Χριστουγεννιάτικες παιδικές παραστάσεις – Οδηγός για Θεσσαλονίκη

2201

Χριστουγεννιάτικες παιδικές παραστάσεις – Οδηγός για Θεσσαλονίκη

Ένας πλήρης οδηγός με όλες τις Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις της Θεσσαλονίκης που θα σας λύσει τα χέρια! Οι επιλογές για τους μικρούς μας φίλους είναι πολλές… Ρίξτε μια μάτια και αποφασίστε ποιες θα επισκεφτείτε!

Δείτε εδώ όλα μας τα χριστουγεννιάτικα άρθρα!

# 1. Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων
Της Λένα Πετροπούλου, από την ομάδα παιδικού θεάτρου “Σκοινί-Κορδόνι”.

“Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων”, διαβόητη συμμορία καλοσύνης, δρουν με μοναδικό σκοπό τους να κάνουν τον κόσμο λίγο πιο όμορφο και να εμπνεύσουν την καλοσύνη στους ανθρώπους! Αυτά τα Χριστούγεννα αναλαμβάνουν και πάλι δράση! Όμως, η υπόθεση που πέφτει στα χέρια τους δεν είναι παιχνιδάκι!!! Η περίπτωση της άλλοτε κοσμαγάπητης λυρικής τραγουδίστριας Μαργαρίτας Σφιχτοφρύδη θα είναι γι’ αυτούς μια πρόκληση! Η Μαργαρίτα Σφιχτοφρύδη έχει πάψει πια να τραγουδά, έχει να χαμογελάσει χρόνια, είναι δύστροπη, κακόκεφη, τσιγκούνα στα χρήματα και τα αισθήματα και απολύτως αγενής με όλους!

Που: Θέατρο Αυλαία,  T: 2310 237700

Πότε: Κάθε Σάββατο του Δεκέμβρη, ώρα: 17.00.


# 2. Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ

 

Που: Θέατρο Σοφούλη,  T: 2310 423925

Πότε:  9 Δεκεμβρίου 2017 -7 Ιανουαρίου 2018


# 3. Καλοικάντζαροι και κακοικάντζαροι


Η «Alte Fablon» παρουσιάζει το έργο «Καλοικάντζαροι και κακοικάντζαροι» του Δημήτρη Μπογδάνου μέχρι 7 Ιανουαρίου 2018.

Ζουν ανάμεσά μας! Εξυπνάκηδες, πονηρούληδες, πλακατζήδες, σκανταλιάρηδες! Oι γνωστοί σε όλους… καλοικάντζαροι. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί κακοι-κάντζαροι. Ζουν και αυτοί ανάμεσά μας, αλλά ευτυχώς για λίγες μόνο μέρες το χρόνο. Τα κακά παιδιά που κάνουν τις πιο απίστευτες σκανταλιές και είναι έτοιμοι να μας τρελάνουν με τις αταξίες τους! Όλοι μαζί αφήνουν τη σπηλιά τους τα Χριστούγεννα έρχονται στον επάνω κόσμο και καλοπερνούν πειράζοντας τους ανθρώπους και μετά επιστρέφουν πάλι στο λημέρι τους.
Αυτή τη φορά όμως κάτι πάει στραβά και οι άνθρωποι βρίσκουν τη σπηλιά τους! Άραγε θα τα καταφέρουν να τους ξεφύγουν;;;

Που: Θέατρο Αυλαία,  T:  2310 237700

Πότε: 17, 24, 26 Δεκεμβρίου 2017 & 2-7 Ιανουαρίου 2018, Ώρα: 17:00


# 4. Το Κουαρτέτο των Χριστουγέννων

Η εταιρεία Θεάτρου TheatrAction παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τη χριστουγεννιάτικη παράσταση που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι θεατές. Πρόκειται για μια σύνθεση λογοτεχνικών κειμένων μεγάλων κλασικών συγγραφέων (Charles Dickens, E.T.E.A Hoffmann, Clemment Clarke Moore, Christian Andersen), του 19ου αιώνα με ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική.

Τέσσερα κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, αναλλοίωτα στον χρόνο, ενώνονται σε μία ιστορία που ζωντανεύει επί σκηνής. Μια μουσική ιστορία, όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση και καταφέρνει, με τους ξεσηκωτικούς ήχους της και τους χορούς της, να ξυπνήσει τις αισθήσεις αλλά και να ενεργοποιήσει μια σπουδαία ανθρώπινη δεξιότητα, την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να βλέπουμε και να νιώθουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια και την καρδιά των άλλων.

