Αυτή τη σειρά βιβλίων με τους μικρούς επιστήμονες από τις εκδόσεις Ψυχογιός, πρέπει να την διαβάσετε!

2025

Αυτή τη σειρά βιβλίων με τους μικρούς επιστήμονες από τις εκδόσεις Ψυχογιός, πρέπει να την διαβάσετε!

Τρία νέα βιβλία μόλις κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός και δεν γινόταν να μην τα αγαπήσουμε με την πρώτη ματιά! Τα παιχνιδιάρικα εξώφυλλά τους, η χρωματιστή υπέροχη εικονογράφιση τους  και οι χιουμοριστικές ιστορίες των ηρώων τους, κέρδισαν αμέσως τις εντυπώσεις.

♥ Χάρισε μας ένα like 

Υπόθεση βιβλίων


ΙΓΚΙ ΠΕΚ, Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

Κάποια παιδιά χτίζουν κάστρα στην άμμο. Κάποια παιδιά φτιάχνουν πίτες από λάσπη. Και κάποια άλλα κατασκευάζουν πανύψηλους ουρανοξύστες.

Αλλά κανένα δε χτίζει καλύτερα από τον Ίγκι Πεκ, που μια φορά έφτιαξε στον μπροστινό του κήπο ένα αντίγραφο της Μεγάλης Σφίγγας σε πραγματικές διαστάσεις! Και είναι κρίμα που τόσο λίγοι εκτιμούν το ταλέντο του Ίγκι – σίγουρα όχι η δεσποινίς Λίλα Γκριρ, η δασκάλα στη δευτέρα δημοτικού. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Ίγκι θα αναγκαστεί να ανταλλάξει το Ταυ του με ένα κουτί κηρομπογιές… μέχρι να πάει η τάξη εκπαιδευτική εκδρομή κι εκεί να αποδειχτεί πόσο χρήσιμος είναι ένας σπουδαίος μάστορας.

Η Άντρια Μπέιτι και ο Ντέιβιντ Ρόμπερτς ενώνουν τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους σε αυτό το θαυμάσιο εικονογραφημένο βιβλίο, που μιλάει για τα ξεχωριστά χαρίσματα και τoν προσωπικό τρόπο έκφρασης.


ΕΪΝΤΑ ΤΟΥΙΣΤ, Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Γιατί τα τριαντάφυλλα είναι γεμάτα πράγματα που αγκυλώνουν; Γιατί βαθιά μέσα στη μύτη σου τρίχες ξεφυτρώνουν;

Το κεφάλι της Έιντα Τουίστ ξεχειλίζει από ερωτήσεις. Όπως και οι συμμαθητές της, ο Ίγκι και η Ρόζι, έτσι και η Έιντα έχει ανεξάντλητη περιέργεια. Αλλά όταν το παρακάνει με τις διερευνητικές αποστολές και τα περίπλοκα επιστημονικά της πειράματα, οι εξουθενωμένοι γονείς της την αναγκάζουν να καθίσει στην Καρέκλα της Σκέψης. Θα καταφέρει άραγε η πολλή σκέψη να αλλάξει της Έιντα τα μυαλά;

Η Άντρια Μπέιτι και ο Ντέιβιντ Ρόμπερτς βάζουν τα δυνατά τους και, συνδυάζοντας ευφάνταστο κείμενο και υπέροχες εικόνες, εμπνέουν τους μικρούς αναγνώστες, ώστε να κυνηγήσουν ό,τι τους παθιάζει.


ΡΟΖΙ ΡΙΒΙΑΡ, Η ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Η ιστορία αυτή μιλάει για τη Ρόζι Ριβίαρ, τη νέα που ονειρευόταν να γίνει μηχανικός σπουδαία. Εκεί που κάποιοι άνθρωποι βλέπουν σκουπίδια, η Ρόζι βλέπει έμπνευση. Τις νύχτες που βρίσκεται μόνη, στη σοφίτα της, η ντροπαλή Ρόζι φτιάχνει σπουδαίες κατασκευές από μικροπράγματα. Αυτόματους πωλητές χοτ ντογκ, παντελόνια γεμάτα αέριο ήλιο, καπέλα από τυρί που διώχνουν τους πύθωνες: τα μαραφέτια της Ρόζι θα προκαλούσαν κατάπληξη – αν άφηνε τους ανθρώπους να τα δουν.

Αλλά τα κρύβει κάτω από το κρεβάτι της επειδή φοβάται την αποτυχία. Μέχρι που έρχεται επίσκεψη η θεία της η Ρόουζ, η οποία της δείχνει ότι μια πανωλεθρία δεν αποτελεί λόγο για να αποθαρρυνθείς∙ αντίθετα είναι λόγος για να γιορτάσεις.

Η Άντρια Μπέιτι και ο Ντέιβιντ Ρόμπερτς σκαρφίστηκαν μια συναρπαστική, πανέξυπνη ιστορία, που μιλάει για την επιμονή με την οποία πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας.

