Γνωρίσαμε τον Άρη Δημοκίδη και τους Αόρατους ρεπόρτερ

538

Γνωρίσαμε τον Άρη Δημοκίδη και τους Αόρατους ρεπόρτερ

Ξέρετε πόσο αγαπάμε τα παιδικά βιβλία περιπέτειας και μυστηρίου! Η Κατάρας της χαμένης Ατλαντίδας, η νέα περιπέτεια της σειράς των Αόρατων Ρεπόρτερ στάθηκε η αφορμή για να τους γνωρίσουμε και να τους αγαπήσουμε! Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων που αγαπήθηκε από τα παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω που τους αρέσουν οι περιπέτειες και η επίλυση γρίφων.

Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ (ΑΟΡ) είναι μια επίλεκτη ομάδα μικρών μυστικών δημοσιογράφων που πραγματοποιούν αποστολές σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να λύσουν μυστηριώδεις υποθέσεις, να αποκαλύψουν την αλήθεια και να σώσουν την ανθρωπότητα από κάθε απειλή.

Ο συγγραφέας τους και δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης αφήνει για λίγο το LIFO και τα Μικροπράγματα και μας χαρίζει μια πολύ όμορφη συνέντευξη! Ήρθε η ώρα λοιπόν να σας συστήσουμε τον δημιουργό των Αόρατων Ρεπόρτερ!

♥ Χάρισε μας ένα like 

  1. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων;

Αγαπούσα πολύ το γράψιμο και έγινα δημοσιογράφος. Όμως σε κάποια στιγμή ένιωσα εγκλωβισμένος στον ενήλικο κόσμο: Ήμουν αναγκασμένος να τριπλοελέγχω καθετί που έγραφα, ώστε να είναι ακριβές και ασχολιόμουν με ζητήματα που στο τέλος της ημέρας με άφηναν κουρασμένο και φορτισμένο.

Τότε άρχισα να ξαναδιαβάζω Μίκυ Μάους, 15 χρόνια μετά από τότε που είχα κόψει τους δεσμούς με το παιδί μέσα μου. Ήταν τόσο ωραία και αγχολυτική η αίσθηση, που συνέχισα διαβάζοντας απ’ την αρχή όλα τα βιβλία που αγαπούσα ως παιδί.

Σύντομα ξεκίνησα να γράφω κι εγώ και ένιωσα υπέροχα. Την ημέρα, στην κανονική μου δουλειά, έγραφα για τα γεγονότα γύρω μας, και τα βράδια ξεκουραζόμουν φτιάχνοντας μαγικούς κόσμους όπου η αλήθεια και η δεοντολογία δεν είχαν καμία θέση.

  1. Θεωρείτε πως το παιδικό κοινό είναι δύσκολο; Και γιατί;

Πολύ δύσκολο θα έλεγα! Κυρίως επειδή το διάβασμα θεωρείται κάτι παλιομοδίτικο. Γι’ αυτό και στα βιβλία μου προσπαθώ να ενσωματώνω πράγματα που αρέσουν στα παιδιά, ώστε, καταρχάς, να τους τραβήξω την προσοχή.

Μπορεί λοιπόν τα βιβλία μου να έχουν στοιχεία περιπέτειας, χιούμορ ακόμα και τρόμου, όμως όταν το παιδί αποφασίσει να τα διαβάσει, θέλω να πιστεύω πως τελικά θα το τραβήξουν οι ιστορίες για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φιλία, την αλήθεια και τη γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς – ειδικά στους Αόρατους Ρεπόρτερ που ταξιδεύουν συνεχώς σ’ όλο τον πλανήτη.

  1. Διαβάζατε σαν παιδί; Πείτε μας μερικά από τα αγαπημένα σας παιδικά βιβλία!

