Γνωρίσαμε την Ομάδα Δράσης Κλου – μία παιδική σειρά μυστηρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα!

1528
Γνωρίσαμε την Ομάδα Δράσης Κλου – μία παιδική σειρά μυστηρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα!

Τα βιβλία μυστηρίου είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες μου κατηγορίες βιβλίων! Όμως για να το διευκρινήσω μου αρέσει το μυστήριο όχι τα λουτρά αίματος που μας παρουσιάζουν οι συγγραφείς βιβλίων θρίλερ από τον Βόρρα! (και εκείνα τα διαβάζω αλλά μετά κάνω μέρες για να κοιμηθώ).

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να διαβάσω τα βιβλία της σειράς Ομάδα Δράσης Κλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Πρόκειται για μια σειρά αστυνομικής λογοτεχνίας και μυστηρίου, που απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά, ηλικίας από 12 ετών και πάνω. Πρωταγωνιστές είναι 3 παιδιά και ο σκύλος τους και το σίγουρο είναι πώς από τις ιστορίες τους δεν λείπει το μυστήριο!

 

♥ Χάρισε μας ένα like 

 

1. Το Μυστήριο της Σαλαμάνδρας

Το πρώτο βιβλίο της ομάδας Ομάδα δράσης ΚΛΟΥ όπου πήρε το όνομά της από τα αρχικά των ηρώων που συμμετέχουν σε αυτήν: Κιάρα, Λίο, Οκτάβια και Ύγκον. Οι φίλοι μας δέχονται την πρόκληση να διαλευκάνουν ένα πολύπλοκο μυστηριώδες έγκλημα, όπου φυσικά εμπλέκεται και μια σαλάμάνδρα.

Υπόθεση βιβλίου


Η Κιάρα ζει στο Μαργαριτάρι, ένα πανδοχείο σε ειδυλλιακό κολπίσκο.
Μαζί με τους φίλους της, τον Λίο, την Οκτάβια και το σκυλάκι Ύγκον, παρατηρεί ότι κάποιοι ένοικοι συμπεριφέρονται περίεργα στο παλιό ιστορικό πανδοχείο, όπου ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας της. Έχουν, άραγε, κάποια σχέση με την εξαφάνιση της μητέρας της πριν από έναν χρόνο και με τον άνδρα που βρέθηκε μετά τη θύελλα νεκρός στην παραλία;
Οι τέσσερις φίλοι θα ζήσουν μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη κίνδυνο και συγκινήσεις, ερευνώντας ένα μυστηριώδες έγκλημα, όπου εμπλέκονται αινιγματικές προσωπικότητες, ναυάγια, άφθονα χρήματα και… μια ανατριχιαστική σαλαμάνδρα!

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε και να προμηθευτείτε το βιβλίο εδώ!

2. Το Μυστήριο της Μάλτας

Ένα από τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία αδειάζει κυριολεκτικά! Το δεύτερο βιβλίο της ομάδας δράσης ΚΛΟΥ: Κιάρα, Λίο, Οκτάβια και Ύγκον. Σε κάθε βιβλίο αντιμετωπίζουν μυστηριώδεις υποθέσεις με όπλα τη δύναμη της φιλίας τους και τη βοήθειας της φιλοσοφίας και της επιστήμης.

Υπόθεση βιβλίου


Ένα από τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία του Όσλο αδειάζει κυριολεκτικά σε μια διάρρηξη.
Οι δράστες αρπάζουν σχεδόν είκοσι κιλά ατόφιο χρυσάφι, πανάκριβα κοσμήματα και –ίσως το πιο σημαντικό– το ρολόι της Μάλτας, ένα έργο τέχνης που αξίζει πάνω από πέντε εκατομμύρια κορόνες.
Οι ληστές συλλαμβάνονται, αλλά το ρολόι της Μάλτας παραμένει άφαντο.
Οι τέσσερις φίλοι, η Κιάρα, ο Λίο, η Οκτάβια και το σκυλάκι Ύγκον, ξετυλίγουν το κουβάρι του μυστηρίου, ενώ στον δρόμο τους ξεπροβάλλουν επικίνδυνοι δραπέτες, παράξενοι καλεσμένοι, κρυφά ημερολόγια και μυστηριώδη μονοπάτια σε καταφύγια από την εποχή του πολέμου!

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε και να προμηθευτείτε το βιβλίο εδώ!

3. Το Μυστήριο του Βυθού

Το τρίτο βιβλίο της ομάδας δράσης ΚΛΟΥ είναι εδώ! Η Κιάρα, ο Λίο, η Οκτάβια και ο Ύγκον θα βρεθούν σε ένα πανδοχείο όπου όλοι οι ένοικοι του δεν είναι αυτό που ισχυρίζονται.

