Χριστούγεννα 2017: Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για τα παιδιά !

4349

Ένας πλήρης οδηγός με όλες τις Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις της Αθήνας που θα σας λύσει τα χέρια! Οι επιλογές για τους μικρούς μας φίλους είναι πολλές… Ρίξτε μια μάτια και αποφασίστε ποιες θα επισκεφτείτε!

Δείτε εδώ όλα μας τα χριστουγεννιάτικα άρθρα!

#1 . Σκρουτζ – To Πνεύμα των Χριστουγέννων από την ομάδα Hippo στο Θέατρο 104

Μια διαδραστική αφήγηση βασισμένη στο ομώνυμο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Charles Dickens. Τα παιδιά κατά την διάρκεια του προγράμματος θα ακούσουν τμηματικά την ιστορία, θα συμμετέχουν στην εξέλιξη της δράσης, θα επιδοθούν σε κινητικά παιχνίδια, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα εμπλακούν σε ελεύθερους και κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς και γενικά θα περάσουν από όλη εκείνη την γκάμα των δραστηριοτήτων που συνθέτουν την πολυποίκιλτη παλέτα του θεατρικού παιχνιδιού.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή και επεξεργάζονται έννοιες όπως φιλαργυρία, αλληλεγγύη, κοινωνική ευαισθησία, απομόνωση, μοναξιά συντροφικότητα. Κάποιοι από τους βασικούς ρόλους της ιστορίας – όπως ο θρυλικός Εμπενάιζερ Σκρουτζ ενσαρκώνονται από τους εμψυχωτές της ομάδας Hippo, ενώ άλλους τους παίζουν, με την βοήθεια των εμψυχωτών τα ίδια τα παιδιά!

Διάρκεια προγράμματος: 60 λεπτά.

Ηλικίες: 4-11

Το πρόγραμμα είναι διαδραστικό και τα παιδιά συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια του.

Ο απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η απόλαυση της συμμετοχικότητας και της δημιουργίας, το ευεργετικό παιχνίδισμα της φαντασίας με την σωματική εμπλοκή, η χαρά της δράσης μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο αποδοχής, αλληλεγγύης και συναισθηματικής πληρότητας!

Ημερομηνίες: 23/12/2017 – 26/12/2017 – 30/12/2017 – 06/01/2018 Σάββατο: 23/12: 17.00 Τρίτη 26/12: 14.00 Σάββατο 30/12: 17.00 Σάββατο 6/1: 17.00

Καθημερινές για σχολεία και νηπιαγωγεία στον χώρο που διαθέτει το κάθε σχολείο ή στο θέατρο μετά από συνεννόηση σε ειδικές τιμές.

Τοποθεσία: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι – Μετρό Κεραμεικός

Eισιτήρια: 12€ και 10€ η προπώληση | Οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν το εργαστήρι ή κατά τη διάρκεια του να απολαύσουν έναν καφέ στο μπαρ

Προπώληση: Ταμεία του θεάτρου καθημερινά 18.00-22.00 www.viva.gr Πληροφορίες / Κρατήσεις: 21 0345 5020, 6951269828 | Τηλ. επικοινωνίας για παραστάσεις σε σχολεία: 6974040085

Τοποθεσία: Θέατρο Άβατον, Ευπρατριδών 3, Κεραμεικός. 

Ημέρες : Κάθε Σάββατο, 10.30, 12.00, 13.30.

Τηλέφωνο: 2103412689.

Κόστος: Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ για έναν γονιό και ένα μωρό και 20 ευρώ για δύο γονείς με ένα μωρό.

 


#2 .«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» στο Ιντεάλ.
Σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Γιούλης Ηλιοπούλου. Το θρυλικό παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς υπόσχεται μια θεαματική παράσταση που θα ταξιδέψει τους μικρούς θεατές στη μαγική ιστορία του φιλάργυρου Εμπενίζερ που θεωρεί τα Χριστούγεννα απάτη. Ο γκρινιάρης και αφόρητα τσιγκούνης άνθρωπος που έχει ξεχάσει τη σημασία της αγάπης και έχει ως μοναδικό σκοπό της ζωής του να αυξήσει τα μπαούλα με τις λίρες του, την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται μια πολύ παράξενη επίσκεψη. Εκείνη η νύχτα φτάνει για να αλλάξει τη ζωή του. Τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον και εκείνος βλέπει καθαρά για πρώτη φορά την πραγματικότητα της ζωής του.

Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ ΙΝΤΕΑΛ Πανεπιστημίου 46  (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο) , Αθήνα.

Ημέρα: Κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ. έως 7 Ιανουαρίου 2018

 


#3 .«Ένα ξωτικό στην πόρτα μου» – Από Μηχανής Θέατρο

Η ομάδα Κοπέρνικος, γνωστή για τις ξεχωριστές παραστάσεις της για παιδιά, δημιουργεί για φέτος τα Χριστούγεννα μια ολόφρεσκη γιορτινή παράσταση στο θέατρο “Από Μηχανής”.