Που: Θέατρο Αθήναιον, Τ: 2310 832060

Πότε: 17 & 26 Δεκεμβρίου 2017, Ώρα: 11:30


# 5. Καρυοθραύστης

Ένα από τα αντιπροσωπευτικά έργα για μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι, ο Καρυοθραύστης φτάνει στην πόλη από τα Guangzhou Ballet, σε πρωτότυπη χορογραφία του Marius Petipa και του David Wilcox. Η βάση αυτού του όμορφου θεατρικού χορευτικού είναι το παραμύθι Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών του Γερμανού συγγραφέα E. T. A. Hoffman.

Τα Χριστούγεννα, ένα κοριτσάκι, η Κλάρα, δέχεται από το νονό της δώρο ένα κινούμενο στρατιωτάκι που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Καθώς αποκοιμιέται με το δώρο στην αγκαλιά της, βλέπει στο όνειρό της τον Βασιλιά των Ποντικών που οδηγεί την επίθεση του στρατού ποντικών κατά του Καρυοθραύστη, ο οποίος και τραυματίζεται. Η Κλάρα επεμβαίνει στην κρίσιμη στιγμή και απωθεί τον Βασιλιά. Τότε, ως εκ θαύματος, ο Καρυοθραύστης μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα και την καλεί στο βασίλειό του. Ο πρίγκιπας την παίρνει μαζί του στο όμορφο Βασίλειο του Χιονιού και στη Χώρα των Ζαχαρωτών. Εκεί, οι νεράιδες των ζαχαρωτών την υποδέχονται με όμορφους χορούς όπως τον γεμάτο πάθος ισπανικό, τον όλο επισημότητα, αργό ινδιάνικο χορό, τον γεμάτο ενέργεια και αγριάδα ρωσικό χορό, τον κομψό κι όλο λεπτότητα κινέζικο, καθώς και τον λυρικό και ευαίσθητο γαλλικό χορό. Το γεμάτο χαρά και γλύκα όνειρο της Κλάρας θα μείνει για πάντα στην καρδιά της.

Που: Μέγαρο Μουσικής, Τ: 2310 895 800

Πότε: 14-17 Δεκεμβρίου 2017, Ώρες: 14-16/12: 21.00, 16/12 & 16.00, 17/12: 12.00 & 18.00


# 6. Τα αληθινά δώρα του Αϊ-Βασίλη

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Εταιρεία Θεάτρου Διαδρομές, παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία της Στέλλας Μιχαηλίδου και μουσική του Κώστα Βόμβολου: «Τα αληθινά δώρα του Αϊ Βασίλη».

Παραμονές Χριστουγέννων και στη χώρα του Αϊ-Βασίλη τίποτα δε βρίσκεται στη θέση του! Ενώ, ένα σκραμπλ τεράστιο σαν πολυκατοικία, γράφει τις λέξεις: Συμφορά, Χαμός και Ατυχία! Γι’ αυτήν την αναστάτωση, γι’ αυτή τη φασαρία ποιος είναι ο λόγος άραγε; Ποια είναι η αιτία; Μια διαφορετική ιστορία για τον Άγιο Βασίλη και τα αληθινά του δώρα!

Μια πολύχρωμη, εντυπωσιακή και ευρηματική παράσταση με ζωντανή μουσική, animation, video art, χορό και πολλές εκπλήξεις από τη βραβευμένη συγγραφέα παιδικών έργων Στέλλα Μιχαηλίδου.

Που: Μέγαρο Μουσικής, Τ: 2310 895 800

Πότε: 25-29 Δεκεμβρίου 2017

 

Μην ξεχνάτε να ενημερωθείτε από τη σελίδα μας για όλες τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις (και όχι μόνο) που ανεβαίνουν στην πόλη μας!


Επισκεφτείτε καθημερινά την σελίδα μας με το ημερολόγιο για τις Εκδηλώσεις – Εvents για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις παιδικές εκδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη! Η στήλη ενημερώνεται διαρκώς! Βρείτε με κόκκινο χρώμα όλες τις εκδηλώσεις για Αθήνα και με μπλε όλες τις εκδηλώσεις για Θεσσαλονίκη.


Καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα!!!

Κλειώ

Σας προτείνουμε:

Τα Καλύτερα Χριστουγεννιάτικα Πάρκα στην Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για τα παιδιά

Τις καλύτερες βρεφικές παραστάσεις που είναι κατάλληλες για το μωρό σας

Τις 10 καλύτερες παιδικές παραστάσεις της σεζόν!

Χριστουγεννιάτικες παιδικές παραστάσεις – Οδηγός για ΘεσσαλονίκηΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.