Έρευνα: Σε ποια ηλικία τα παιδιά σταματούν να πιστεύουν στον Αϊ Βασίλη;

1052



Έρευνα: Σε ποια ηλικία τα παιδιά σταματούν να πιστεύουν στον Αϊ Βασίλη;

Σε ποια ηλικία τα παιδιά σταματούν να πιστεύουν στον Άι Βασίλη; Σύμφωνα με νέα μελέτη, όταν φτάσουν στην ηλικία των οκτώ με εννέα ετών τα παιδιά σταματούν να πιστεύουν ότι είναι αληθινή η ιστορία του Άγιου Βασίλη που φέρνει τα δώρα.

Η έρευνα έγινε με τη συμμετοχή γονιών από διάφορες χώρες (και από την Ελλάδα).

Η μελέτη, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Κρις Μπόιλ του βρετανικού Πανεπιστημίου του Έξετερ, διαπίστωσε επίσης ότι ένας στους τρεις ενήλικες (το 34%) εύχονται να μπορούσαν να πιστεύουν ακόμη στον Άγιο Βασίλη.

♥ Χάρισε μας ένα like 

Το 15% των ενηλίκων όπως αναφέρει η έρευνα, ένιωσαν προδομένοι από τους γονείς τους όταν ανακάλυψαν ότι τα δώρα είναι από εκείνους και όχι από τον στρουμπουλό Άγιο με την κόκκινη φορεσιά και τα πλούσια γένια. Μάλιστα το 10% αυτών των παιδιών εξοργίστηκαν άσχημα με τους γονείς του.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δύο στα τρία παιδιά –δηλαδή το 65%- προσποιούνται ότι εξακολουθούν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη ακόμα κι όταν ξέρουν την αλήθεια. Η πίστη στον Άγιο Βασίλη σύμφωνα με το 34% των γονιών είχε βελτιώσει τη συμπεριφορά τους ως παιδιά ενώ για το 47% αυτών κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Το 30% των γονιών αναφέρουν ότι κλονίστηκε η εμπιστοσύνη τους στους γονείς τους όταν έμαθαν την αλήθεια ενώ το 56% δεν είχε πρόβλημα με αυτό.

Το 72% των γονέων πάντως χαίρονται να λένε ιστορίες για τον Άγιο Βασίλη στα παιδιά τους ενώ οι υπόλοιποι αποφεύγουν να το κάνουν για να μην καλλιεργούν στα παιδιά τους μύθους.

Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook
για να ενημερώνεστε ή να μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας ιδέες και σκέψεις!

Εννοείται πως υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις παιδιών που αναρωτιούνται μόνα τους γιατί δεν βλέπουν στην τηλεόραση τον Άι Βασίλη να πηγαίνει δώρα στα παιδάκια των φτωχών χωρών του πλανήτη, πώς είναι δυνατόν να χωράει στην καμινάδα ή πώς προλαβαίνει να μοιράσει σ’ όλο τον κόσμο δώρα!

Έρευνα: Σε ποια ηλικία τα παιδιά σταματούν να πιστεύουν στον Αϊ Βασίλη;



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.