Το ικανό σου παιδί – Εκδόσεις Πουά

1452Το ικανό σου παιδί – Εκδόσεις Πουά

Αγαπώ τους εκδοτικούς οίκους γενικά! Αλλά για να είμαι ειλικρινής αγαπώ λίγο περισσότερο τους μικρούς εκδοτικούς οίκους που έχουν όραμα! Πιστεύω πως αξίζουν και με το παραπάνω την στήριξη μας!

Η αγαπημένη μου φίλη Δήμητρα, ονειρεύτηκε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη, σεβασμό, κατανόηση και ενσυναίσθηση για τα παιδιά μας! Και παρόλο που πολύ κάνουμε όνειρα, η Δήμητρα το πήγε ένα βήμα παραπέρα! Για να υλοποιήσει το όνειρό της, έφτιαξε τις εκδόσεις Πουά, ώστε να εκδίδει βιβλία και παραμύθια ξεχωριστά! Ικανά να αλλάξουν τον κόσμο!

Το παρθενικό της ταξίδι στον κόσμο των εκδόσεων το έκανε με το υπέροχο βιβλίο “το ικανό σου παιδί”. Ένα βιβλίο – σημείο αναφοράς για την γονεϊκή συμπεριφορά και εξέλιξη! Ελπίζω να το βρείτε τόσο συναρπαστικό όσο και εγώ!

♥ Χάρισε μας ένα like 

To  βιβλίο ♥


Σε αυτό το σημαντικό βιβλίο, ο Jesper Juul αναλύει το συναρπαστικό σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκονται οι σημερινές οικογένειες. Οι καταστροφικές αρχές – υπακοή, σωματική και συναισθηματική βία, και κομφορμισμός – που κυριαρχούσαν στις ιεραρχικές οικογένειες, αλλάζουν.

Αντί αυτών μπορούμε να επιλέξουμε μια νέα σειρά αρχών, που βασίζονται στην υπόθεση ότι οι οικογένειες πρέπει να χτίζονται πάνω στην αξιοπρέπεια και την αμοιβαιότητα μεταξύ γονιών και παιδιών και όχι πάνω στην απολυταρχική εξουσία ή την δημοκρατική τυραννία.

Τα παιδιά είναι ικανά να εκφράσουν τα συναισθήματα τους από την ώρα που γεννιούνται, και είναι πρόθυμα να συνεργαστούν. Οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να ακούσουν και να μάθουν από τα παιδιά τους. Όταν η συμπεριφορά των παιδιών μας μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο άξιοι, τότε σχεδόν πάντα σημαίνει ότι είμαστε. Δηλαδή, πριν από μια σύγκρουση, αδυνατούμε να μετατρέψουμε τα αισθήματα αγάπης μας σε τρυφερές συμπεριφορές και τις καλές προθέσεις μας σε εποικοδομητική αλληλεπίδραση.

Ο Juul είναι ένας καταξιωμένος διεθνώς ειδικός στην οικογένεια. Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από οικογένειες που βρίσκονται σε πολλές και διαφορετικές χώρες, έγραψε ένα βιβλίο, που προκαλεί τους γονείς να δουν τα χρόνια που περνάνε με τα παιδιά τους ως μια συναρπαστική περίοδο εξέλιξης και ανάπτυξης ολόκληρης της οικογένειας.

Το βιβλίο «Το ικανό σου παιδί» (Dit kompetente barn/ your competent child) έχει ήδη μεταφραστεί σε 22 γλώσσες

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Λίγα λόγια για τις Εκδόσεις Πουά ♥


Οι εκδόσεις Πουά είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και στοχεύει να φέρει στο αναγνωστικό κοινό βιβλία που αφορούν την οικογένεια. Ιδρύθηκε το 2017 και το πρώτο βιβλίο του , “Το ικανό σου παιδί” εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2018.

Οι εκδόσεις Πουά φιλοδοξούν να προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό βιβλία που υποστηρίζουν την ήπια διαπαιδαγώγηση με ενσυναίσθηση προς το παιδί, καθώς και παραμύθια που θα εμπνεύσουν μικρούς και μεγάλους.

Το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τις εκδόσεις Πουά είναι η Δήμητρα Χριστοφορίδου, που μεγάλωσε και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη. Μέχρι το 2013 δήλωνε μηχανικός, κάτι που άλλαξε όταν έγινε μητέρα ενός υπέροχου πλάσματος. Τότε άρχισε, και δε σταμάτησε ποτέ, να ψάχνω βιβλία που αφορούν τη γονεϊκότητα, ώστε να την βοηθήσουν να χτίσει μια ουσιαστική και με σεβασμό σχέση με την κόρη της.

Παράλληλα μέσα από το δικό πάθος και την αγάπη της κόρης της για τα παραμύθια, ανακάλυψε πως το ίδιο αισθανόταν κι αυτή. Το γεγονός ότι συχνά έβρισκε εξαιρετικά βιβλία τα οποία δεν υπήρχαν σε ελληνική έκδοση, την έκανε να πάρει την απόφαση να ξεκινήσει το ταξίδι της στον κόσμο των εκδόσεων. Πιστεύει πως είμαστε πολλοί που ψάχνουμε βιβλία που θα αγγίξουν την ψυχή τη δική μας αλλά και των παιδιών μας.

Σας προσκαλεί, λοιπόν, να τη συνοδέψετε στα έντυπα ταξίδια της.

Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook
για να ενημερώνεστε ή να μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας ιδέες και σκέψεις!

Τις εκδόσεις πουά μπορείτε να τις βρείτε και να τις στηρίξετε στο:

Facebook – Εκδόσεις Πουά

Site  – Εκδόσεις Πουά

Δήμητρα, well done my girl! Είμαι πολύ περήφανη για σένα!

Μέχρι την επόμενη μας βιβλιοπρόταση σας γλυκοφιλώ!

Το ικανό σου παιδί – Εκδόσεις ΠουάΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.