Διαβάσαμε: Γαλιλαίος Γαλιλέι – Εκδόσεις Διόπτρα

284

Διαβάσαμε: Γαλιλαίος Γαλιλέι – Εκδόσεις Διόπτρα

Τη σειρά παιδικών βιβλίων “Μικρά Παιδιά με Μεγάλα Όνειρα” την είχαμε ξεχωρίσει από τα δύο πρώτα βιβλία που αναφέρονταν στη ζωή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Μέσα από τις σελίδες τους, οι αναγνώστες 6 ετών και άνω, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το έργο τους που έμεινε ανεξίτηλο στο πέρασμα των χρόνων.

Πριν λίγες μέρες, με χαρά έφτασε στα χέρια των παιδιών μου το νέο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή το Γαλιλαίο Γαλιλέι. Το διάβασαν σχεδόν μονορούφι και με μεγάλη χαρά σας το παρουσιάζω!

♥ Χάρισε μας ένα like H υπόθεση του βιβλίου 


Μικρά Παιδιά με Μεγάλα Όνειρα που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ανθρωπότητας!
Το όνομά μου είναι Γαλιλαίος Γαλιλέι και πριν από περίπου 500 χρόνια ήμουν αστρονόμος, μαθηματικός, φυσικός και φιλόσοφος.
Κάποιοι με αποκαλούν Πατέρα της Σύγχρονης Επιστήμης, επειδή με το έργο μου συνέβαλα στην εξέλιξη της επιστημονικής σκέψης.
Με το τηλεσκόπιό μου παρατηρούσα το σύμπαν, το μελετούσα και, με τη βοήθεια μαθηματικών πράξεων, αποδείκνυα τις θεωρίες μου.

Παρόλο που χαρακτηρίστηκαν αιρετικές την περίοδο του Μεσαίωνα, εγώ επέμενα… «Και όμως γυρίζει!» αναφερόμενος στην περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο.


Ο πατέρας της σύγχρονης επιστήμης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1564 στην Πίζα της Τοσκάνης και έμεινε στην ιστορία ως μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρεία αντίληψη και ένα μεγάλο ερευνητικό πνεύμα, χαράζοντας μια νέα εποχή για τον άνθρωπο απέναντι στο αέναο κοσμικό σύμπαν.

♥ Η γνώμη μου 


Γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, ο Γαλιλαίος, ξεδιπλώνει το κουβάρι της ζωής του προσκαλώντας τους μικρούς αναγνώστες να τον ακολουθήσουν στο ταξίδι της ζωής του. Με απλή και κατανοητή γραφή, παρουσιάζει τα κατορθώματά του.

Παρόλο που η αστρονομία φαντάζει δύσκολη και αδύνατη για να την καταλάβει ένα παιδί 6 ετών, εντούτοις η γραφή του βιβλίου είναι τόσο απλουστευμένη, ώστε τα παιδιά να κατανοούν εύκολα όσα διαβάζουν. Έτσι μπορούν να αποκτήσουν μια εμπεριστατωμένη εικόνα για το σύμπαν, δίχως να μπερδεύονται με επιστημονικούς όρους και δύσκολες θεωρίες.

Δείτε εδώ τις προτάσεις μας για παιδικά βιβλία!

Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook

Στα πλεονεκτήματα του βιβλίου είναι:

  • Τα καλογραμμένα κείμενα και η προσεγμένη εικονογράφηση. Η αφήγηση δεν πλατειάζει. Αντιθέτως εστιάζει σε σημαντικές στιγμές-ορόσημα και αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του αναγνώστη αν θέλει να ψάξει για περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του πρωταγωνιστή.
  • Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα βοηθητικό χρονολόγιο όπου συνοψίζονται με χρονολογική σειρά οι σταθμοί της προσωπικής αλλά και επιστημονικής – καλλιτεχνικής δράσης του πρωταγωνιστή.
  • Τέλος υπάρχουν ερωτήσεις κατανόησης, έτσι ώστε οι μικροί αναγνώστες να μπορούν να τεστάρουν τις γνώσεις τους για όλα όσα έμαθαν.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο. Αναζητήστε όλα τα βιβλία της σειράς και δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να τα διαβάσουν. Σίγουρα οι πρωταγωνιστές θα τους δώσουν έμπνευση να κυνηγήσουν τα όνειρά τους!

Μέχρι την επόμενη μας βιβλίο πρόταση σας γλυκοφιλώ!Διαβάσαμε: Γαλιλαίος Γαλιλέι – Εκδόσεις Διόπτρα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.