Δείτε πιο είναι το βιβλίο που κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου!

2016
Δείτε πιο είναι το βιβλίο που κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου!

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2016, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2015, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, έπειτα από επανειλημμένες συνεδρίες και πολύωρες συζητήσεις.

Από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2016.

Η τρυφερή σχέση παππού και εγγονού, οι σχεδιασμένες εικόνες εμπνευσμένες από έργο του Λόρκα, μια αστυνομικού τύπου περιπέτεια για εφήβους, κι ένα graphic novel που φέρνει τον νεαρό αναγνώστη κοντά στην Ιστορία, είναι τα βιβλία που απέσπασαν τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2016 (πρόκειται για έργα που εκδόθηκαν το 2015).

  • Το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Κώστα Πούλο για το έργο του με τίτλο «Παππού;»εκδόσεις Μεταίχμιο 2015

Όπως αναφέρει το σκεπτικό της βράβευσης, «η τρυφερή σχέση παππού και εγγονού, μέσα από τα απλά, καθημερινά πράγματα και συνήθειες. Το αναπόφευκτο, δηλαδή ο θάνατος του παππού, χωρίς να ανακοινώνεται άμεσα από την αφήγηση, αφήνεται ως υπονοούμενο στο τέλος του βιβλίου, όπου κάθε αναγνώστης μπορεί να κάνει τις δικές του σκέψεις και συνειρμούς, αφήνοντας ένα σχεδόν ανοιχτό τέλος μέσα από μια ερώτηση αναζήτησης «παππού;»  • Το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στην εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή και στον συγγραφέα Σωτήρη Τριβιζά για το έργο τους με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο», ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα, εκδόσεις Διάπλαση 2015

‘Eνα ιδιαίτερο βιβλίο, βασισμένο στο έργο του Λόρκα, με μια εξαιρετική εικονογράφηση που αποδίδει το ονειρικό και το περιπετειώδες με ποικιλία χρωμάτων και εικόνων», κατά την επιτροπή.

  • Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού – Νεανικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Πολυχρόνη Κουτσάκη για το έργο του με τίτλο «Μια ανάσα μόνο», εκδόσεις Πατάκη 2015

Το βιβλίο με σκηνικό δράσης την πόλη των Χανίων διαμορφώνει μια μοντέρνα, αστυνομικού τύπου περιπέτεια, με στοιχεία κινηματογραφικής δράσης –που δικαιολογούν ίσως και κάποιες υπερβολές στη διαχείριση καταστάσεων–, με έξυπνο χιούμορ και στοιχεία μεταφυσικά.

  • Το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά απονέμεται κατά πλειοψηφία στην Κατερίνα Σέρβη για το έργο της με τίτλο «Στη μάχη του Μαραθώνα», εκδόσεις Πατάκη 2015

Πρόκειται για ένα graphic novel που επιχειρεί να φέρει τον νεαρό αναγνώστη κοντά στην ιστορία με τρόπο ζωντανό, άμεσο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα βιβλία ιστορίας. Με το εύρημα των μυθοπλαστικών χαρακτήρων των παιδιών ανιχνευτών, ο αναγνώστης παρακολουθεί τη μάχη σαν να ήταν εκεί, ενώ μέσα από τους διαλόγους πληροφορείται για τα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της μάχης και οδήγησαν σε αυτήν.

Δείτε ακόμα τα αγαπημένα βιβλία που θα διαβάσουμε και θα χαρίσουμε μέσα στις γιορτές!

Καθώς και 15 υπέροχα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια για αυτές τις γιορτές!Δείτε πιο είναι το βιβλίο που κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.