10 αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μου!

2471

10 αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μου!

Μπορεί η νέα χρονιά να έχει περίπου ένα μήνα που έχει μπει, αλλά εγώ μόλις κατάφερα να πάρω τις νέες αποφάσεις μου! Ίσως γιατί σίγουρα δεν περνάω και την καλύτερη φάση της ζωής μου, ίσως γιατί οι ιώσεις δεν μας έχουν αφήσει σε ησυχία! Ίσως φταίει η κρίση που σε πιάνει στα  40 (πίστεψε με θα σε πιάσει, και εγώ δεν το πίστευα). Ίσως φταίει ότι δεν πιστεύω στις αποφάσεις της νέα χρονιάς και ξέρω πάντα ότι 10 μέρες αφού τις πάρω, θα τις παρατήσω…

Φέτος λοιπόν εφάρμοσα νέο σύστημα και μέχρι στιγμής αποδίδει καλά! Τέλη του χρόνου έκανα μια ενδοσκόπηση και σκέφτηκα καλά τι θέλω  να αλλάξω… μικρές αλλαγές όμως… πράγματα που θα μπορούσα να κάνω… και σιγά σιγά προσπάθησα να τα αλλάξω! Ούτε φωνές, ούτε τυμπανοκρουσίες ούτε τίποτα! Απλά μικρά καθημερινά πράγματα που θα με κάνουν να αισθανθώ καλύτερα!

 1. Θα διαλέγω τις μάχες μου

Υπάρχουν σχεδόν… άπειρες αφορμές μέσα στην ημέρα που ανεβάζω τους τόνους, βάζω τις φωνές,  διεκδικώ… Τις περισσότερες φορές δεν πετυχαίνω τίποτα! Όχι μόνο στην καθημερινότητά μου με τα παιδιά αλλά και στις προσωπικές μου σχέσεις. Γενικά σαν χαρακτήρας είμαι εκρηκτικός, οπότε αυτό ακριβώς είναι που θέλω είναι να με μετριάσω! Γνωρίζω πολύ καλά πώς όλες οι “μάχες” δεν είναι ίδιες.  Αν καταναλώνουμε ενέργεια για τα… μικρά, πώς θα καταφέρουμε να παλέψουμε για τα πιο σημαντικά; Αποφάσισα να κάνω λοιπόν οικονομία δυνάμεων! Να βάλω λίγο νερό στο κρασί μου και κάποια πράγματα απλά να τα προσπερνώ! Υπάρχουν βέβαια και  κάποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα μέσα μου, για τα οποία φυσικά και αξίζει να δώσω τη μάχη μου! Αλλά θεωρώ πώς είναι πιο πιθανό να “κερδίσω” όταν έχω  λιγότερα μέτωπα ανοιχτά!

2. Θα σέβομαι τον χρόνο μου

Ο ελεύθερος χρόνος μας με τα παιδιά στο σπίτι κι όλες τις δουλειές που τρέχουν παράλληλα είναι ελάχιστος. Η ζωή είναι μικρή και περνάει σαν νερό ! Απόδειξη ότι είμαι κιόλας 40! Το να τον ξοδεύουμε τον χρόνο μας σε πράγματα και καταστάσεις που δεν μας ικανοποιούν είναι μάλλον πολυτέλεια. Σε αυτό θα είμαι απόλυτη. Δεν θα χαρίζω – σπαταλώ τον χρόνο μου υποχρεώσεις και πράγματα που έτσι και αλλιώς δεν με γεμίζουν. Μπορεί αυτό να έχει τον κίνδυνο να παρεξηγηθώ από κάποιους, αλλά αποφάσισα να είμαι ευγενική πρώτα με τον εαυτό μου και τις δικές μου ανάγκες και έπειτα με όλους τους άλλους. Sorry guys, αν είστε φίλοι θα με καταλάβετε!

3. Όταν είμαι εκεί, θα είμαι εκεί

Φαίνεται αυτονόητο αλλά στην πράξη δεν είναι και τόσο εύκολο, γιατί αυτά τα ρημαδο smartphone και τα social media μας απορροφούν πολύ! Όμως η αληθινή ζωή είναι εκεί και παίζει μόνη της, όχι στα social media! Tο smartophone θα πάει όσο γίνεται στο ράφι… για να μην μου αποσπάει την προσοχή! Οπότε φίλοι στα media και στο viber, αν δεν σας απαντώ σημαίνει ότι κάνω κάτι πολύ σημαντικό με τα παιδιά μου! Και όσο αργώ να σας απαντήσω τόσο το καλύτερο!

4. Θα προσπαθώ να καταλάβω τους άλλους

Θέλω να προσπαθήσω να καταλάβω λίγο καλύτερα τους άλλους, όχι να τους δικαιολογώ απλά να τους καταλαβαίνω… Και να σταματήσω να διυλίζω το κουνούπι…(γιατί το είπε αυτό, και τι να εννοούσε άραγε κλπ κλπ). Δυσκολεύομαι λίγο αλλά το προσπαθώ γιατί πραγματικά πιστεύω πως κάποιες φορές καταναλώνω άπειρο χρόνο και φαιά ουσία στο να ασχολούμαι με τις συμπεριφορές των άλλων και όχι  με την δική μου!

