Βραδιά του Ερευνητή 2019 – Θεσσαλονίκη

315

Βραδιά του Ερευνητή 2019 – Επιστήμη για όλους. Επιστήμη για ΣΕΝΑ!
Έρευνα και Τεχνολογία, Πειράματα, Παιχνίδια, Μουσική

Η «Βραδιά του Ερευνητή» – μια μεγάλη γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη – είναι ένας Ευρωπαϊκός θεσμός που κρατά 14 χρόνια και που έχει σαν στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου και αφορά στη διοργάνωση εκδηλώσεων σε 370 Ευρωπαϊκές πόλεις, με σκοπό να φέρουν τον ερευνητή και τα ερευνητικά του αποτελέσματα σε άμεση επαφή με τον πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές και να ενημερωθεί επάνω σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.Η φετινή Βραδιά διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη και σε εννέα πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο), την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Με το μήνυμα «Επιστήμη για όλους – Επιστήμη για ΣΕΝΑ» η έρευνα θα ανοίξει τις πόρτες της στο ευρύ κοινό, με τρόπο απλό, κατανοητό και απολαυστικό!

Θεσσαλονίκη

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της «Βραδιάς» στο κτίριο Μ2 του Μουσικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστούν μέσω δεκάδων διαδραστικών εκθεμάτων οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευναθα υλοποιηθούν εντυπωσιακά πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας ενώ παράλληλα καλλιτεχνικές ομάδες με απλά διαδραστικά κόλπα και παιχνίδια θα παίζουν με τον κόσμο σαν δύο ερευνητές που ανακαλύπτουν τον κόσμο των μαγικών και των ιπτάμενων παιχνιδιών!

Οι μικροί επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορούν να απολαύσουν τον Καραγκιόζη ως ερευνητή και θα έχουν στη διάθεσή τους παιχνίδια που θα τους μυήσουν στον κόσμο της έρευνας.
Η «Βραδιά του Ερευνητή» αποτελεί μία γιορτή της ανακάλυψης, της δημιουργίας και της συμμετοχής και προσβλέπει ακριβώς σε αυτό: να αποτελέσει τόπο συνάντησης του κοινού με την έρευνα και την επιστήμη.

Διοργάνωση: ΕΚΕΤΑ – Με την υποστήριξη της: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε ΕΔΩ.Πληροφορίες


Βραδιά του Ερευνητή 2019

Μια γιορτή για την Έρευνα και την Επιστήμη

Χώρος Διεξαγωγής: Κτίριο Μ2 του Μουσικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 17.00 – 24.00

Είσοδος ελεύθερη

Έλα  για μια βραδιά να ζήσεις στον ρυθμό της Επιστημονικής Έρευνας!

Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook
για να ενημερώνεστε ή να μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας ιδέες και σκέψεις!

Διάβασε ακόμη: Βραδιά του Ερευνητή 2019 στην Αθήνα Βραδιά του Ερευνητή 2019 – Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.