Το “Ένα ξωτικό στην πόρτα μου” είναι μια περιπέτεια γεμάτη κέφι μουσική και τραγούδι αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς. Με το πρωτότυπο κείμενο που υπογράφουν οι Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη και την ευρηματική σκηνοθεσία του πολυμήχανου Γκάυ Στεφάνου, η ομάδα υπόσχεται μια ονειρική παραμυθένια παράσταση…

Τοποθεσία: Από Μηχανής Θέατρο: Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο (Η είσοδος γίνεται από πεζόδρομο με εύκολη πρόσβαση για τα παιδιά και τους συνοδούς τους).

Ημέρα: Από 26 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12 π.μ.

Εορταστικές παραστάσεις: 26/12, 28/12, 29/12, 2/1, 6/1, ώρα: 15:00 Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, με μειωμένο εισιτήριο των 5 €, κατόπιν συνεννόησης.

 


# 4. «Η μαγική ομπρέλα των Χριστουγέννων»

Η Παραμονή Χριστουγέννων και ο Ξωτικούλης, το σκανδαλιάρικο μα και πάντοτε γοητευτικό ξωτικό των Χριστουγέννων, εμφανίζεται στη Γη. Επειδή φοβάται το φως της μέρας, βγαίνει από την κρυψώνα του μόνο τη νύχτα για δώδεκα μέρες… ή μάλλον για δώδεκα νύχτες, με σκοπό να πραγματοποιήσει την ευχή της Αστερένιας, που δεν είναι άλλη από το να ταξιδέψει στο διάστημα. Ένα έργο, στο οποίο τα παιδιά παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, παίζοντας, τραγουδώντας, αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις που τους οξύνουν το μυαλό. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών.

Ένα έργο, στο οποίο τα παιδιά παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, παίζοντας, τραγουδώντας, αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις που τους οξύνουν το μυαλό.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών.

Διάρκεια: Μία ώρα Ημερομηνία

Τοποθεσία: Τεχνοχώρος Εργοτάξιον, Διογένους 1 , Άγιος Δημήτριος, Αθήνα. 

Ημέρα: Έως: 30/12/2017 Κάθε Σάββατο στις 14:00

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 6983930220

Κόστος: Γενική είσοδος 7 ευρώ

 


# 5 . «Το δέντρο της αγάπης» στο Διάχρονο Θέατρο
Πού «πήγε» το Δέντρο της Αγάπης; Ποιος και πού το έκρυψε; Οι θεατές καλούνται να συμμετέχουν και να βοηθήσουν με τη φαντασία τους στη λύση ενός αναπάντεχου μυστηρίου! Μια μοναδική κουκλοθεατρική παράσταση μυστηρίου, με έντονο σασπένς, δράση και πολύ γέλιο, που θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά και θα τα βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Η μουσική και τα τραγούδια είναι γραμμένα ειδικά για την παράσταση.

Διάρκεια: 50 λεπτά 

 Απαραίτητη η κράτηση θέσης .

Τοποθεσία: Διάχρονο Θέατρο Πυθέου 52 Ν. Κόσμος – Κουκάκι . 

Ημέρα: Κάθε Κυριακή στις 12:00 έως 17 Δεκεμβρίου 2017

Τηλέφωνο: 6980 890 529, 6947 882 768, 210-72 33 229

Κόστος: Είσοδος 6€ Ομαδικό εισιτήριο (από 12 άτομα και άνω) 5€

 


# 6 . «Ο Άγιος Βασίλης και τα μικρά αρκουδάκια» στο Θέατρο Θυμέλη

Χριστούγεννα: η μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών… Τα δύο αρκουδάκια της ιστορίας μας, όμως, γίνονται κι αυτά παιδάκια για να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων περιμένοντας τον άγιο Βασίλη… Θα έρθει άραγε;

Διάρκεια: 60’

Κατάλληλο για παιδιά από 2 έως 8 χρονών. 

Τοποθεσία: Θέατρο Θυμέλη: Μοσχονησίων 32, Αθήνα

Ημέρα: Κάθε Σάββατο στις 12.00 εώς τις 6 Ιανουαρίου 2018.

Κόστος: 8 ευρώ το παιδί και 4 ευρώ ο ενήλικας. Ειδική τιμή για group και συλλόγους 5 ευρώ (για ελάχιστο αριθμό 20 ατόμων).


# 7 . «Ο μάγος του Άι Βασίλη» στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον στον Άγ. Δημήτριο

 

Διαδραστική, μαγική, θεατρική παράσταση. Τι θα συμβεί όταν ο γιος του μάγου που φτιάχνει τα δώρα του Άι Βασίλη πάρει τη βαλίτσα των μαγικών του μπαμπά του για να εμφανίσει τα δώρα για τον εαυτό του; Πώς θα σωθούν τα Χριστούγεννα τώρα που κανένα παιδί δεν θα πάρει δώρο; Ποιος είναι αυτός που μπορεί να τα σώσει;

Διάρκεια: 70’

Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως10 χρονών. 