Υπόθεση βιβλίου


Φώτα, κάμερες, πάμε!
Το κινηματογραφικό συνεργείο γυρίζει μια ταινία δράσης και το πανδοχείο Μαργαριτάρι έχει γεμίσει από ηθοποιούς και καμεραμέν. Την ίδια ώρα καταφτάνουν δύο ομάδες μοτοσικλετιστών και η Ομάδα Δράσης ΚΛΟΥ σύντομα διαπιστώνει ότι όλοι όσοι μένουν στο πανδοχείο δεν είναι αυτό που ισχυρίζονται…

Όταν σε μια σκηνή ανατινάζεται ένα σκάφος, από τον βυθό της θάλασσας ξεπροβάλλει μια παλιά μαύρη ανδρική μπότα, τυλιγμένη με πράσινα φύκια.
Τότε η Κιάρα αποφασίζει να κάνει μια κατάδυση στον τόπο του εγκλήματος όπου βρίσκεται μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα…
Οι τέσσερις φίλοι υποψιάζονται ότι ο ένοχος κρύβεται στα παρασκήνια των γυρισμάτων. Ένας παράξενος τύπος που μελετάει τα πτηνά, οι Μαύροι Άγγελοι κι ένα παλιό βίντεο που δείχνει τη μητέρα της Κιάρα στην άκρη του γκρεμού θα δώσουν τη λύση του μυστηρίου.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε και να προμηθευτείτε το βιβλίο εδώ!

4. Το Μυστήριο του Τυμβωρύχου

Το τέταρτο βιβλίο της ομάδας δράσης ΚΛΟΥ σας περιμένει! Οι τέσσερις φίλοι βρίσκονται στα πρόθυρα να ανακαλύψουν ένα συγκλονιστικό μυστικό!

Υπόθεση βιβλίου


Κάθε νύχτα ένα φάντασμα τριγυρίζει στην πέτρινη εκκλησία που βρίσκεται στην άκρη του βράχου. Στο κοιμητήριο ένας άγνωστος άντρας σκάβει παλιούς τάφους μόλις πέφτει το σκοτάδι.

Η Κιάρα, ο Λίο και η Οκτάβια με τον Ύγκον ανακαλύπτουν ότι πριν από εξήντα χρόνια ένας ιερέας πήρε μαζί του ένα συγκλονιστικό μυστικό: Οι Γερμανοί αξιωματικοί, που είχαν χρησιμοποιήσει το πανδοχείο ως αρχηγείο στη διάρκεια του πολέμου, φεύγοντας, άφησαν πίσω τους έναν αμύθητο θησαυρό.
Δύο αστυνομικοί, ένας άντρας και μία γυναίκα, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο με τη μητέρα της Κιάρα.
Την ίδια ώρα, ένα ναυάγιο με πολύτιμο φορτίο αποκαλύπτει από πού πήρε το όνομά του το Μαργαριτάρι…

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε και να προμηθευτείτε το βιβλίο εδώ!

Η γνώμη μου


Το ομολογώ, αν και είμαι η μαμά δηλώνω τρελή φαν της συγκεκριμένης σειράς! Η σειρά απευθύνετε σε παιδιά άνω των 11 χρονών, κυρίως εξαιτίας του περιεχομένου τους. Η γλώσσα τους είναι εύκολη και η γραφή τους ρέει ευχάριστα! Τα βιβλία αυτά πέτυχαν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μου ως την τελευταία στιγμή!

Το κάθε βιβλίο αποτελεί μία ανεξάρτητη αυτοτελή ιστορία, επομένως μπορεί και να διαβαστεί ανεξάρτητα, αφού σε καθένα από αυτά υπάρχει χάρτης της περιοχής, μια σύντομη περιγραφή με τους πρωταγωνιστές του βιβλίου. Εξάλλου στο καθένα από αυτά η ομάδα Κλου ασχολείται με την επίλυση ενός διαφορετικού μυστηρίου.

Το ωραίο όμως είναι πώς πίσω και από τα τέσσερα βιβλία κρύβεται ένα κοινό μυστήριο που θα πρέπει να εξιχνιαστεί! Έχει να κάνει με τον τρόπο που εξαφανίστηκε και πέθανε η μητέρα μια κοπέλας που ανήκει στην ομάδα και η αλήθεια είναι πώς εμένα με δυσκόλεψε πολύ! Τι λέτε; Εσείς θα καταφέρετε να το λύσετε;

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Διόπτρα τα 2 νέα βιβλία της σειράς, Νο 5 Το μυστήριο του Ιστιοφόρου και Νο 6 Το μυστήριο του Ορυχείου, τα οποία ανυπομονώ να τα πάρω στα χέρια μου και  να τα διαβάσω!

Σας γλυκοφιλώ

Κλειώ 

Γνωρίσαμε την Ομάδα Δράσης Κλου – μία παιδική σειρά μυστηρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα!ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.