Σπίτι σε τάξη – Ζωή σε τάξη ~ Ένα βιβλίο που άλλαξε τη ζωή μου!

345

Σπίτι σε τάξη – Ζωή σε τάξη ~ Ένα βιβλίο που άλλαξε τη ζωή μου!

Μπορεί άραγε κάποιο βιβλίο να μας επηρεάσει τόσο πολύ, ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε; Ναι μπορεί! Τουλάχιστον αυτό έπαθα εγώ με το βιβλίο της γκουρού της οργάνωσης Marie Kondo. Το “Σπίτι σε τάξη – Ζωή σε τάξη” που κυκλοφορεί από τις αγαπημένες εκδόσεις Κλειδάριθμος, είναι ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη το σπίτι σου και όχι μόνο!

♥ Χάρισε μας ένα like 

Λίγα λόγια για το βιβλίο ♥


Αυτό το παγκόσμιο μπεστ-σέλερ θα σας αποκαλύψει πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε έναν μονίμως τακτοποιημένο χώρο, απαλλαγμένο από την ακαταστασία, αλλά και πώς θα αλλάξει όλη σας η ζωή μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Η Μαρί Κόντο, η Γιαπωνέζα ειδική στην εξάλειψη της ακαταστασίας και την τακτοποίηση, θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα δωμάτιά σας μια για πάντα με την απλή Μέθοδο KonMari. 

Το κλειδί για την επιτυχημένη τακτοποίηση είναι να αρχίσετε να «τακτοποιείτε» το σπίτι σας με τη σωστή σειρά, να κρατήσετε μόνο αυτά που πραγματικά αγαπάτε και να το κάνετε αυτό με τη μία.

Αυτή η εκπληκτικά εύκολη μέθοδος δεν θα αλλάξει μόνο τον χώρο σας, αλλά και εσάς τους ίδιους. Θα νιώσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα γίνετε πιο επιτυχημένοι και θα αποκτήσετε το κίνητρο για να δημιουργήσετε τη ζωή που επιθυμείτε.

Η Μαρί Κόντο είναι σύμβουλος οργάνωσης χώρων και συγγραφέας. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία πάνω στην οργάνωση, τα οποία έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και το 2015 η Μαρί Κόντο συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Time στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!Η γνώμη μου ♥


Η Μαρί Κόντο στο βιβλίο της υποστηρίζει ότι η τακτοποίηση είναι μια τέχνη που πρέπει κάποιος να τη διδαχθεί σωστά. Πόσο ελπιδοφόρο, γιατί έδωσε κίνητρο ακόμα και σε μένα, τον πιο ατακτοποίητο άνθρωπο του πλανήτη.

Σύμφωνα με την συγγραφέα, η τακτοποίηση πρέπει να γίνει μία φορά και σωστά και όχι λίγο λίγο κάθε τόσο. Εστιάζει πολύ στο να πετάξουμε πράγματα (πολλά πράγματα) προχωρώντας ανά κατηγορίες (ρούχα, βιβλία κ.ο.κ) και όχι ανά δωμάτιο, όπως κάνουμε οι περισσότεροι. Υποστηρίζει ότι με το να κρατάμε αντικείμενα που έχουμε ξεχάσει ακόμα και την ύπαρξη τους, δεν τα τιμάμε αλλά τα εγκλωβίζουμε. Για αυτό μας καλεί να τα ελευθερώσουμε και να ελευθερωθούμε κι εμείς.Το κριτήριο για να αποφασίσουμε τι θα κρατήσουμε είναι η ερώτηση «μου δίνει χαρά;».

Το βιβλίο διαβάζεται πολύ εύκολα, αν και κατά τη  γνώμη μου θα πρέπει αφού διαβαστεί μια φορά να έχει τη χρήση εγχειριδίου – οδηγού. Για μένα λειτούργησε ως οδηγός τακτοποίησης – εκκαθάρισης στον οποίο ανατρέχω τακτικά! Με βοήθησε αρκετά ώστε να διαμορφώσω νοοτροπία σχετικά με τα πράγματα που κρατάω στο σπίτι λόγω του συναισθηματικού δεσμού που έχω μαζί τους! Αλλά το πιο σημαντικό είναι πώς με απενοχοποίησε εντελώς σε περίπτωση που ήθελα να τα πετάξω.

Ένα Bonus που μου άρεσε πάρα πολύ στην ελληνική έκδοση, είναι ότι υπάρχει ένα παράρτημα στο τέλος, με κατάλογο φορέων, οργανισμών, ιδρυμάτων και συλλόγων που δέχονται αντικείμενα σε καλή κατάσταση, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Το βρήκα εξαιρετικό κίνητρο για να δωρίσουμε πράγματα που δεν θέλουμε.

Δείτε εδώ άλλες προτάσεις μας για βιβλία ενηλίκων!

Αν μπορώ να μιλήσω για κάποιο αρνητικό είναι πώς κάποιες από τις συμβουλές της ακούγονται πολύ μακρινές από την ελληνική πραγματικότητα (π.χ. το να χαιρετάς το σπίτι σου κάθε φορά που γυρνάς σπίτι). Ωστόσο αυτή η λογική είναι γνωστή στον γιαπωνέζικο λαό.

Ωστόσο η συγγραφέας είναι ιδιαίτερα πειστική με τα επιχειρήματά της και μας προτρέπει να ξεκινήσουμε τώρα αμέσως. Δεν σας κρύβω εγώ ήδη το έκανα, και μέχρι στιγμής, αφού έχω αποχωριστεί καμιά δεκαριά σακούλες από πράγματα που δεν χρειαζόμουν, το σπίτι μου έχει “αναπνεύσει” και εγώ αισθάνομαι πιο ανάλαφρη από ποτέ!

Μέχρι την επόμενη μας βιβλιο – πρόταση σας γλυκοφιλώ!
Σπίτι σε τάξη – Ζωή σε τάξη ~ Ένα βιβλίο που άλλαξε τη ζωή μου!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.