Κέικ με κουραμπιέδες που θα σε ξετρελάνει από τον Άκη Πετρετζίκη!
♥ Χάρισε μας ένα like ♥
Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!
Χρόνος εκτέλεσης: 25’
Χρόνος ψησίματος: 50΄
Συστατικά
♥ 250 γρ. κουραμπιέδες + εξτρα 3-4 για το σερβίρισμα
♥ 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
♥ 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
♥ 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
♥ 3 αυγά μέτρια
♥ 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
♥ 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
♥ 1 πρέζα αλάτι
♥ ξύσμα από 1 πορτοκάλι
♥ 200 γρ. γάλα αμυγδάλου
♥ ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook
για να ενημερώνεστε ή να μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας ιδέες και σκέψεις!
Μέθοδος Εκτέλεσης
♥ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
♥ Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τους κουραμπιέδες, τους χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν σκόνη, και τους αφήνουμε στην άκρη.
♥ Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε με το σύρμα για 4-5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
♥ Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε στον κάδο το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο.
♥ Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το τρίμμα απο τους κουραμπιέδες και το ξύσμα από το πορτοκάλι, με ένα κουτάλι.
♥ Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, το μείγμα του αλευριού και το γάλα αμυγδάλου εναλλάξ, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα.
♥ Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 35×10 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
♥ Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.
♥ Σερβίρουμε με 3-4 σπασμένους κουραμπιέδες πάνω στο κέικ, και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Κέικ με κουραμπιέδες που θα σε ξετρελάνει από τον Άκη Πετρετζίκη!