότι η σχέση νονών και πνευματικών παιδιών διαρκεί μία ζωή.
  • Το 44% των νονών νιώθει πολύ δεμένο με τα βαφτιστήρια του.
  • Στην ερώτηση: Κάθε πότε λαμβάνετε δώρο από τον/τη νονά σας, το 64% όσων ο/η νονός/α τους είναι εν ζωή απάντησαν «ποτέ», ενώ μόνο ένα 20% δήλωσε ότι παίρνει δώρο δυο φορές τον χρόνο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την aboutpeople για λογαριασμό της Playmobil σε 752 άτομα ηλικίας 20-50 ετών, από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2019.

Λίγα λόγια για το παραμύθι «Τι είναι νονά; Και τι νονός;»


Η PLAYMOBIL Hellas παρουσιάζει το 6ο παραμύθι PLAYMOBIL play & give «Τι είναι νονά; Και τι νονός;», αφιερωμένο στους σκοπούς του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, προσφορά του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου με τη φροντίδα των Εκδόσεων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Ένα βιβλίο για αυτούς που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των παιδιών, διαμορφώνουν με αγάπη την προσωπικότητά τους και δημιουργούν αξέχαστες, οικογενειακές αναμνήσεις.

Το παραμύθι είναι κατάλληλο για παιδιά 4-8 ετών και διανέμεται δωρεάν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ΣΓΚ (Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων) και στο PLAYMOBIL FunPark.

Που θα βρείτε τις φιγούρες PLAYMOBIL play & give 

Οι φιγούρες PLAYMOBIL play & give κυκλοφορούν αποκλειστικά για την ελληνική αγορά, σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα και το παραμύθι PLAYMOBIL play & give μπορείτε να βρείτε στο https://www.playmobil.gr και στην κοινότητα της PLAYMOBIL στο facebook.com/PlaymobilHellas.

Όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Διαβάστε ακόμη: Οι υποχρεώσεις του Νονού στη βάφτιση

Είμαστε νονοί από υποχρέωση ή από αγάπη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.