Πώς θα προστατέψετε το παιδί σας από τις ιώσεις

1071Πώς θα προστατέψετε το παιδί σας από τις ιώσεις

Έχουμε μπει πια για τα καλά στην εποχή των ιώσεων! Την τελευταία βδομάδα η τάξη στο σχολείο μας ήταν χωρίς υπερβολή αποδεκατισμένη! Τα παιδιά μας κολλούσαν το ένα μετά το άλλο. Μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τους 8 κανόνες υγιεινής που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για να προστατεύονται προληπτικά από ιώσεις και λοιμώξεις αλλά και να προστατεύουν τους γύρω τους;

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε μέρος καθημερινά σε διαγωνισμούς!

♥ Χάρισε μας ένα like 

Είναι λοιπόν βασικό να μάθουμε ή να θυμήσουμε στα παιδιά μας τα παρακάτω:

1. Όταν βήχουν ή φτερνίζονται να σκεπάζουν το στόμα και τη μύτη με χαρτομάντηλο, το οποίο αμέσως μετά θα πετούν στο καλάθι απορριμμάτων.
2. Εφόσον δεν υπάρχει χαρτομάντηλο, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ποτέ την παλάμη, αλλά την εσωτερική επιφάνεια του αγκώνα.
3. Να πλένουν τα χέρια τους συχνά, οπωσδήποτε, πριν από κάθε γεύμα και αμέσως μετά την είσοδό τους στο σπίτι.
4. Να πλένουν τα χέρια με σαπούνι για 15-20 δευτερόλεπτα ή με ειδικό αλκοολούχο διάλυμα ή μαντηλάκια εμποτισμένα με αλκοόλη.
5. Να έχουν πάντα αντισηπτικά μαντηλάκια στην τσάντα τους και να τα χρησιμοποιούν.
6. Όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά μαντηλάκια, ακόμη και για να ακουμπήσουν ό,τι χρησιμοποιείται και από άλλους, όπως πόμολα, τηλέφωνα, χερούλια, ποντίκι υπολογιστή κλπ
7. Να μην ακουμπούν τα χέρια στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια.
8. Να μη μοιράζονται τα προσωπικά τους είδη, και κυρίως σκεύη φαγητού, ποτήρι νερού κλπ.

Δυστυχώς, έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο χειμώνα και οι κλιματικές αλλαγές φαίνεται πώς ευνοούν τις ιώσεις. Ας διδάξουμε στα παιδιά μας πώς μπορούν να προστατευτούν και ας κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να παραμείνουμε υγιείς εμείς και τα παιδιά μας!

Πώς θα προστατέψετε το παιδί σας από τις ιώσεις

 ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.