Τοποθεσία: Εργοτάξιον: Διογένους 1, Δάφνη   Αθήνα

Ημέρα: Κάθε Σάββατο στις 18.00 

Κόστος: 4€ από 7€ για Είσοδο 1 Ατόμου


# 8 . «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» στο Θέατρο ΘυμέληΤο έργο είναι διασκεδαστικό, ατμοσφαιρικό και ανθρώπινο με αισιόδοξο, εορταστικό φινάλε. Δίνει ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς, που ανταποκρίνεται πλήρως στις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων.  

Πληροφορίες: Κατάλληλο για παιδιά 2,5 -12 ετών

*Καθημερινές παραστάσεις για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά 

Διάρκεια: 90 λεπτά

Τοποθεσία: Θέατρο Θυμέλη, Μοσχονησίων 32, Αθήνα

Ημέρα: Κάθε Σάββατο στις 17.00 μέχρι 6/1/18

** Έκτακτες παραστάσεις: 25, 26/12/17 & 1/1/18 στις 17.00

Κόστος: 10€, άνεργοι – πολύτεκνοι: 50% έκπτωση, ειδική τιμή για group και συλλόγους 6€ (για ελάχιστο αριθμό 20 ατόμων)


# 9 . “Τα μαγικά Χριστούγεννα του Ανήλιαγου και της Αφέγγαρης” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

 

Βασισμένη στο χριστουγεννιάτικο διήγημα του Παπαδιαμάντη “Το άνθος του γιαλού” και στον γνωστό παραδοσιακό μύθο για τον Βασιλιά Ανήλιαγο. 

Ο Βασιλιάς Ανήλιαγος πάντα περιμένει να πραγματοποιηθεί η ευχή του, να συναντήσει την αγαπημένη του Αφέγγαρη και να αντικρύσει άφοβα το φως του ήλιου. Τρεις νύχτες πριν από τη νύχτα των Χριστουγέννων, ο Βασιλιάς Ανήλιαγος και ένα σκανταλιάρικο ξωτικό αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια μυστηριώδη λάμψη που έβλεπαν να χορεύει πάνω στα νερά της θάλασσας. Στη διαδρομή τους θα γνωρίσουν όλες τις προετοιμασίες για την γιορτή των Χριστουγέννων, θα δουν από κοντά τους περίεργους Καλικάντζαρους, θα ζήσουν περιπέτειες και στο τέλος, η δύναμη της αγάπης θα τους οδηγήσει στο αληθινό φως. 

Στην παράσταση αυτή γίνονται αναφορές σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, δοξασίες και παραδόσεις. Με τραγούδια και κιθάρα τα παιδιά θα ακούσουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 

Διάρκεια: 70’

Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως10 χρονών. 

Τοποθεσία: Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Ημέρα:  Δευτέρα & Παρασκευή, 10:00-11:00

Κόστος: 6 €


# 10 . Russian Circus on Ice “Η Βασίλισσα του Χιονιού”

Αυτά τα Χριστούγεννα, το πρώτο στον κόσμο τσίρκο στον πάγο, το φημισμένο Russian Circus on Ice, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Οι τριάντα καταξιωμένοι χορευτές-ακροβάτες θα ζωντανέψουν στην παγοπίστα του Tae Kwon Do  παραμύθι “Η Βασίλισσα του Χιονιού” του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 

Το καλλιτεχνικό πατινάζ συναντά την τέχνη του τσίρκου και τη μαγεία του χορού σε ένα πλούσιο υπερθέαμα που τα έχει όλα: ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, δεξιοτεχνία, κομψότητα, χάρη, επιδέξια ταχυδακτυλουργικά, ευφάνταστες χορογραφίες, χρώματα, βίντεο, ειδικά εφέ, 3D προβολές, εντυπωσιακά σκηνικά, θεαματικά κοστούμια και μελωδίες από τα πιο διάσημα έργα της κλασικής μουσικής.

Ένα από τα πιο διάσημα, χριστουγεννιάτικα παραμύθια, “Η Βασίλισσα του Χιονιού” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αφηγείται τη συγκινητική περιπέτεια δύο φίλων, της Γκέρντα, η οποία αναζητώντας τον αγαπημένο της φίλο Κάι καταφέρνει να φθάσει έως το παγωμένο παλάτι της Βασίλισσας του Χιονιού. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι, στο τέλος του οποίου, χάρη στη δύναμη της φιλίας, το θάρρος και την αγάπη, οι πρωταγωνιστές θα ξεπεράσουν όλους τους κινδύνους και τα εμπόδι. Η αφήγηση του παραμυθιού ακούγεται στην παράσταση από τη φωνή του Αλέξη Κωστάλα.

Τοποθεσία: Γυμναστήριο Π. Φαλήρου (Tae Kwon Do), Αεροπόρου Αριστοτέλη Μοραΐτη, Π.Φάληρο

Ημέρα: 15 Δεκεμβρίου 2017 – 23 Δεκεμβρίου 2017

 

Χριστούγεννα 2017: Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για τα παιδιά !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.