2 ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης που πρέπει να ξέρει κάθε γονιός και μαθητής Δημοτικού

17422 ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης που πρέπει να ξέρει κάθε γονιός και μαθητής Δημοτικού

Με 2 μικρούς μαθητές στην Β’ Δημοτικού, ήταν αδύνατον να μην δεν ψάξω να βρω τι υπάρχει στο διαδίκτυο από εκπαιδευτικό υλικό για το σχολείο! Η αλήθεια είναι πώς βρήκα πολλές αξιόλογες σελίδες από αρκετούς εκπαιδευτικούς, με πληθώρα φύλλων εργασιών.

Όμως 2 ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης τράβηξαν εντελώς την προσοχή μου! Πρόκειται για 2 σελίδες, που οι άνθρωποι που κρύβονται από πίσω έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά! Το υλικό που έχουν είναι εντελώς δωρεάν! Εγώ πλέον τις επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά, αφού αποτελούν ένα πολύτιμο βοήθημα για την μελέτη των παιδιών μου!

Οι  ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης προσφέρουν δυναμικές και διαδραστικές εμπειρίες μάθησης. Αξιοποιούν πλήρως τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και, ειδικότερα, με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για το νέο σχολείο.

Μέσω αυτών των πλατφορμών οι μαθητές απολαμβάνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Έτσι μπορούν να κατανοήσουν τη διδακτέα ύλη και να αναπτύξουν δεξιότητες και γνώσεις σε μια σύγχρονη διαδραστική πλατφόρμα με πληθώρα κειμένων, παραδειγμάτων, βιβλιογραφικών πηγών, εικόνων, μουσικής, βίντεο κ.α.

♥ Χάρισε μας ένα like 


Thrania.com


Τo thrania.com είναι μια ιστοσελίδα που φιλοξενεί δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού. Ένας αμιγώς μη κερδοσκοπικός ιστοτόπος που έφτιαξε με πολύ μεράκι η εκπαιδευτικός Χριστίνα Μπέσιου. O σκοπός του είναι να βοηθήσει στην καθημερινή μελέτη των παιδιών. Μία προσπάθεια που πρωτοξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014. Στόχος της ήταν να βοηθήσει όσο γίνεται περισσότερο τους μικρούς μαθητές, τους γονείς στην καθημερινή μελέτη των παιδιών τους και τους δασκάλους στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Για τη χρήση του εκπαιδευτικού υλικού δεν απαιτείται εγγραφή και υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης του στον υπολογιστή σας και χρήσης του εφόσον τηρούνται οι όροι χρήσηςΣτα Θρανία θα βρει κανείς εκπαιδευτικό υλικό όπως φύλλα εργασίας, ασκήσεις, εκπαιδευτικά βίντεο, ηλεκτρονικά σχολικά βοηθήματα, εκπαιδευτικές αφίσες, συμπληρωματικό υλικό και προτεινόμενες δραστηριότητες για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Προς το παρόν φιλοξενείται εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα της Γλώσσας, των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Ιστορίας και της Γεωγραφίας. Μελλοντικά υπάρχει η προοπτική να γίνουν κι άλλες προσθήκες.

Επισκεφτείτε τα Θρανία εδώ


Φωτόδεντρο


Το Φωτόδεντρο είναι ο Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποτελεί την κεντρική e-υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ενοποιημένη αναζήτηση και διάθεση ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου στα σχολεία. Είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.
Μπορείτε να αναζητήσετε με ενιαίο τρόπο, ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για τη σχολική εκπαίδευση, που βρίσκεται είτε στα αποθετήρια «Φωτόδεντρο» του Υπουργείου Παιδείας είτε σε άλλα, «εξωτερικά» αποθετήρια ή εκπαιδευτικές πύλες. Παρέχει δηλαδή έναν κεντρικό «κατάλογο» με το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική εκπαίδευση.
Το Φωτόδεντρο προωθεί τη χρήση των ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων (OER) για τα σχολεία, υλοποιώντας την εθνική στρατηγική για το ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Όλο το υλικό που είναι διαθέσιμο μέσα από τον Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου «Φωτόδεντρο» διατίθεται ελεύθερα.
Στις σελίδες του θα βρείτε πειράματα, προσομοιώσεις,  ασκήσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, εικόνες, εκπαιδευτικά βίντεο μικρής διάρκειας κ.α. Όλα αυτά εξυπηρετούν διδακτικούς στόχους της σχολικής εκπαίδευσης. Μπορούν να ενταχθούν μέσα σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες,  χωρισμένα ανά ηλικία μαθητή, ανά μαθησιακό αντικείμενο, ανά εκπαιδευτική βαθμίδα και ανά μάθημα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

2 ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης που πρέπει να ξέρει κάθε γονιός και μαθητής ΔημοτικούΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.