Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια!
♥ Χάρισε μας ένα like ♥
Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!
Χρόνος εκτέλεσης: 15’ + 2 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη!
Χρόνος ψησίματος: 35΄
Συστατικά
♥ 600 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♥ 180 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
♥ 100 γρμ. βούτυρο αγελάδος,σε θερμοκρασία δωματίου
♥ 50 γρμ. ελαιόλαδο
♥ 200 γρμ. ζάχαρη άχνη
♥ 1 μεγάλο αυγό
♥ 60 γρμ. γάλα φρέσκο
♥ 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
♥ 2 βανίλιες
♥ ξύσμα από ένα πορτοκάλι
♥ 1 κρόκο αυγού
♥ 2 κουτ. σ. γάλα, για την επάλειψη

Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook
για να ενημερώνεστε ή να μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας ιδέες και σκέψεις!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, και τα χτυπάμε καλά με το γάντζο να ομογενοποιηθούν, και να έχουμε μία απαλή μαλακιά ζύμη. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσουμε μια-δυο κουταλιές επιπλέον αλεύρι.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να παγώσει.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, και τα βάζουμε σε λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Αφήνουμε κενό μεταξύ τους, διότι θα φουσκώσουν.Χτυπάμε τον κρόκο με 2 κουταλιές γάλα, και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τα κουλουράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C. να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφή χρώμα. Περίπου 35 λεπτά.
Τα τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς, και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό δοχείο καλά κλεισμένο, σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Διατηρούνται για αρκετό καιρό.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια!