10+1 πράγματα που δεν ξέρατε για τα Χριστούγεννα!

1222

10+1 πράγματα που δεν ξέρατε για τα Χριστούγεννα!

Είμαι σίγουρη πως δεν ξέρετε τα πάντα για τα Χριστούγεννα! Για αυτό συγκεντρώσαμε 10+1 πληροφορίες για τα Χριστούγεννα που θα σας αφήσουν με ανοιχτό το στόμα! Μοιραστείτε τις πληροφορίες με τους φίλους σας και σκορπίστε τις γνώσεις γύρω σας!

♥ Χάρισε μας ένα like 

#1 . Ο λόγος που ανταλλάσσουμε δώρα τα Χριστούγεννα είναι για να συμβολίσουμε τα δώρα έδωσαν στον Ιησού οι τρεις μάγοι.

#2 . Τα τρία παραδοσιακά χρώματα των περισσότερων Χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων είναι κόκκινο, πράσινο και χρυσό. Το κόκκινο συμβολίζει το αίμα του Χριστού, το πράσινο συμβολίζει τη ζωή και την αναγέννηση και ο χρυσός αντιπροσωπεύει το φως, τα δικαιώματα και τον πλούτο.

#3 . Ξέρετε γιατί τα Χριστούγεννα αναφέρονται μερικές φορές και ως X-Mas; Το X στο X Mas σημαίνει τη λέξη «Χριστός» στην ελληνική γλώσσα. Έτσι, για να χρησιμοποιήσετε μια συντομότερη εκδοχή της λέξης Χριστούγεννα, είναι επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως X Mas.#4 . Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έφτασε στην Αμερική τη δεκαετία του 1830, αλλά δεν ήταν δημοφιλές μέχρι το 1846, αφού ο Γερμανός πρίγκιπας Αλβέρτος το έφερε στην Αγγλία όταν παντρεύτηκε τη Βασίλισσα Βικτώρια.

#5 .Μια κοινή πεποίθηση σχετικά με τις διακοσμήσεις για τα Χριστούγεννα είναι ότι η τάση της διακόσμησης των δέντρων για τα Χριστούγεννα να ξεκίνησε τον 16ο αιώνα στη Γερμανία. Πιστεύεται ότι οι χριστιανοί άρχισαν να φέρνουν διακοσμημένα δέντρα στα σπίτια τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, κάτι που σύντομα μετατράπηκε σε παράδοση και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

#6 . Η Καθολική Εκκλησία είχε αρχικά απαγορεύσει την ανταλλαγή δώρων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, καθώς πίστευε ότι οι ανταλλαγές παρουσιάζουν σχέση με τον παγανισμό. Ωστόσο, η απαγόρευση άρθηκε αργότερα.

#7 . Τα πρώτα στολίδια των χριστουγεννιάτικων δέντρων ήταν είδη διατροφής, όπως τα καρύδια, τα μήλα και άλλα φρούτα.

#8 . Το έτος 1857 ένας άντρας που ονομάζεται James Pierpont έγραψε το τραγούδι που είναι γνωστό ως «Jingle Bells». Στην αρχή, το τραγούδι ήταν αρχικά γνωστό ως «One Horse Open Sleigh». Επίσης το τραγούδι προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για την ημέρα των Ευχαριστιών και όχι για τα Χριστούγεννα, όπως γίνεται ευρέως τώρα.

#9. Το «Silent Night» είναι το πιο ηχογραφημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι στην ιστορία, με πάνω από 733 διαφορετικές εκδόσεις από το 1978.

#10 . Υπάρχουν δύο νησιά που ονομάζονται Χριστούγεννα. Το πρώτο βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ήταν παλαιότερα γνωστό ως Kiritimati, ενώ είναι πλέον γνωστό ως το νησί των Χριστουγέννων. Το δεύτερο είναι στον Ινδικό Ωκεανό και είναι επίσης γνωστό ως το νησί των Χριστουγέννων.

#11 . Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Τραφάλγκαρ δωρίζεται στον λαό του Λονδίνου κάθε χρόνο από τον λαό του Όσλο, στη Νορβηγία, ευχαριστώντας τους έτσι για τη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

10+1 πράγματα που δεν ξέρατε για τα Χριστούγεννα!

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά είναι τα 5 βιβλία που πρέπει να διαβάσετε με τα παιδιά σας στις διακοπές των Χριστουγέννων

Χαρίστε το πολυτιμότερο δώρο στο παιδί σας! Χρόνο…1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.