Η γνώμη μου


Μπορεί οι τρεις αυτές ιστορίες να είναι εκ πρώτης όψεως διαφορετικές, έχουν όμως κάποια κοινά στοιχεία. Κάποια στοιχεία που εξαιτίας τους γίνοντααι ιδιαίτερες και πολύ αγαπητές στα παιδιά!

Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι η αφήγηση με ρίμες. Το κείμενο είναι απλό, κατανοητό και ευκολοδιάβαστο από τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού (τα δικά μου ήταν σε θέση να το διαβάσουν μόνα τους). Επιπλέον οι παιχνιδιάρικες ομοιοκαταληξίες και τα χιουμοριστικά στοιχεία του κειμένου κατάφεραν να κρατήσουν  ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών μου από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ό,τι και να σας πω για την υπέροχη, χαρούμενη, γεμάτη χρώματα εικονογράφιση είναι λίγο! Τα σκίτσα του Ντέιβιντ Ρόμπερτς κυριολεκτικά σε μαγνητίζουν και σε μεταφέρουν νοερά στο πλευρό του Ίγκι, της Ρόζι  και της Έιντα. Είναι τόσο εκφραστική που τα συναισθήματα των τριών μικρών ηρώων αποτυπώνονται με καθαρές γραμμές.

Αυτό όμως που αγάπησα ως μαμά περισσότερο είναι πώς μέσα από τις ιστορίες φαίνεται πώς για να πετύχουμε πρέπει να έχουμε πείσμα, επιμονή, και πίστη  στις δυνατότητές μας. Οι μικροί ήρωες καταφέρνουν να αποδείξουν περίτρανα πως η δημιουργικότητα δεν έχει ηλικία και οφείλει να αναπτύσσεται και να καλλιεργείται συνεχώς.  Επίσης είναι ολοφάνερη η αρχή πώς η επιστήμη δεν κάνει διακρίσεις: Αγόρια και κορίτσια μπορούν ισότιμα να διεκδικήσουν μια θέση μεγαλώνοντας στην επιστημονική κοινότητα, αρκεί να αγαπούν με πάθος το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει

Οι τρεις αξιαγάπητοι χαρακτήρες της Άντρια Μπέιτι, με τη στάση τους προτρέπουν τους μικρούς αναγνώστες/ακροατές να συνεργάζονται για να πετύχουν τον στόχο τους, να υπερασπίζονται τα ενδιαφέροντά τους, να επιμένουν και να μη σταματούν στιγμή να πιστεύουν στα όνειρά τους.

Πρόκειται για τρία βιβλία γεμάτα χιούμορ, μηνύματα, φαντασία και αντοχή που διδάσκουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς– να μη στέκονται εμπόδιο στη έμφυτη ανάγκη των παιδιών για δημιουργικότητα και εξερεύνηση!


Το Νεράιδες και Δράκοι με τις εκδόσεις Ψυχογιός,  ετοίμασαν 2 διαγωνισμούς που τρέχουν αυτή τη στιγμή σε facebook και instagram και μπορείτε να κερδίσετε το βιβλίο “Ειντα Τουιστ, Η Επιστήμονας”.  Μπορείτε να πάρετε μέρος και στους 2 αρκεί να ακολουθήσετε σωστά όλα τα βήματα.

Για να πάρετε μέρος στο Facebook κλικ εδώ ή κατευθείαν πάνω στη φωτογραφία ακριβώς από κάτω.

Για να πάρετε μέρος στο Instagram κλικ εδώ ή κατευθείαν πάνω στη φωτογραφία ακριβώς από κάτω.

???GIVEAWAY??? 2 τυχεροί θα κερδίσουν το καταπληκτικό βιβλίο “Έιντα Τουιστ, Η Επιστήμονας” από τις εκδόσεις Ψυχογιός.(1 τυχερός στο Instagram & 1 στο facebook) Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό: ?Follow @clio_georgiadi ?Follow @psichogiosbooks ?Tag 3 φίλους σου (πολλαπλά σχόλια επιτρέπονται αρκεί κάθε φορά να κάνετε tag διαφορετικά ονόματα) Mπείτε να πάρετε μέρος και στο διαγωνισμό στο facebook. ________________________________________ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ? Ο διαγωνισμός λήγει στις 12 Μαρτίου 2018. ?Ο νικητής θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει δωστά όλα τα βήματα. ?Ο ένας νικητής θα κληρωθεί στο Instagram & o άλλος στο facebook. ?Δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι κάτοικοι Ελλάδας. #διαγωνισμος #giveaway #contest #giveawaygreece #giveawaygr #διαγωνισμός #δωρα #nèraideskaidrakoi #momblogger #blogger #psichogiosbooks

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neraides & Drakoi (@clio_georgiadi) στις

 

 

Αυτή τη σειρά βιβλίων με τους μικρούς επιστήμονες από τις εκδόσεις Ψυχογιός, πρέπει να την διαβάσετε!ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.