Διάβαζα πολύ. Αγαπούσα και αγαπώ τα βιβλία της Ζωρζ Σαρρή, όπως είναι ο «Θησαυρός της Βαγίας», το «Ψέμα» και τα «Γενέθλια». Επίσης, πολύ αγαπημένοι μου είναι ο «Μικρός Πρίγκιπας», και ο «Μικρός Νικόλας». Τέλος, είχα διαβάσει όλα τα βιβλία μυστηρίου της Ένιντ Μπλάιτον με τους «Μυστικούς Επτά», τα «Πέντε Λαγωνικά» και τους «Πέντε Φίλους».

  1. Πείτε μας ποιος ήταν ο αγαπημένος σας ήρωας.

Πέρα απ’ τον Μικρό Πρίγκιπα που ανέφερα πιο πριν, αγαπώ πολύ τον Ντόναλντ Ντακ. Με εμπνέει στη ζωή μου, θα μπορούσα να πω: Είναι συνήθως πολύ άτυχος, αλλά ποτέ δεν το βάζει κάτω! Συνεχίζει να προσπαθεί με αξιοθαύμαστη επιμονή. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουμε το ίδιο.

  1. Διαβάζετε ως ενήλικας; Αναφέρετε ποιο ήταν το πιο πρόσφατο βιβλίο που διαβάσατε και σας συγκλόνισε.

Διαβάζω πολύ. Τα «Τάπερ της Αλίκης» που έγραψε η Έλενα Ακρίτα είναι το φετινό αγαπημένο μου βιβλίο για μεγάλους. Ένα πρόσφατο βιβλίο που είναι για εφήβους και νέους που με συγκλόνισε είναι το «Τη νύχτα που έσβησαν τα αστέρια» του Βασίλη Παπαθεοδώρου.

  1. Πώς εμπνευστήκατε τους Αόρατους Ρεπόρτερ;

Όταν ήμουν στο Λονδίνο, δούλεψα για λίγο στο BBC, και πάντα ζήλευα τους συναδέλφους που συνέχεια ταξίδευαν για να καλύψουν διάφορα συμβάντα σ’ όλο τον πλανήτη. Κι επειδή δεν μπορούσα να το κάνω, αποφάσισα να φτιάξω μια ομάδα που θα ζει αυτές τις περιπέτειες. Ταξίδεψα λοιπόν μαζί τους, κι ακόμα ταξιδεύω.  1. Ποια στοιχεία του νεαρού Άρη Δημοκίδη υπάρχουν στους Αόρατους Ρεπόρτερ;

Η μεγάλη περιέργεια για τα πράγματα και τις πληροφορίες, η αγάπη για τα ταξίδια, η προσήλωση στην αλήθεια και η ανάγκη για δυνατές φιλίες. Επίσης είμαι λίγο φοβητσιάρης, όπως ο αρχηγός των ΑΟΡ, ο Φίλιππος.

  1. Τι έχουμε ακόμα να περιμένουμε από τους Αόρατους Ρεπόρτερ;

Πολλές και διαφορετικές περιπέτειες. Σε μία απ’ αυτές θα προσπαθήσουν να βρουν τη μυστική συνταγή του πιο νόστιμου φαγητού του κόσμου (που αν δεν την εκτελέσεις σωστά μπορεί και να σε δηλητηριάσει θανάσιμα). Σε μία άλλη περιπέτεια θα ταξιδέψουν στο διάστημα για να λύσουν ένα εξωγήινο μυστήριο.

  1. Ποιο ήταν το πιο ωραίο σχόλιο που ακούσατε για τα βιβλία σας και ποιο το χειρότερο;

Το καλύτερο ήταν πως τα βιβλία των ΑΟΡ είναι τόσο κινηματογραφικά που θα έπρεπε να μεταφερθούν στο σινεμά, είτε ως κινούμενα σχέδια ή με ηθοποιούς. Το χειρότερο ότι οι περιπέτειες των ΑΟΡ δεν έχουν την απαιτούμενη αληθοφάνεια. Όμως όπως είπα, κρατάω την αληθοφάνεια και την αλήθεια για τη δημοσιογραφική μου δουλειά. Γράφοντας βιβλία γίνομαι ξανά παιδί και όλα είναι παραμυθένια.

