Νηστίσιμα κουλουράκια λεμονιού

1564

Νηστίσιμα κουλουράκια λεμονιού

Βρισκόμαστε στη μέση της νηστείας και η αλήθεια είναι πώς θέλουμε συνέχεια κάτι να μασουλάμε! Ε λοιπόν σας έχω την ιδανική λύση! Νηστίσιμα κουλουράκια λεμονιού! Αφήνουν μια γλυκιά αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα και είναι ότι πρέπει για να συνοδέψουμε τον καφέ μας ή το τσάι. Προσοχή τρώγονται μετά μανίας!

♥ Χάρισε μας ένα like 



Νηστίσιμα κουλουράκια λεμονιού
Υλικά
  • 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 μεγάλο λεμόνι ξύσμα
  • 2 κ. γλ. μπέικιν
  • ½ κ. γλ. σόδα
Εκτέλεση
  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και το ξύσμα ώστε να γίνουν σαν κρέμα.

  2. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού μέσα στον οποίο διαλύουμε τη σόδα. Προσοχή κρατήστε την κούπα που έχετε το χυμό λεμονιού πάνω ακριβώς από τη λεκάνη γιατί μόλις προσθέσετε τη σόδα, θα αφρίσει και θα χυθεί.

  3. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι με το μπέικιν. Ρίξτε το αλεύρι σταδιακά γιατί πιθανόν να μη χρειαστεί όλη την 5η κούπα.

  4. Πρέπει να γίνει μία ζύμη μαλακή, που να κολλάει ακόμη στα δάχτυλά μας.

  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή περίπου ώρα. Αν ακόμα η ζύμη κολλάει, τότε προσθέτουμε λίγο αλεύρι και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.

  6. Τα αραδιάζουμε στο ταψί τοποθετώντας τα σε απόσταση.

  7. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για περίπου 15 λεπτά.

  8. Τα φυλάσσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για να μην πάρουν υγρασία.

  9. Καλή επιτυχία

Βρείτε όλες τις Νηστίσιμες Συνταγές μας εδώ!

Νηστίσιμα κουλουράκια λεμονιού



Photo Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.