Μπορείς και εσύ να γίνεις μια καταπληκτική μαμά!

1625
Μπορείς και εσύ να γίνεις μια καταπληκτική μαμά!

Από την ώρα που έγινα μαμά, έχω διαβάσει πολλά βιβλία σχετικά με την ανατροφή των παιδιών. Παρόλο που ξέρω πώς σίγουρα ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός και δεν μπορούμε να μπουμε στα ίδια καλούπια, πιστεύω πώς οι οδηγοί γονεϊκότητας  πάντα έχουν να μας προσφέρουν κάτι παραπάνω! Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ πάντα στο 100% με ό,τι γράφουν! Απεναντίας είναι πολλές οι φορές  που διαφωνώ κάθετα αλλά παρόλα αυτά και τότε ακόμη, αισθάνομαι ότι μπορώ να αποκομίσω κάποιες ιδέες και να πάρω κάποιες κατευθυντήριες γραμμές.

Πρόσφατα, έφτασαν στα χέρια μου δυο βιβλία των εκδόσεων Mamaya, γραμμένα από τη δρ. Λίζα Βάρβογλη, γνωστή ψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια. Η αλήθεια είναι πώς τα συγκεκριμένα βιβλία τα είχα βάλει στο μάτι εδώ και πολύ καιρό! Πρόκειται για δυο οδηγούς με πρακτικές συμβουλές για μαμάδες και είναι χωρισμένα ανά ηλικία και αναπτυξιακή φάση «Καταπληκτική μαμά. Πρακτικές συμβουλές για μαμάδες με παιδιά 6-9 ετών» και το «Καταπληκτική μαμά. Πρακτικές συμβουλές για μαμάδες με παιδιά 9-12 ετών. Επειδή μου άρεσαν εξαιρετικά πολύ και τα διάβασα εν μία νυκτί θα ήθελα να σας τα παρουσιάσω αναλυτικά.

♥ Χάρισε μας ένα like 

 

Περίληψη βιβλίων


Το “Καταπληκτική μαμά” είναι βασισµένο σε περισσότερες από 10.000 ώρες κλινικής εµπειρίας της γνωστής ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας ∆ρ. Βάρβογλη σε συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συµβουλευτικής µε παιδιά, γονείς και ενήλικες, στο νοσοκοµείο Children’s Hospital του Harvard, και σε παιδιατρικές κλινικές και σχολεία σε Ελλάδα και Αµερική.

Είναι το παιδί σας 6-9 ετών; Θέλετε να αντιµετωπίσετε µε πρακτικό και επιστηµονικό τρόπο τις προκλήσεις της συγκεκριµένης ηλικίας; Τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς! Κρατάτε στα χέρια σας έναν πρακτικό οδηγό που θα σας δείξει:

• Πώς θα κάνετε τα σωστά βήµατα για να βοηθήσετε το παιδί σας.
• Πώς µπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να γίνει µια καταπληκτική µαµά και παράλληλα να βελτιώσετε τον τρόπο µε τον οποίο προσεγγίζετε το παιδί σας.
• Πώς µπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας ό,τι χρειάζεται για να είναι χαρούµενο και ισορροπηµένο σήµερα και ένας πετυχηµένος ενήλικας αύριο.
• Τι πρέπει να κάνετε στα πιο συνηθισµένα θέµατα που προκύπτουν στην ανατροφή του παιδιού τα πρώτα χρόνια του ∆ηµοτικού σχολείου.

Είναι το παιδί σας 9-12 ετών; Θέλετε να αντιµετωπίσετε µε πρακτικό και επιστηµονικό τρόπο τις προκλήσεις αυτής της ηλικίας και ειδικά της προεφηβείας; Τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς! Κρατάτε στα χέρια σας έναν πρακτικό οδηγό που µέσα από αληθινά παραδείγµατα και απλές, εφαρµόσιµες συµβουλές θα σας δείξει:

• Πώς να επενδύσετε στον εαυτό σας και να γίνεται µια καταπληκτική µαµά.
• Πώς να βελτιώσετε την επικοινωνία µε το παιδί σας και να διατηρήσετε µια ζεστή σχέση αγάπης και εµπιστοσύνης.
• Πώς να κάνετε τα σωστά βήµατα για να αναδείξετε τα δυνατά σηµεία του παιδιού σας.
• Πώς να διαχειριστείτε τις πιο συνηθισµένες προκλήσεις και δυσκολίες της ηλικίας 9-12 ετών.
• Πώς µπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας ό,τι χρειάζεται για να είναι χαρούµενο και ισορροπηµένο σήµερα και ένας πετυχηµένος ενήλικας αύριο.Η γνώμη μου


Πρόκειται για δύο εξαιρετικά βιβλία που πραγματικά διαβάζονται απνευστί! Αυτό που με κέρδισε απόλυτα σε αυτά τα βιβλία, είναι πως παρόλο που πρόκειται για επιστημονικά συγγράμματα, στην ουσία είναι εντελώς πρακτικά! Ένας πλήρης οδηγός για γονείς! Έχουν γραφτεί απλά και κατανοητά  και διαβάζονται νεράκι. Σαφώς ο κύριος στόχος τους είναι να βοηθήσουν τις μητέρες να βελτιώσουν τον τρόπο προσέγγισης των παιδιών τους.

Ουσιαστικά, το πρώτο βιβλίο αναφέρεται στα συνηθισµένα θέµατα που προκύπτουν στην ανατροφή των παιδιών κατά τα πρώτα χρόνια του δηµοτικού σχολείου, ενώ το δεύτερο εστιάζει στις προκλήσεις που ερχόνται με την προεφηβεία. Η δρ Βάρβογλη μας παρουσιάζει με έναν εκπληκτικό τρόπο, τις τεχνικές της που είναι χρήσιμες και κρίσιμες για την ανάπτυξη των παιδιών. Το γεγονός ότι παραθέτει και ενδεικτικά παραδείγματα με έκανε να πιστεύω πως σίγουρα έχει βάλει κάμερες στο σπίτι μας. Καθημερινά παραδείγματα οικογενειακής τρέλας, που διαβάζοντας τα κατανοείς απόλυτα πώς θα πρέπει να συμπεριφερθείς από εδώ και στο εξής!

Η θετική και αισιόδοξη στάση ζωής που έχει, την οποία επικοινωνεί στο κοινό της από την πρώτη έως την τελευταία γραμμή, με μαγνήτισε απόλυτα. Μόλις τελείωσα την πρώτη ανάγνωσή τους, είχα ένα χαμόγελο στα χείλη μου! Η δρ Βάρβογλη με έκανε να εντοπίσω τα λάθη που έχω κάνει μέχρι στιγμής στην ανατροφή των παιδιών μου, αλλά και να δω κάποιος άλλους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουμε! Το μόνο σίγουρο είναι πως θα  επανέρχομαι πολύ  συχνά στις σελίδες τους.

Σας γλυκοφιλώ

Κλειώ 

Μπορείς και εσύ να γίνεις μια καταπληκτική μαμά!ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.