“Μέχρι τον Ουρανό και πίσω” Ένα εξαιρετικό βιβλίο για την διαχείριση της απώλειας| Εκδόσεις Ίκαρος

2986

“Μέχρι τον Ουρανό και πίσω” Ένα εξαιρετικό βιβλίο για την διαχείριση της απώλειας| Εκδόσεις Ίκαρος

Η απώλεια είναι ένα δύσκολο θέμα για να εξηγήσεις στα παιδιά! Πώς να τους πεις πώς ένας άνθρωπος που μέχρι χθες υπήρχε στην καθημερινότητα τους, ξαφνικά σε μια στιγμή έφυγε… και δεν θα τον ξαναδούν ποτέ πια; Η Αλεξία Βερνίκου, ψυχολόγος, γράφει ένα ευφάνταστο και αληθινό παραμύθι για την ιδιαίτερη αγάπη που αναπτύσσεται μεταξύ γιαγιάς και εγγονής, για τον πολύτιμο χρόνο που μοιράζονται, αλλά και για τη διαχείριση της απώλειας. Ένα δύσκολο θέμα που απασχολεί όλους τους γονείς, οι οποίοι αναζητούν τον καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίσουν τις απορίες και τις αντιδράσεις των μικρών παιδιών.

Υπόθεση βιβλίου


Μέχρι τον ουρανό και πίσω». Τόσο αγαπούσε η Έλλη τη γιαγιά της, «και τρεις κωλοτούμπες!». Μαζί, περνούσαν πάντοτε καταπληκτικά!

Η παντοτινή αγάπη δεν χάνεται ό,τι και να γίνει.
Τη συντηρούν και την ενδυναμώνουν οι ωραιότερες αναμνήσεις.
Μια τρυφερή, συγκινητική ιστορία για το πώς οι αγαπημένοι μας
παραμένουν στην καρδιά μας σαν ο πολυτιμότερος θησαυρός.

Η Αλεξία Βερνίκου, ψυχολόγος-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, και η πολυβραβευμένη εικονογράφος Σοφία Τουλιάτου, δημιούργησαν ένα εξαιρετικά τρυφερό παραμύθι για την αγάπη και την απώλεια που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν. Μια τρυφερή, συγκινητική ιστορία για το πώς οι αγαπημένοι μας παραμένουν στην καρδιά μας σαν ο πολυτιμότερος θησαυρός.
Η γνώμη μου


Η διαχείριση της απώλειας, είναι ίσως ένα από τα δυσκολότερα θέματα που είχα να διαχειριστώ ως γονιός, όταν το περασμένο καλοκαίρι χάσαμε αναπάντεχα τον παππού μας! Χιλιάδες σκέψεις και ερωτηματικά στο μυαλό των 6χρονων παιδιών μου και εγώ μέσα σε ένα ωκεανό συναισθημάτων, να προσπαθώ να βρω τις σωστές λέξεις και να τους δείξω με τον σωστό τρόπο τι σημαίνει η απώλεια και πώς την διαχειριζόμαστε.Έτσι, όταν έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο Μέχρι τον Ουρανό και πίσω, της Αλεξίας Βερνίκου από τις Εκδόσεις Ίκαρος, άρπαξα την ευκαιρία για να το διαβάσουμε!

Πρόκειται για ένα πέρα για πέρα συγκινητικό, αληθινό βιβλίο που ξεχειλίζει από αγάπη και συναισθήματα! Πέρα από την όμορφη σχέση που περιγράφει μεταξύ γιαγιάς και εγγονιού, καθοδηγεί τους γονείς για τη σωστή διαχείριση της απώλειας και βοηθά τα παιδιά να αντιληφθούν πως όταν ένας άνθρωπος φεύγει από κοντά μας, βρίσκεται για πάντα μέσα στην καρδιά μας. Γιατί στην πραγματικότητα η παντοτινή αγάπη δεν χάνεται ό,τι και να γίνει.  Την συντηρούν οι ομορφότερες αναμνήσεις και οι αγαπημένοι μας παραμένουν βαθιά μέσα στην καρδιά μας σαν πολύτιμο φυλαχτό!

 Μέσα από την ιστορία της Έλλης και της γιαγιάς της, μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε την απώλεια και να αναζητούμε καταφύγιο στις αναμνήσεις μας για να κρατήσουμε ζωντανή την εικόνα αυτού που αγαπάμε τόσο, αλλά χάσαμε. Το βιβλίο αυτό περιγράφει με κάθε ειλικρίνεια τα συναισθήματα και τις φάσεις που περνάμε όλοι – μικροί και μεγάλοι – για να μπορέσουμε να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή.

Το βιβλίο αυτό κατάφερε να δείξει στα παιδιά μου, πώς δεν είναι τα μόνα που αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα της απώλειας! Πώς όλα τα παιδιά, όπως και η Έλλη, όταν χάσουν κάποιον αγαπημένο τους, αισθάνονται ακριβώς τα ίδια συναισθήματα! Πίκρα, θλίψη, θυμό… και αγωνία! Αγωνία αν θα θυμούνται αυτόν που έφυγε… Αλλά τα λόγια του βιβλίου έρχονται να απαντήσουν με τον πιο γλυκό και συγκινητικό τρόπο “όταν κάποιος που αγαπάς πολύ πεθαίνει, δεν μπορείς ούτε να τον δεις ούτε και να τον αγκαλιάσεις πια, μπορείς, όμως, να τον κρατήσεις σαν θησαυρό μέσα στην καρδιά σου, και να ζει για πάντα εκεί.”

Εξαιρετικό βιβλίο που πραγματεύεται ένα φοβερά δύσκολο θέμα!

Καλό θα ήταν να διαβάσετε πρώτα μια φορά το βιβλίο μόνοι σας, για να μπορέσετε να διαχειριστείτε εσείς πρώτα τη δική σας απώλεια, ειδικά αν είστε κάπως ευσυγκίνητοι σαν εμένα!

Κλειώ

“Μέχρι τον Ουρανό και πίσω” Ένα εξαιρετικό βιβλίο για την διαχείριση της απώλειας| Εκδόσεις ΊκαροςΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.