Γράψτε γράμμα στον Αη Βασίλη, ταχυδρομήστε το στα ΕΛΤΑ και θα λάβετε απάντηση!

3090

Αυτές τις μέρες όλα τα παιδιά, παίρνουν χαρτί και μολύβι και γράφουν το τους γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Το ξέρετε όμως ότι αν το γράμμα αυτό το ταχυδρομήσετε με τα ΕΛΤΑ , στα συγκεκριμένα κόκκινα κουτιά, ο Άγιος Βασίλης θα σας απαντήσει? Εγώ το έμαθα πρόσφατα και σήμερα κιόλας θα πάμε να ταχυδρομήσουμε τα γράμματα μας! Και ίσως να αργήσαμε κιόλας!

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συμβαίνει!

Δείτε εδώ όλα μας τα χριστουγεννιάτικα άρθρα!

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη….». Κάπως έτσι ξεκινούν όλα τα γράμματα στον αγαπημένο άγιο των παιδιών! Κι, αφού στείλουν το γράμμα τους, έχουν την αγωνία, αν θα το παραλάβει ο Άγιος Βασίλης. Αλλά, γι αυτό έχουν φροντίσει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Εδώ και 27 χρόνια, οι «βοηθοί» του, δηλαδή οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ παραλαμβάνουν τα χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων, φροντίζοντας μάλιστα να απαντούν σε όσα έχουν στοιχεία και διεύθυνση του αποστολέα. Τα ειδικά κόκκινα κουτιά έχουν στηθεί δίπλα στα κλασικά ταχυδρομικά κουτιά, περιμένοντας τα γράμματα μικρών, αλλά και μεγάλων.Κι, αφού στείλουν το γράμμα τους, έχουν την αγωνία, αν θα το παραλάβει ο Άγιος Βασίλης. Αλλά, γι αυτό έχουν φροντίσει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Εδώ και 27 χρόνια, οι «βοηθοί» του, δηλαδή οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ παραλαμβάνουν τα χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων, φροντίζοντας μάλιστα να απαντούν σε όσα έχουν στοιχεία και διεύθυνση του αποστολέα. Τα ειδικά κόκκινα κουτιά έχουν στηθεί δίπλα στα κλασικά ταχυδρομικά κουτιά, περιμένοντας τα γράμματα μικρών, αλλά και μεγάλων.

 

 

Τα παιδιά πάντα έγραφαν τις επιθυμίες τους στον Αϊ Βασίλη, τα γράμματα τα έβαζαν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα «ταχυδρομούσαν» με το δικό τους αθώο και παιδικό τρόπο. Μέσα από το Ταχυδρομείο, άρχισαν να στέλνουν τα γράμματά τους πριν από πολλά χρόνια και οι ταχυδρομικοί τα έβλεπαν με συμπάθεια και νοσταλγία για τις δικές τους παιδικές αναμνήσεις.

Όταν ο αριθμός άρχισε να μεγαλώνει, στο τέλος της δεκαετίας του 80, με πρωτοβουλία εργαζομένων στα ΕΛΤΑ ξεκίνησε μια προσπάθεια να απαντηθούν κάποια, για να αισθανθεί το παιδί ότι κάποιος βρήκε το γράμμα του, ότι υπάρχει κάτι πιο έξω από το στενό περιβάλλον του που ανταποκρίνεται στην ανάγκη του για επικοινωνία.Το 1991 ξεκίνησε η οργανωμένη συλλογή των επιστολών προς τον Αϊ Βασίλη με τα κόκκινα γραμματοκιβώτια, που κάθε Χριστούγεννα τοποθετούνται στις προσόψεις των καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Η δράση αυτή καθιερώθηκε ως «Γράψτε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη». Την ίδια εποχή ξεκίνησε και η συστηματική προσπάθεια να σταλεί απάντηση σε όλα τα παιδιά που είχαν σημειώσει τη διεύθυνσή τους. Τα περσινά Χριστούγεννα τα ΕΛΤΑ έλαβαν περίπου 120 χιλιάδες γράμματα για τον Άγιο Βασίλη.

Στα γράμματα που έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση αποστολέα, τα ΕΛΤΑ «απαντούν». Βέβαια, η απάντηση δεν είναι απάντηση του Αϊ Βασίλη. Είναι μια προσεκτικά επιλεγμένη κάρτα, πολύχρωμη και χαρούμενη, με ένα μικρό κείμενο που διαβεβαιώνει τον αποστολέα ότι το γράμμα του έφτασε στον προορισμό του μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα για μικρούς και μεγάλους.

Γι’ αυτό λοιπόν, μαζί με τα παιδάκια σας, στείλτε φέτος γράμμα στον Άγιο Βασίλη, με διεύθυνση και στοιχεία και τα ΕΛΤΑ θα βάλουν το λιθαράκι τους για να ζήσετε όλη τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Γράψτε γράμμα στον Αη Βασίλη, ταχυδρομήστε το στα ΕΛΤΑ και θα λάβετε απάντηση!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ποτέ δεν έχει λάβει απάντηση δυστυχώς.. Θα μου πεις δεν προλαβαίνουν οι άνθρωποι. Παρόλαυτα είναι μια γλυκιά σκέψη και μπράβο τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.