Κουδούνι στις 9 από την επόμενη σχολική χρονιά

704Κουδούνι στις 9 από την επόμενη σχολική χρονιά

Τέλος στο πρωινό ξύπνημα βάζει το Υπουργείο Παιδείας αφού όπως όλα δείχνουν από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-2020 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η ανατρεπτική πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Έτσι όπως όλα δείχνουν τα  μαθήματα στα σχολεία θα ξεκινούν στις 9 αντί της καθιερωμένης ώρας έναρξης, ήτοι 8:15.

♥ Χάρισε μας ένα like 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας  διαβεβαίωσε ότι «προχωρά η διαδικασία έτσι ώστε από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το «κουδούνι» στα σχολεία στις 9″. Όπως διευκρίνισε, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής. Έπειτα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διεργασίες για την ισχύ του.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι το σχετικό πόρισμα της επιτροπής που έχει συγκροτήσει για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης και αναμένεται να το έχει σύντομα!

Η πρόταση είναι για τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8:15 που ισχύει μέχρι στιγμής. Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου. Το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά πιο μετά από ότι είναι μέχρι σήμερα.

Διαβάστε εδώ   Μικροί άσσοι στο Internet που δεν μπορούν να φτιάξουν πρωινό

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς! Από την πλευρά τους εκτιμούν πως μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει η νέα αλλαγή που προτείνει ο κύριος Γαβρόγλου.

Εντέλει μένει να δούμε στην εφαρμογή αν και κατά πόσο αυτή η νέα αλλαγή θα ωφελήσει τους μαθητές, που είναι και το ζητούμενο!

Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook 
για να ενημερώνεστε ή να μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας ιδέες και σκέψεις!

Κουδούνι στις 9 από την επόμενη σχολική χρονιά

 ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.