Εύκολες μπάρες δημητριακών με μήλο

52

Εύκολες μπάρες δημητριακών με μήλο

Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά τώρα το Φθινόπωρο είναι η μηλόπιτα. Ελάτε λοιπόν να τη γευτούμε σε μια εναλλακτική εκδοχή της που θυμίζει μπάρες δημητριακών. Τη δοκιμάσαμε προσφάτως με το καφεδάκι μας και ξετρελαθήκαμε! Iδανικό γλυκό για το πρωινό της οικογένειας αλλά και για το κολατσιό του μικρού μαθητή στο σχολείο και όχι μόνο!



Υλικά:

  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι 100 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών
  • 115 γραμμάρια πολύ κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού παγωμένο νερό
  • 2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Πασπαλίζουμε με το κινέζικο μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους και το ενώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενωθεί με το αλεύρι.

Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ½ κουταλιά του γλυκού παγωμένο νερό και ανακατεύουμε.

Το παγωμένο νερό βοηθά να δημιουργηθεί σταδιακά μια ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ρίχνουμε τα ¾ από το μείγμα μέσα σε ένα πυρέξ και το πατάμε με ένα κουτάλι για να ισιώσει το μείγμα.

Προσθέτουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα μήλα και από πάνω καλύπτουμε με το υπόλοιπο ¼ της ζύμης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε ακόμη: Manhattan! Ένα λαχταριστό κέικ φουντουκιού!



Εύκολες μπάρες δημητριακών με μήλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.