Διαβάσαμε: “Το κουνελάκι άκουγε” ένα βιβλίο για να μας υπενθυμίσει τη δύναμη της αγκαλιάς

1783
Διαβάσαμε: “Το κουνελάκι άκουγε” ένα βιβλίο για να μας υπενθυμίσει τη δύναμη της αγκαλιάς

Το βιβλίο «Το κουνελάκι άκουγε» της Cori Doerrfeld  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία που έχει να κάνει με την αποτυχία ή την απώλεια και μας κάνει να συνηδειτοποιήσουμε τι χρειάζεται να κάνουμε ώστε να απαλύνουμε τη θλίψη ενός παιδιού.

♥ Χάρισε μας ένα like 

Υπόθεση βιβλίου


Μια αγκαλιά κρύβει τα πιο όμορφα λόγια…
Ο μικρός Άλκης ήταν πολύ στενοχωρημένος.
Μόλις διαλύθηκε το αγαπημένο του παιχνίδι.
Τα ζωάκια ήθελαν να βοηθήσουν το αγοράκι,
αλλά εκείνο δεν μιλούσε σε κανένα.
Ώσπου το κουνελάκι πλησίασε και μόνο άκουγε…

Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο μικρός Άλκης, και είναι εξαιρετικά στενοχωρημένος, γιατί ενώ κατάφερε να φτιάξει ένα μεγάλο πυργάκι ένιωσε εξαιρετικά περήφανος για αυτό, κάτι πήγε στραβά και το παιχνίδι του καταστράφηκε. Είναι απαρηγόρητος και στεναχωρημένος.

Διάφορα ζωάκια, θέλοντας να τον βοηθήσουν και να τον παραγορήσουν,  προσπάθησαν να τον κάνουν το καθένα με τον τρόπο του, να ξεχαχαστεί. Όμως οΆλκης δεν έβρισκε παρηγοριά σε καμία από τις προσεγγίσεις τους και  δεν μιλούσε σε κανένα.

Το μόνο που ήθελε ήταν κάποιος να τον ακούσει υπομονετικά και να τον αγκαλιάσει!Ώσπου τον πλησίασε το κουνελάκι, τον άγγιξε και μόνο άκουγε… Και ο Άλκης, σταδιακά, πέρασε όσες συναισθηματικές φάσεις έπρεπε να περάσει και εν τέλει βρήκε τη γαλήνη του.Η γνώμη μου


Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο ενσυναίσθησης, μέσα από το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά (όλων των ηλικιών αλλά και κυρίως σε εμάς τους ίδιους) για την αποτυχία, την απώλεια και για τα διαφορετικά στάδια του πένθους. Αυτό το γλυκό βιβλίο μας κάνει να θυμηθούμε ότι καμιά φορά το μόνο που χρειάζεται για να φτιάξουν όλα σιγά σιγά,  δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια τεράστια αγκαλιά! Και κάποιον που θα σταθεί δίπλα σου και δεν θα μιλάει, αλλά θα ακούει… θα ακούει πραγματικά όλα όσα έχεις να πεις! Εξάλλου μία αγκαλιά είναι θεραπευτική και κρύβει μέσα της τα πιο όμορφα λόγια, γιατί η σιωπή και η κατανόηση μερικές φορές είναι όλα όσα χρειαζόμαστε.

Για εμένα προσωπικά το βιβλίο αυτό λειτούργησε ως μία σημαντική υπενθύμιση για το ότι δεν χρειαζόμαστε κάποιον για να μας υποδείξει πώς να αισθανθούμε. Και ότι τις περισσότερες φορές είναι αναγκαίο να βιώσουμε όλα τα συναισθηματικά στάδια μιας άσχημης κατάστασης, ώσπου να βρούμε την διέξοδό μας από αυτήν.

Το κουνελάκι είναι εκεί για τον Άλκη. Τον παίρνει αγκαλιά και τον ακούει υπομονετικά χωρίς να λέει τι να κάνει, χωρίς συμβουλές και νουθεσίες. Είναι εκεί για να ακούσει το θυμό του, την απογοήτευσή του, την πίκρα του, την λύπη του. Δεν κάνει τίποτα παραπάνω εκτός από το να βρίσκεται απλά εκεί!  Συμπαραστέκεται στον Άλκη μόνο με τη φυσική του παρουσία και φυσικά με την αγκαλιά του!

Ένα βιβλίο που μας διδάσκει ότι καλό θα είναι να σταματήσουμε να δίνουμε συμβουλές και οδηγίες για το πώς και τι θα κάναμε εμείς στη θέση του άλλου! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τους οικείους μας, το παιδί μας, τον φίλο μας, τον σύντροφό μας, να βιώσουν την θλίψη τους και τον πόνο τους! Να σταθούμε δίπλα τους, να τους πάρουμε μια αγκαλιά και να πούμε “Σε καταλαβαίνω…”. Μόνο αυτό!

Το σίγουρο είναι πώς “Το κουνελάκι άκουγε” είναι ένα γλυκό και τρυφερό βιβλίο γεμάτο ενσυναίσθηση, που απευθύνεται σε μικρά αλλά κυρίως σε “μεγάλα παιδιά”, και κατά τη γνώμη μου  δεν θα έπρεπε να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη.

Διαβάσαμε: “Το κουνελάκι άκουγε” ένα βιβλίο για να μας υπενθυμίσει τη δύναμη της αγκαλιάςΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.