Μικροί άσσοι στο Internet που δεν μπορούν να φτιάξουν πρωινό

702Μικροί άσσοι στο Internet που δεν μπορούν να φτιάξουν πρωινό

Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα παιδιά μας, που παίζουν την τεχνολογία στα δάκτυλα δεν μπορούν να ετοιμάσουν το πρωινό τους;

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τα σημερινά παιδιά είναι μικροί τεχνολογικοί άσσοι. Μάλιστα η επαφή τους με την τεχνολογία ξεκινάει ολοένα και σε μικρότερη ηλικία. Χειρίζονται άψογα το κινητό, σερφάρουν στο διαδίκτυο σαν επαγγελματίες  – δυστυχώς πολλές φορές χωρίς επίβλεψη – και μπορούν να κατεβάσουν στο λεπτό οποιαδήποτε εφαρμογή θέλουν. Την ίδια στιγμή που εμείς οι μεγάλοι ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει application.

Φαίνεται όμως ότι τα παιδιά αυτά που παίζουν την τεχνολογία στα δάκτυλα, και βρίσκονται από πολύ μικρή ηλικία σκυμμένα πάνω από την οθόνη του κινητού τους, δεν μπορούν να πιάσουν καλά καλά το κουτάλι και το μπολ για να ετοιμάσουν το πρωινό τους. Χειρότερα ακόμη, δεν μπορούν να κάνουν ποδήλατο, ίσως δε να μην γνωρίζουν καν τι είναι το πετάλι του ποδηλάτου.

♥ Χάρισε μας ένα like 

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι πάνω από ένα στα δυο παιδιά ηλικίας 3-5 ετών φαίνεται ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παίξουν ένα απαιτητικό παιχνίδι στο internet ή να λειτουργήσουν ένα smartphone αλλά σίγουρα δεν ξέρουν να κάνουν ποδήλατο ή να ετοιμάσουν μόνα τους το πρωινό τους. Η έρευνα έδειξε ότι το 25% των παιδιών ήξεραν πώς να σερφάρουν στο Internet, αλλά δεν ήξεραν πώς να κολυμπούν χωρίς σωσίβιο.

Διαβάστε εδώ: Πώς η προσωπικότητα της μητέρας επηρεάζει τις ικανότητες του παιδιού

Η έρευνα διεξήχθη από την ολλανδική εταιρία τεχνολογιών AVG σε δέκα χώρες και έδειξε ότι τα παιδιά μπορεί να μαθαίνουν εύκολα ότι αφορά τις νέες τεχνολογίες αλλά φαίνεται ότι μάλλον οι γνώσεις τους δεν επεκτείνονται και σε άλλους πιο πρακτικούς και παραδοσιακούς τομείς, ιδίως όταν και οι γονείς τους είναι νεαρής ηλικίας κάτω των 35 ετών. Από την άλλη μεριά φάνηκε ότι τα παιδιά με μητέρες άνω των 35 ετών είχαν ευρύτερες γνώσεις και ικανότητες με το 40% εξ αυτών να είναι σε θέση να γράψουν το όνομά τους.

Μικροί άσσοι στο Internet που δεν μπορούν να φτιάξουν πρωινό

Πηγή:ygeiamouΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.