Διαβάσαμε: Του Τομ οι μαγικές μηχανές – Εκδόσεις Ίκαρος

838Διαβάσαμε: Του Τομ οι μαγικές μηχανές – Εκδόσεις Ίκαρος

Κάποια βιβλία δεν ξέρεις αν πρέπει να διαβαστούν από παιδιά ή από… μεγάλα “παιδιά”. Αυτό ακριβώς ένιωσα διαβάζοντας τις “Μαγικές Μηχανές του Τομ” της Βρετανίδας Linda Sarah. Η συγγραφέας μετά το έξοχο Φίλοι στο λόφο καταφέρνει και μας συναρπάζει ξανά.

Πάμε όμως να δούμε μια σύντομη περιγραφή του παιδικού βιβλίου «Του Τομ οι Μαγικές Μηχανές» των Linda Sarah και Ben Mantle , που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος σε μετάφραση από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου.

♥ Χάρισε μας ένα like 

Η υπόθεση του βιβλίου ♥


Ο Τομ και ο Μπαμπάς του λάτρευαν να φτιάχνουν μαζί πράγματα, και πιο συγκεκριμένα, πράγματα που κινούνται! Σύντομα οι εφευρέσεις τους έγιναν πιο μεγάλες, πιο γρήγορες και πιο τρελές. Τώρα το σπίτι τους ήταν γεμάτο από δημιουργίες που ανεβοκατέβαιναν, στριφογύριζαν, πετούσαν.

Κι ύστερα, ήρθε μια αλλαγή, γρήγορη σαν αστραπή. Ο Μπαμπάς έχασε τη δουλειά του. H θλίψη απλώθηκε στο σπίτι σαν συννεφιά του χειμώνα. Μέχρι που ο Τομ σκέφτηκε μια τρομερή ιδέα με αφορμή τις ιδιαίτερες εφευρέσεις οχημάτων τους, δημιουργώντας κάτι εκπληκτικό, κάτι που ο κόσμος δεν είχε αντικρίσει ποτέ πριν…

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ : Του Τομ οι Μαγικές Μηχανές 

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Η γνώμη μου ♥


Ένα θαυμάσιο βιβλίο που σε αγγίζει βαθιά με μια ιστορία όμορφη και τρυφερή! Πλημμυρισμένο από υπέροχες εικόνες, που περικλείουν μέσα τους χαρά, μελαγχολία, αισιοδοξία και ελπίδα! 

Ένα βιβλίο που είναι γραμμένο για τη σχέση των αγοριών με τους μπαμπάδες, που οι σελίδες του ξεχειλίζουν από γλύκα και από αγάπη! Η σχέση μεταξύ πατέρα και γιου μας παρουσιάζεται δυνατή, όμορφη και δημιουργική! Πόσο έξυπνη η επιλογή του ονόματος “Μπαμπά” με το -Μ- κεφάλαιο και όχι μικρό. Γιατί σε όλο το βιβλίο δεν γνωρίζουμε το όνομα του μπαμπά. Ξέρουμε όμως πώς για τον Τομ το πρόσωπο αυτό ο φίλος, ο συνεργάτης, ο “Μπαμπάς”, το κεντρικό πρόσωπο στη ζωή του. Πόσα πράγματα μπορούν να καταφέρουν μαζί μπαμπάδες και γιοι αν συνεργαστούν! Και πόσα έχουν να μάθουν οι μπαμπάδες από τα παιδιά τους!

Ένα βιβλίο που μας μιλάει για την ανατροπή και την αναποδιά που πάντα έρχεται στη ζωή μας! Όμως αν πιστέψουμε στον εαυτό μας, σκεφτούμε ψύχραιμα και παλέψουμε με πάθος το σίγουρο όλα θα γίνουν δυνατά! Αρκεί να μην εγκαταλείπουμε τα όνειρα μας!

Η εικονογράφηση είναι του Ben Mantle, του γνωστού, βραβευμένου Βρετανού εικονογράφου παιδικών βιβλίων. Είναι γεμάτη φαντασία, ζωηρή, έντονη, παίζει με τα χρώματα και αυτά με την πρόκληση του συναισθήματός μας. Οι χαρακτήρες του αν και λιτοί, είναι απίστευτα εκφραστικοί !

Το κείμενο σε μετάφραση του Αντώνη Παπαθεοδούλου, μιλάει απευθείας στην καρδιά μας. Έχει έναν λόγο απλό που όμως αγγίζει τα όρια της ποίησης.

Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook
για να ενημερώνεστε ή να μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας ιδέες και σκέψεις!

Ένα υπέροχο βιβλίο που μας άγγιξε βαθιά! Ένα γλυκό βιβλίο που μας μυεί απαλά στην αλήθεια του απρόβλεπτου της ζωής αλλά και στη δύναμη της ελπίδας!

Καλή ανάγνωση!

Μέχρι την επόμενη μας βιβλιοπρόταση σας γλυκοφιλώ!

Διαβάσαμε: Του Τομ οι μαγικές μηχανές – Εκδόσεις ΊκαροςΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.