3 βιβλία για την Γ’ Δημοτικού που έκαναν το διάβασμα μας παιχνιδάκι!

370

3 βιβλία για την Γ’ Δημοτικού που έκαναν το διάβασμα μας παιχνιδάκι!

Το σχολείο έχει ξεκινήσει για τα καλά! Η Γ’ Δημοτικού είναι μια τάξη αν όχι δύσκολη, τότε τουλάχιστον απαιτητική. Στον καθημερινό αγώνα όμως του διαβάσματος και της προετοιμασίας των μικρών μου μαθητών, βρήκα 3 πολύτιμους σύμμαχους και σας τους παρουσιάζω! Ορίστε λοιπόν τα 3 βιβλία για την Γ’ Δημοτικού που έκαναν το διάβασμα μας παιχνιδάκι!

♥ Χάρισε μας ένα like Τα δύο πρώτα ανήκουν σε μια νέα πολύ χρήσιμη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Τα βιβλία αυτά ακολουθούν τη δομή και την ύλη των αντίστοιχων σχολικών βιβλίων και είναι ένα σπουδαίο βοήθημα για το μαθητή, το γονιό αλλά και τον εκπαιδευτικό.

Φύλλα Εργασίας για τη Γλώσσα – Γ’ Δημοτικού


Το βιβλίο αυτό ακολουθεί τη δομή και την ύλη του σχολικού βιβλίου της Γλώσσας για την Γ΄ τάξη του Δημοτικού. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει:
 • αναλυτική θεωρία με παραδείγματα για την κατανόηση των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων του σχολικού βιβλίου, σύμφωνα με τη νέα γραμματική του Δημοτικού
 • εύχρηστα φύλλα εργασίας με: ασκήσεις ορθογραφίας, ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού, ασκήσεις εμπλουτισμού λεξιλογίου, ασκήσεις επαναληπτικές
 • δημιουργικές δραστηριότητες παραγωγής γραπτού λόγου
 • επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης
 • πλήρεις απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις και τα κριτήρια αξιολόγησης
Μέσα από μεγάλη ποικιλία γλωσσικών ασκήσεων, δημιουργικών δραστηριοτήτων και σταθμισμένων κριτηρίων αξιολόγησης, δίνει τη δυνατότητα:
 • στους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα και να εμπεδώσουν την ύλη που αντιστοιχεί στην τάξη τους
 • στους γονείς να ενισχύσουν και να κατευθύνουν καλύτερα τα παιδιά τους στην καθημερινή τους μελέτη
 • στους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν και να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος.

Αποκτήστε το εδώ σε προνομιακή τιμή!

Φύλλα Εργασίας για τη Μαθηματικά – Γ’ Δημοτικού


Το βιβλίο αυτό ακολουθεί τη δομή και την ύλη του σχολικού βιβλίου των Μαθηματικών για την Γ΄ τάξη του Δημοτικού. Περιλαμβάνει:
 • εύχρηστα φύλλα εργασίας με πρωτότυπες ασκήσεις και προβλήματα κλιμακούμενης δυσκολίας για κάθε κεφάλαιο του σχολικού βιβλίο
 • επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης στο τέλος κάθε ενότητας
 • πλήρεις απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις, τα προβλήματα και τα κριτήρια αξιολόγησης
Μέσα από μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων ασκήσεων, προβλημάτων και σταθμισμένων κριτηρίων αξιολόγησης, δίνει τη δυνατότητα:
 • στους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα και να εμπεδώσουν την ύλη που αντιστοιχεί στην τάξη τους
 • στους γονείς να ενισχύσουν και να κατευθύνουν καλύτερα τα παιδιά τους στην καθημερινή τους μελέτη
 • στους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν και να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία των Μαθηματικών στην τάξη.

Αποκτήστε το εδώ σε προνομιακή τιμή!

Δείτε εδώ τις προτάσεις μας για παιδικά βιβλία!

Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook

Ασκούμαι στη Γραμματική, την Ορθογραφία και την Έκθεση κάθε ενότητας του σχολικού βιβλίου της γλώσσας Γ΄Δημοτικού – Γ’ Δημοτικού

Το βιβλίο αυτό βοηθάει τον μαθητή να ασκηθεί στο μάθημα της Γλώσσας. Ακολουθεί τις ενότητες του σχολικού βιβλίου δίνοντάς του τη θεωρία αλλά και τις ασκήσεις που είναι απαραίτητες για την εμπέδωση των γλωσσικών φαινομένων. Έτσι, ο μαθητής βρίσκει σε ένα βιβλίο όλα όσα χρειάζεται ώστε να προετοιμαστεί σωστά για το καθημερινό μάθημα αλλά και για την επαναληπτική εξέτασή του στη Γλώσσα.

Συγκεκριμένα, κάθε ενότητα περιλαμβάνει:
• Θεωρία (με παρατηρήσεις, παραδείγματα, κλιτικούς πίνακες) και ασκήσεις διαφόρων τύπων (πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενού, σωστού-λάθους κ.ά.) για τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα
• Θεωρία (με ανάλυση και παραδείγματα) και ασκήσεις ορθογραφίας και λεξιλογίου
• Θεωρία για τα διαφορετικά είδη γραπτού λόγου, πλήρως αναπτυγμένα θέματα και προτεινόμενα θέματα για ανάπτυξη που συνοδεύονται από οδηγίες με τη μορφή πλαγιότιτλων

Στο τέλος του βιβλίου δίνονται οι απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις και αναπτύσσονται τα προτεινόμενα θέματα παραγωγής λόγου.

Αποκτήστε το εδώ σε προνομιακή τιμή!

Η γνώμη μου ♥


Η Γ’ Δημοτικού είναι μια τάξη με κάποιες ιδιαιτερότητες. Όπως είναι λογικό όσο προχωράμε σε τάξεις, η ύλη αυξάνεται και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.  Το πιο σημαντικό όμως είναι πώς στη ζωή των μικρών μαθητών μπαίνουν οι έννοιες της επανάληψης και  των τεστ.

Τα  βιβλία αυτά μας βοήθησαν πολύ, καθώς ακολουθούν τις ενότητες των σχολικών βιβλίων. Επομένως στο τέλος κάθε ενότητας και πριν έρθει το επικείμενο τεστ στο σχολείο, φροντίζουμε να κάνουμε την επανάληψη μας μέσα από τις σελίδες τους.

Τονίζουν όλα όσα έπρεπε να προσέξουμε σε κάθε ενότητα και μπορεί να μας είχαν ξεφύγει. Τα φύλλα εργασίας στο τέλος κάθε ενότητας περιλαμβάνουν επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης, άκρως βοηθητικά που μας βοηθούν να καταλάβουμε που ακριβώς βρίσκεται το επίπεδο του μαθητή.

Επιπλέον το τελευταίο βιβλίο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο μας έχει βοηθήσει εξαιρετικά στην παραγωγή του γραπτού λόγου. Τα παιδιά μας σε αυτή την τάξη καλούνται να ξεκινήσουν να γράφουν τις πρώτες εκθέσεις και είναι καλό να μπουν από την αρχή οι σωστές βάσεις!

Μέσα από τα παραπάνω βιβλία το διάβασμα για τους μικρούς μου μαθητές έγινε παιχνιδάκι. Αφού υποστηρίζουν αποτελεσματικά και δημιουργικά την προετοιμασία τους με τρόπο ευχάριστο και παραγωγικό.

Μέχρι την επόμενη μας βιβλίο πρόταση σας γλυκοφιλώ!3 βιβλία για την Γ’ Δημοτικού που έκαναν το διάβασμα μας παιχνιδάκι!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.