3 δωρεάν εργαστήρια για παιδιά που αγαπούν την τεχνολογία!

2613

3 δωρεάν εργαστήρια για παιδιά που αγαπούν την τεχνολογία!

Αν τα παιδιά σας λατρεύουν την τεχνολογία, τότε δεν πρέπει να χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο αυτά τα 3 εργαστήρια! 3 δωρεάν εργαστήρια για παιδιά που αγαπούν την τεχνολογία και έχουν ως στόχο την κατάκτηση της γνώσης μέσα από πρακτικά παραδείγματα, την καλλιέργεια της ομαδικότητας και της επικοινωνίας, την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών.  Τα  εργαστήρια αυτά θα βοηθήσουν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, να εργαστούν και να δημιουργήσουν ομαδικά.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων προσκαλεί τα παιδιά σε μια σειρά ενδιαφέροντων εργαστηρίων που συνδυάζουν μάθηση και παιχνίδι.

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, (18:30-19:30), θα διεξαχθεί το εργαστήρι “Ανακαλύπτω τη Φυσική“. Φυσική, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Μηχανική είναι οι τομείς που εμπλέκονται για να δημιουργηθεί οποιοδήποτε τεχνολογικό κατασκεύασμα. Το εργαστήριο φέρνει τα παιδιά σε επαφή ταυτόχρονα και με τους τρεις τομείς, εξετάζοντας τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τον ηλεκτρομαγνητισμό, τη μηχανική και τη μετάδοση κίνησης, με τρόπο βιωματικό, ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να κατανοήσουν σε βάθος τις θεωρητικές γνώσεις και να τις συνδέσουν άμεσα με κατασκευές και μηχανισμούς της καθημερινότητά τους.

Περισσότερα για το εργαστήρι μπορείτε να δείτε  εδώ

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: STEM

Για παιδιά 12-15 ετών

Έως 20 συμμετοχές

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Πότε : Παρασκευή 26/01 | 18.30-19.30

Που: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, 2168091000


Εργαστήριο Τεχνολογίας  Ιδρύματος Ευγενίδου
Το Εργαστήριο Τεχνολογίας ( UTech Lab ) του Ιδρύματος Ευγενίδου οργανώνει εργαστήρια για μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου, στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων, της ρομποτικής, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της ηλεκτρονικής.

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου (11:00- 13:00 ) θα διεξαχθεί το εργαστήρι Προγραμματίζοντας το «μαγικό» ρολόι”. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φτιάξουν μία κατασκευή οπτικής ψευδαίσθησης, ελεγχόμενη από έναν μικροεπεξεργαστή Arduino. Η κατασκευή αυτή ονομάζεται P.O.V. Clock (Persistence Of Vision Clock) και δημιουργεί εικόνες και λέξεις μέσω περιστροφικής κίνησης. Μέσα από αυτή τη διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα διαδικασία τα παιδιά μαθαίνουν για τα βασικά στοιχεία της ηλεκτρονικής, τα οπτικά φαινόμενα και το πώς λειτουργεί ο μικροεπεξεργαστής Arduino.

Δείτε περισσότερα για τα εργαστήρια και το πρόγραμμα πατώντας εδώ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή στο τηλέφωνο 210 9469694.

Πότε : Σάββατο 27/01 | 11.00-13.00

Που: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387 – 175 64 Π.Φάληρο, 210 9469 694

 


Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

 

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ ξεδιπλώνει την εξέλιξη ενός από τους σημαντικότερους τομείς της τεχνολογίας, τις τηλεπικοινωνίες, και παράλληλα παρουσιάζει την ιστορία της εταιρείας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την Ελλάδα και την ανάπτυξή της.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, (11:00-12:30 & 13:00-14:30), τα παιδιά ηλικίας 9-13 ετών θα συμμετάσχουν στο εργαστήρι “Virtual & Augmented Reality Museum Labs 2” .  Εφαρμογές  εικονικής  και επαυξημένης  πραγματικότητας, καθώς και ο εξειδικευμένος εξοπλισμός, θα αποτελέσουν το «όχημα» για να μεταφερθούν οι μικροί μας φίλοι σε ένα φανταστικό δικό τους κόσμο! Εκτός από παιχνίδι και διασκέδαση ένας ολόκληρος ψηφιακός κόσμος, θα ανοιχθεί μπροστά τους μέσω των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, όπου με τα tablets στα χέρια, θα ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες, για επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου.

Δείτε περισσότερα για τα εργαστήρια και το πρόγραμμα πατώντας εδώ.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση.

Πότε : Κυριακή 28/01 | 11.00-12.30 & 13:00-14:30

Που: Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ,  Πρωτέως 25, 14564 Ν. Κηφισιά, 210 620 1899, 210 620 1999

3 δωρεάν εργαστήρια για παιδιά που αγαπούν την τεχνολογία!ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.