  1. Τελευταία τα παιδιά διαβάζουν όλο και λιγότερο εξωσχολικά βιβλία! Ποια συμβουλή θα δίνατε στους γονείς ώστε να τα στρέψουν στο διάβασμα;

Να διαβάζουν κι αυτοί! Έτσι το παιδί εξοικειώνεται και «μιμείται» κιόλας. Επίσης να τα αφήνουν να διαλέγουν τα βιβλία που προτιμούν, κι ας μην είναι απαραίτητα «υψηλή παιδική λογοτεχνία». Έτσι είναι πιο πιθανό να κολλήσουν και στη συνέχεια να ανακαλύψουν πολλά και διαφορετικά είδη βιβλίων.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Εγώ σας ευχαριστώ! 🙂 🙂 Πολύ ωραίες ερωτήσεις.

Η Κατάρας της χαμένης Ατλαντίδας
Πρόκειται για το πέμπτο ολοκαίνουργιο βιβλίο της σειράς. Στην «Κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας» οι φημισμένοι ρεπόρτερ αναλαμβάνουν δράση επί ελληνικού εδάφους με επίκεντρο τη Σαντορίνη. Τι σχέση έχει το ξακουστό κυκλαδίτικο νησί με τη μυθική χαμένη Ατλαντίδα που βυθίστηκε μυστηριωδώς στο πέλαγος «σε μια μόνο ημέρα και νύχτα ατυχίας»; Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ έχουν βάλει σκοπό να ανακαλύψουν πού βρίσκεται βυθισμένο το νησιωτικό βασίλειο που εξάπτει εδώ και αιώνες τη φαντασία συγγραφέων, ιστορικών, επιστημόνων και εξερευνητών. Στη νέα τους απίθανη περιπέτεια θα έρθουν αντιμέτωποι με μια κατάρα που θέτει σε κίνδυνο τη Σαντορίνη. Άραγε θα τα καταφέρουν;

Γνωρίστε τα υπόλοιπα βιβλία των Αόρατων ΡεπόρτερΔιαβάζοντας τα βιβλία τους, τα παιδιά θα απολαύσουν ένα δημοσιογραφικό ταξίδι σε σημαντικά μέρη του κόσμου. Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ εκτός από την επίλυση μυστηρίων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις κουλτούρες, τα ήθη και τα έθιμα, τα αξιοθέατα και τη ζωή των λαών στους οποίους ταξιδεύουν εξαιτίας της έρευνας τους.

«Η κραυγή της Τζοκόντα» θα ταξιδέψει τους αναγνώστες στη Νορβηγία, την Αυστρία, την Αµερική, τη Γαλλία, και τη Σουηδία.

«Η τελευταία συναυλία» μας ταξιδεύει στο Χόλιγουντ, στο Βερολίνο, στο Κάιρο, στο Σίδνεϊ.

Στις «Επτά συναρπαστικές ημέρες» οι μικροί αναγνώστες θα απολαύσουν έναν νοερό γύρο του πλανήτη.

Στη «στοιχειωμένη ταινία» τα παιδιά θα περιηγηθούν από την Απαγορευμένη Πόλη, τη Χαλκιδική, τον Πύργο του Άιφελ, τη Ρώµη, και θα φτάσουν μέχρι και τον Βόρειο Πόλο!

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα τα βιβλία της σειράς μπορούν να διαβαστούν αυτοτελώς. Κάθε φορά καταπιάνονται με νέες περιπέτειες. Έτσι ώστε οι μικροί αναγνώστες να περιμένουν με αγωνία να διαβάσουν τα νέα κατορθώματα των πρωταγωνιστών.

Η γρήγορη πλοκή, η ανατρεπτική δράση και τα καλογραμμένα κείμενα είναι στα ατού της σειράς! Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ είναι σίγουρα η νέα σειρά παιδικών βιβλίων που θα κάνει τα παιδιά σας να “κολλήσουν” αυτό το καλοκαίρι!

Μέχρι την επόμενη μας βιβλιοπρόταση σας γλυκοφιλώ!Γνωρίσαμε τον Άρη Δημοκίδη και τους Αόρατους ρεπόρτερ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.