Κάνε το σπίτι σου eco friendly με 6 απλούς τρόπους

776

Κάνε το σπίτι σου eco friendly με 6 απλούς τρόπους

Η άνοιξη είναι σίγουρα η εποχή της αναδιοργάνωσης σε όλους του τομείς! Μήπως έφτασε η ώρα να κάνεις το σπίτι σου πιο eco friendly; Έχεις ακούσεις για το clean eating, αλλά ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις και clean living;

Ο χρόνος που περνάμε μέσα στο σπίτι είναι σημαντικός, επομένως μιλάμε για έναν χώρο που χρειάζεται απεριόριστη φροντίδα και καθαριότητα. Για να διατηρήσεις, λοιπόν, το περιβάλλον σου καθαρό και υγιές, μπορείς να εφαρμόσεις τρόπους που θα μειώσουν τη έκθεση του οργανισμού σου σε τοξίνες και θα κάνουν τον χώρο σου να θυμίζεις όσο το δυνατόν ένα πιο “φυσικό” περιβάλλον.

1- Επένδυσε σε φυτά

 Η πυκνή τους βλάστηση όχι μόνο θα αναβαθμίσει τη διακόσμηση του σπιτιού, αλλά θα εξυγιάνουν και την ατμόσφαιρα του χώρου. Τα φυτά έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τον αέρα. Κάποια από αυτά, όπως  ο ευκάλυπτος που μειώνει τους κινδύνους από μολύνσεις από βακτήρια, έχουν θετική επίδραση την υγεία.

♥ Χάρισε μας ένα like 2- Βγάλε τα παπούτσια σου πριν μπεις σπίτι

Οι σόλες των παπουτσιών είναι φορείς βρωμιάς, μικροβίων και οτιδήποτε άλλου έχει “κολλήσει” σ’ αυτές ενώ περπατάς. Φρόντισε, λοιπόν, να τα αφήνεις εκτός σπιτιού, για να εξασφαλίσεις ότι όλες αυτές οι εστίες μικροβίων δεν θα μεταφερθούν στο εσωτερικό.

3- Άνοιξε τα παράθυρα

Σύμφωνα με έρευνες ο αέρας στο εσωτερικό των σπιτιών μπορεί να είναι από δύο έως πέντε φορές πιο μολυσμένος απ’ αυτόν που κυκλοφορεί εκτός σπιτιού. Γι’ αυτό φρόντιζε καθημερινά να “αερίζεις” το σπίτι σου ανοίγοντας τα παράθυρα έστω και για λίγα λεπτά.

4- Χρησιμοποίησε λιγότερα πλαστικά

Οι πλαστικές συσκευασίες είναι κατασκευασμένες από χημικά τα οποία μπορούν να μεταφερθούν στα τρόφιμα ή τα υγρά ακόμα και στον αέρα ή στα χέρια. Προτίμησε τη χρήση γυάλινων μπουκαλιών ή συσκευασιών από ανοξείδωτο χάλυβα. Θα κάνεις και μια τεράστια χάρη στο περιβάλλον, γενικά!

5-Φτιάξε τα δικά σου “φυσικά” καθαριστικά

 Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε το σπίτι μας είναι τα περισσότερα χημικά. Από την άλλη, η επιλογή οικολογικών καθαριστικών μπορεί να επιβαρύνει την τσέπη σου. Μπορείς, όμως, να φτιάξεις τα δικά σου, “φυσικά” καθαριστικά. Χρησιμοποίησε πράγματα που έχεις ήδη στην κουζίνα σου όπως το ξύδι ή το λεμόνι.

6- Χρησιμοποίησε πανιά με μικροΐνες

 Τα πανάκια αυτά που μπορείς να τα χρησιμοποιείς και να τα ξαναχρησιμοποιείς αφού τα πλύνεις. Επιπλέον θα μειώσουν την ανάγκη σου να καταφύγεις στη λύση χημικών καθαριστικών.

Δες ακόμα: 10 προτάσεις για να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι σου

Κάνε το σπίτι σου eco friendly με 6 απλούς τρόπουςΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.