Διαβάσαμε: Ο υπέροχος πλανήτης μας- Εκδόσεις Μεταίχμιο

1087Διαβάσαμε: Ο υπέροχος πλανήτης μας- Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια νέα σειρά σύγχρονης αισθητικής για παιδιά από 6 ετών από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, έφτασε στα χέρια μας. Τα βιβλία της σειράς «Ο υπέροχος πλανήτης μας» ενθαρρύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τον κόσμο που τα περιβάλλει.

♥ Χάρισε μας ένα like 

Η υπόθεση του βιβλίου ♥


Το νερό και Ο άνεμος της Ίζαμπελ Τόμας (εικονογράφηση: Πο Μόργκαν, μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη) εξοικειώνουν τα παιδιά με τα δύο αυτά στοιχεία της φύσης που βρίσκονται παντού γύρω μας, σε εκφάνσεις του πολιτισμού, της τέχνης, της επιστήμης ή της ιστορίας, και κατά συνέπεια θεωρούνται λίγο έως πολύ δεδομένα και αυτονόητα, κρύβουν όμως θαυμάσια μυστικά κι επίσης είναι ιδιαίτερα… διασκεδαστικά.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Η γνώμη μου ♥


Πολύ ωραία βιβλία που βοηθούν τους μικρούς αναγνώστες να διαπιστώσουν τη ζωτική σημασία του νερού και να κατανοήσουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει ο άνεμος για τον πλανήτη μας.

Τα παιδιά με τη βοήθεια και τη συνεργασία μας, έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πώς διαμορφώνει το νερό τον κόσμο που μας περιβάλλει και πώς το χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Να εξερευνήσουν με ποιον τρόπο επηρεάζει τον καιρό, αλλά και την ύπαρξη της ζωής όπου βρίσκεται. Επίσης δίνεται μεγάλη σημασία στις κατασκευές που μπορούν να κάνουν! Έτσι δίνονται σαφής οδηγίες για το πώς μπορούν να κατασκευάσουν μια λιμνούλα που θα φιλοξενήσει τα πλάσματα ενός κήπου. Ένα βροχόμετρο ή ένα παγόβουνο στην κουζίνα τους, να μάθουν να φτιάχνουν το δικό τους φίλτρο νερού και πολλά περισσότερα.

Ακόμη, θα ανακαλύψουν πώς διαμορφώνει Ο άνεμος τον κόσμο που μας περιβάλλει και με ποιους τρόπους έχει καταφέρει ο άνθρωπος να τον αξιοποιήσει. Θα μάθουν πόσο ισχυρός είναι. Θα καταφέρουν να μετρήσουν την ταχύτητά του. Θα εξερευνήσουν πώς λειτουργεί στη φύση και πώς τον χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή μέσα από διάφορες κατασκευές όπως ανεμούρια, ανεμοδείκτες, χαρταετούς κλπ.

Η πλούσια εικονογράφηση  βοηθάει στο να γίνει καλύτερα αντιληπτή η γνώση που προσφέρεται στο κείμενο. Και τα δύο βιβλία περιλαμβάνουν γλωσσάρι, ευρετήριο και αναλυτικές οδηγίες για τις κατασκευές.

Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook
για να ενημερώνεστε ή να μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας ιδέες και σκέψεις!

Τα βιβλία αυτά παρέχουν στα παιδιά μας γνώσεις σχετικά με τα φυσικά στοιχεία του πλανήτη μας. Το νερό και τον άνεμο! Μέσα από  διασκεδαστικό παιχνίδι και κατασκευές που σίγουρα θα κεντρίσουν την φαντασία τους και θα κρατήσουν το ενδιαφέρον τους! Είναι πολύτιμα εργαλεία τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για γονείς που θέλουν να περνούν το χρόνο δημιουργικά με τα παιδιά τους!

Σίγουρα αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας!

Μέχρι την επόμενη μας βιβλιοπρόταση σας γλυκοφιλώ!

Διαβάσαμε: Ο υπέροχος πλανήτης μας- Εκδόσεις ΜεταίχμιοΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.