Διαβάσαμε: Το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι

1269Διαβάσαμε: Το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι

Τα Χριστούγεννα δεν είναι πάντα γεμάτα χαρά και ζεστασιά! Μπορεί ένα σακούλι καραμέλες κι ένα κουμπί να αποτελέσουν τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια; Η Αγγελική Δαρλάση μέσα από την ιστορία της μας μεταφέρει νοερά στις αρχές του 20ουαιώνα, μερικούς μήνες αφότου ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

♥ Χάρισε μας ένα like 

Η υπόθεση του βιβλίου ♥


Αυτή είναι η ιστορία ενός ξεχωριστού χριστουγεννιάτικου στολιδιού, που κρέμεται σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο κάπου σ’ ένα σπίτι, σε μια χώρα από τις πολλές του κόσμου. Είναι η ιστορία ενός αγοριού που, αν κι έμοιαζε με ξωτικό, ντύθηκε στρατιώτης για να πάει να πολεμήσει σε έναν από τους αγριότερους πολέμους.

Είναι παράλληλα κι η ιστορία μιας μικρής εκεχειρίας σ’ έναν μεγάλο πόλεμο – όταν μέσα από τα χαρακώματα εμφανίστηκαν χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

Μια ιστορία που πολλοί ήθελαν να αποσιωπήσουν, ή ν’ αφήσουν να ξεχαστεί, και που πολλοί δεν την πίστεψαν ποτέ κι έλεγαν πως δεν ήταν παρά ένας θρύλος.

Κι όμως αυτή η ιστορία είναι αληθινή, αφού… πράγματι, τα Χριστούγεννα του 1914, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η χριστουγεννιάτικη μαγεία απλώθηκε στο Δυτικό Μέτωπο και οι άνθρωποι έκαναν πράξη το μήνυμα για αδελφοσύνη κι επί γης ειρήνη.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

Η γνώμη μου ♥


Η ιστορία η οποία κρύβεται πίσω από την ιστορία της Αγγελικής Δαρλάση είναι ότι πράγματι τον Νοέμβριο του 1914 ο Πάπας Βενέδικτος ΙΕ’ έκανε έκκληση για εκεχειρία την περίοδο των Χριστουγέννων. Αν και η έκκλησή του δεν εισακούστηκε επίσημα, υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα σε Βρετανούς και Γερμανούς γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από μαρτυρίες και επιστολές.

Η συγγραφέας βασίζεται λοιπόν σε ένα ιστορικό γεγονός και δημιουργεί μια άκρως συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία. Σε μια εποχή έντονου καταναλωτισμού, λάμψης και περίτεχνων στολιδιών μας όπως τη δική μας, τολμά και κάνει τη διαφορά! Με την ιστορία της μας δίνει την αφορμή να επαναπροσδιορίσουμε το νόημα των Χριστουγέννων!

Καλό είναι λοιπόν με αφορμή την ιστορία να μάθουμε στα παιδιά μας πώς το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από την ειρήνη, την αγάπη και την αδελφοσύνη των λαών.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης πώς μέσα στο βιβλίο προβάλλεται παράλληλα η αξία που έχουν οι μικρές χαρές της ζωής αλλά και τα συμβολικά δώρα που προσφέρονται με αγάπη.

Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook
για να ενημερώνεστε ή να μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας ιδέες και σκέψεις!

Η γλυκιά, νοσταλγική εικονογράφηση της Αλεξίας Οθωναίου, σαν παλιά καρτ-ποστάλ βοηθάει στη νοερή μεταφορά του αναγνώστη στην χρονική περίοδο εκείνη. Η ρεαλιστική και ατμοσφαιρική ροή του κειμένου δημιουργεί οπτικές αναπαραστάσεις μιας μακρινής εποχής.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για να απολαύσετε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο ανάγνωσμα άρρηκτα δεμένο με τις μικρές, συγκινητικές ιστορίες της ιστορίας μας!

Καλή ανάγνωση!

Μέχρι την επόμενη μας βιβλιοπρόταση σας γλυκοφιλώ!

Διαβάσαμε: Το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο ΣτολίδιΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.