5. Θα λέω πάντα αυτό που θέλω

Δεν το κάνω πάντα! Είμαι ενοχική ως εκεί που δεν πάει και δυσκολεύομαι να πω όχι πολλές φορές. Κάνω πράγματα που δεν θέλω και ύστερα έχω νεύρα! Ή άλλες φορές πάλι, έχω την απαίτηση από τους γύρω μου να γίνουν μάντεις και να μαντέψουν τις επιθυμίες μου! Και αν δεν το κάνουν θυμώνω κιόλας… Νομίζω πώς ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό! ( οι αρχικές προσπάθειες δεν πάνε και πολύ καλά αλλά δεν το βάζω κάτω)6. Όχι άλλες δεσμεύσεις  για τεράστιες αλλαγές που δεν τηρώ! Θα κάνω μικρές αλλαγές…

Τέρμα οι δεσμεύσεις για εξαντλητικές δίαιτες και γυμναστικές, για οριστικό κλείσιμο των κοινωνικών δικτύων, για τακτοποίηση του σπιτιού και των αποθηκών… μέσα σε μία ημέρα. Τέτοιου είδους αποφάσεις πέρα από ότι μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να τις κρατήσω, με γεμίζουν ενοχές και με κάνουν να αισθάνομαι ανεπαρκής. Θα ξεκινήσω λοιπόν με μια ισορροπημένη διατροφή, με περιορισμό της Coca Cola σε ένα κουτάκι την βδομάδα, με περιορισμό του Facebook την ημέρα στη μισή ώρα και όχι όταν είμαι με τα παιδιά μου ! Και τέλος έχω ως στόχο να τακτοποιώ έναν χώρο κάθε φορά (ακούς Μαρία μου; Ξέρεις εσύ!). Μικρές μικρές αλλαγές που όμως τα αποτελέσματα θα φανούν στην καθημερινότητά μου.

7. Θα πετάξω τα περιττά

Νομίζω ότι πάσχω από θησαυρισμό! Αλήθεια σας το λέω! Δυσκολεύομαι να πετάξω πράγματα και αν σκεφτεί κάποιος ότι ζούμε σε ένα σπίτι 4 άτομα εεε μπορεί να λύσει την εξίσωση! Όμως τι νόημα έχει να γεμίζω τις ντουλάπες μου με ρούχα, αν δεν έχω πρόσβαση σε όλα τα ρούχα μου λόγω όγκου και καταλήγω να φοράω μόνο 2 μπλούζες στις οποίες έχω εύκολη πρόσβαση; Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιχνίδια των παιδιών! Τα παιδιά συχνά δεν θυμούνται τα παιχνίδια που έχουν.

Σιγά σιγά λοιπόν ξεκίνησα να πετάω και να χαρίζω τα πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε  και μετά το πρώτο σοκ που πέρασα έχω να σας πω ότι η αίσθηση είναι απίστευτα λυτρωτική! Ανέπνευσα καλύτερα και εγώ και η ντουλάπα μου! Ελπίζω όταν τελειώσω να αναπνεύσει και όλο μου το σπίτι! Βέβαια μαζί με αυτήν πήρα και μία νέα  μια απόφαση: να περιορίσω τις αγορές μου στα ελάχιστα και εντελώς απαραίτητα… όμως δεν ξέρω πως μπορώ να την κρατήσω!

8. Θα νιώθω ευγνώμων

Όχι ψυχαναγκαστικά και με το ζόρι.  Είμαι ευγνώμων για όσα έχω, την υγεία μου (πρώτα από όλα και μην τη θεωρήσετε ποτέ δεδομένη), την οικογένειά μου, τα όσα έχω καταφέρει, τις σχέσεις μου… Φυσικά και μπορώ να εστιάσω στο τζόκερ που δεν κέρδισα και σε χίλια άλλα που δεν έχω! Αλλά έχω πολλά και σημαντικά μπροστά μου και επιλέγω να τα βλέπω καθημερινά!

9. Θα βρω χρόνο για μένα

Εγωιστικό; Μπορεί! Αλλά βρε παιδί μου εγώ μέσα μου ακούω αυτό το τελευταίο καμπανάκι! Να ζήσω όμορφα, να προλάβω να κάνω αυτά που θέλω! Να βγω με φίλες, να ξεκινήσω γιόγκα, να μάθω μια ακόμα ξένη γλώσσα, να πάω μια βόλτα στη θάλασσα, να διαβάσω ένα βιβλίο… Μόνη μου! Εγώ είμαι το μεγαλύτερο στήριγμα που έχω, και θέλω να με προσέξω! Και ας ακούγεται εγωιστικό…

10. Δεν θα ξαναβγώ από το σπίτι σαν την τρελλή

Ακόμα και αν είναι να πάω απέναντι στο φούρνο! Γιατί το κάνω αυτό στον εαυτό μου; Δεν έχω χρόνο απαντώ! Όμως προτιμώ να σηκωθώ 10 λεπτά νωρίτερα το πρωί και  να ντυθώ σαν άνθρωπος για να πάω τα παιδιά μου στο σχολείο, παρά να πηγαίνω φορώντας από κάτω την πιτζάμα! Μη σοκάρεσαι το ξέρω πως μπορεί να το έχεις κάνει και εσύ!!! Όμως όπως είπε και η αγαπημένη μου Coco Chanel… “Ντύσου σαν να πρόκειται να συναντήσεις το χειρότερο εχθρό σου σήμερα!” και αυτό σκοπεύω να κάνω από εδώ και μπρος…

10 αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μου!ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.