Διαβάσαμε: Η εποχή των δεινοσαύρων – Εκδόσεις Ίκαρος

1376Διαβάσαμε: Η εποχή των δεινοσαύρων – Εκδόσεις Ίκαρος

Πρόσφατα έφτασε στα χέρια μας ένα καταπληκτικό βιβλίο, Η εποχή των δεινοσαύρων, από τις εκδόσεις Ίκαρος.  Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο γνώσεων, γραμμένο από τον παλαιοντολόγο Dr Steve Brusatte, που μας καλεί να ταξιδέψουμε σ’ έναν κόσμο που χάθηκε στα βάθη του παρελθόντος πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν… εξερευνώντας περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη δεινοσαύρων.

Ένα βιβλίο γνώσεων μας καλεί να ταξιδέψουμε σ’ έναν κόσμο που χάθηκε στα βάθη του παρελθόντος πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν, εξερευνώντας περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη δεινοσαύρων. Το μόνο βέβαιο είναι πώς το απολαύσαμε οικογενειακώς!

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

♥ Χάρισε μας ένα like 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ
«Οι δεινόσαυροι σ’ αυτό το βιβλίο δείχνουν διαφορετικοί απ’ ό,τι σε άλλα βιβλία. Είναι κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι, ροζ και μπλε. Μπορεί να σου φανεί παράξενο αυτό, αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ξέρει τι χρώμα είχαν πραγματικά οι δεινόσαυροι.
Οπότε, άσε στην άκρη τις προκαταλήψεις, γύρνα σελίδα και ταξίδεψε στο παρελθόν, σ’ ένα πολύχρωμο προϊστορικό κόσμο…»

 

Η γνώμη μου ♥


Ένα βιβλίο που μας μαγνητίζει από το εξώφυλλο του ακόμα. Σε μαύρο φόντο με ανάγλυφα γράμματα και φλούο χρώματα μας καλεί σε μια εποχή που ξεκινά 250 εκατομμύρια χρόνια πριν. Σκληρόδετο, σε μεγάλο μέγεθος, με ωραία ποιότητα χαρτιού, με πολύ καλή δομή και ταξινόμηση των πληροφοριών. Το ανοίγεις και νομίζεις πως μεταφέρεσαι αυτόματα στον κόσμο εκείνο των μυθικών πλασμάτων.

Χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες – χρονικές περιόδους – την Τριαδική, την Πρώιμη-Μέση Ιουρασική, την Ύστερη και την Κρητιδική – διευκολύνει των την εξερεύνηση και ανακάλυψη των προϊστορικών πλασμάτων μέσα από την εξελικτική τους πορεία, αλλά και τις περιβαλλοντικές αλλαγές του πλανήτη μας.

Περιλαμβάνει σημειώσεις, αναλυτικό ευρετήριο στο τέλος του βιβλίου, καθώς και διευθύνσεις στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες. Οι πληροφορίες είναι δοσμένες με ακρίβεια μέσα από ένα σαφές κείμενο από τον παλαιοντολόγο Dr Steve Brusatte, ειδικευμένο στην ανατομία και την εξέλιξη των δεινοσαύρων.

Το μεγάλο μέγεθος του βιβλίου που περιλαμβάνει σημειώσεις και αναλυτικό ευρετήριο, σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα, κερδίζουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες!

Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην εντυπωσιακά υπέροχη εικονογράφιση του Daniel Chester.  Με χρώματα έντονα, ζεστά και με πλούσιες αποχρώσεις, καθιστά το βιβλίο άκρως ελκυστικό και απόλυτα καλαίσθητο.

Ένα συναρπαστικό, καλλιτεχνικό, πανεμόμορφο και υψηλής αισθητικής βιβλίο, που διεγείρει τη φαντασία και δίνει μια άλλη άποψη στα βιβλία γνώσεων. Ένας πολύτιμος, πλήρης γνωστικός οδηγός για τους δεινόσαυρους που πρέπει να αποκτήσετε οπωσδήποτε.

Μέχρι την επόμενη φορά σας γλυκοφιλώ 

Διαβάσαμε: Η εποχή των δεινοσαύρων – Εκδόσεις ΊκαροςΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.