10 ιδέες για να χαρίσετε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα χωρίς να ξοδέψετε τίποτα!

2557

10 ιδέες για να χαρίσετε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα χωρίς να ξοδέψετε τίποτα!

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και σαν αρχιξωτικό των Χριστουγέννων, ένα είναι το μέλημα μου! Πώς θα περάσουν τα παιδιά μου τα πιο όμορφα Χριστούγεννα και πώς θα δημιουργήσουμε αναμνήσεις που θα έχουν μια ζωή! Αυτή τη βδομάδα πήρα πολλά μηνύματα από αρκετούς αγχωμένους γονείς που όλοι λίγο πολύ μου έλεγαν το ίδιο. Χαμένοι μέσα στα καθημερινά προβλήματα και λόγω της οικονομικής δυσκολίας των καιρών, δεν έχουν προγραμματίσει κάτι ξεχωριστό για τα Χριστούγεννα.

Ποιος είπε ότι για να περάσουμε όμορφα τις γιορτές πρέπει να ξοδέψουμε μια περιουσία; Και γιατί άραγε οι μόνες όμορφες στιγμές και αναμνήσεις θα είναι μόνο από ένα ταξίδι; Αγαπημένοι μου γονείς δεν χρειάζεται να κάνουμε απίθανα πράγματα για να περάσουμε καλά! Ιδέες και σκέψεις υπάρχουν πολλές, το θέμα είναι να έχουμε πάντα την καλύτερη διάθεση και να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε την μαγεία των ημερών στο σπίτι και την οικογένεια μας, ακόμα και όταν πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.

Δείτε εδώ όλα μας τα χριστουγεννιάτικα άρθρα!

Για αυτό το λόγο συγκέντρωσα λοιπόν 10 ιδέες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας, και να τους χαρίσουμε τα πιο όμορφα και μαγικά Χριστούγεννα χωρίς να ξοδέψουμε τίποτα! Ούτε ένα ευρώ!

#1. Βάζουμε Χριστουγεννιάτικη μουσική

Ναι ναι όλη μέρα!  Φτιάξτε μια λίστα με τα αγαπημένα σας κομμάτια ή επιλέξτε κάποια από αυτές που υπάρχουν έτοιμες στο διαδίκτυο! Το θέμα είναι να μας πιάσει πρώτα εμάς το πνεύμα των Χριστουγέννων και ύστερα να το μεταδώσουμε και στους άλλους! Μην ξεχνάτε πώς προσπαθούμε να φτιάχνουμε όμορφες αναμνήσεις και η μουσική παίζει έναν βασικό ρόλο σε αυτό.

 

#2. Φτιάξτε με τα παιδιά σας Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα

Εκτός του ότι το σπίτι θα μυρίσει Χριστούγεννα, είναι μια όμορφη ευκαιρία να περάσετε δημιουργικά χρόνο με τα παιδιά σας! Τα παιδιά εξάλλου τρελαίνονται να περνούν χρόνο στην κουζίνα! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και ετοιμάστε μαζί τους τα γλυκά των ημερών αλλά και του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού!#3. Δείτε μια (ή και περισσότερες) Χριστουγεννιάτικη ταινία .

Καθίστε μαζί τους και δείτε πραγματικά (εννοώ αφήστε tablet και κινητό από τα χέρια σας) μια Χριστουγεννιάτικη ταινία. Επιλέξτε κάποια από την λίστα με τις 25 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλη την οικογένεια, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ και δείτε την ταινία υπό το φως του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τη νιώθετε την μαγεία σωστά;

#4. Τυλίξτε μαζί τα δώρα που θα χαρίσετε.

Αφήστε τα παιδιά να συμμετέχουν στη διαδικασία των δώρων που θα χαρίσετε. Μπορούν να σας βοηθήσουν στο αμπαλάζ, ζωγραφίζοντας το χαρτί περιτυλίγματος, ή στολίζοντας το κάθε δώρο με τρόπο μοναδικό. Πάρτε ιδέες πώς να φτιάξετε τα πιο όμορφα και πρωτότυπα περιτυλίγματα δώρων και πιάστε δουλειά.

#5. Βραδιά ύπνου κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα παιδιά τρελαίνονται για στρωματσάδα! Σκέφτεστε λοιπόν καλύτερη ευκαιρία από τα ετοιμάσετε τα παπλώματα και να περάσετε μία νύχτα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τα φωτάκια του να αναβοσβήνουν; Αν δεν είναι αυτό μαγεία στα μάτια ενός παιδιού τότε τι είναι;

#6. Χαρίστε μικρά πακετάκια γεμάτα αγάπη

Το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων είναι αυτό της αγάπης και της προσφοράς. Δυστυχώς στις μέρες μας τείνουμε να το ξεχνάμε αυτό! Φτιάξτε μικρά πακετάκια αγάπης με μπισκότα και γλυκίσματα που φτιάξατε με τα παιδιά, γράψτε μηνύματα αγάπης και χαρίστε τα σε κάποιον που δεν το περιμένει! Στον γείτονα, στην ταμία του σούπερ μάρκετ, στον κύριο που περιμένει στη στάση! Εκπλήξτε ευχάριστα τους συνανθρώπους σας και χαρίστε άπειρα χαμόγελα και αγάπη!!!

# 7.  Μαζέψτε ρούχα και παιχνίδια των παιδιών και δωρίστε τα

Μαζέψτε μαζί με τα παιδιά παλιά παιχνίδια που δεν παίζουν πια, αλλά είναι σε καλή κατάσταση, και ρούχα βάλτε τα όμορφα σε σακούλες και πηγαίνετε να τα αφήσετε σε οργανώσεις που μαζεύουν πράγματα. Είναι μια καλή ευκαιρία για να καταλάβουν την έννοια της προσφοράς.

#8. Διαβάστε μαζί βιβλία και παραμύθια

Είναι οι μέρες για έξτρα αγκαλιές και χουχούλιασμα! Πάρτε τα λοιπόν αγκαλιά και διαβάστε μαζί τους παραμύθια με Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ή και όχι. Εμείς σας προτείνουμε 15  υπέροχα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και τα  Αγαπημένα βιβλία που θα διαβάσουμε μέσα στις γιορτές.#9. Αφήστε τα να πούνε τα Κάλαντα

Ένα έθιμο που δυστυχώς στις μεγάλες πόλεις τείνει να εξαφανιστεί! Κάθε χρόνο χτυπάνε όλο και λιγότερα παιδιά την πόρτα μας για να πούνε τα κάλαντα! Την παραμονή των Φώτων δεν έρχεται κανένα!!! Καταλαβαίνω πώς οι κίνδυνοι πια στις μέρες μας είναι πολλοί, αλλά σίγουρα υπάρχει τρόπος. Ντύστε τα καλά και συνοδέψτε την παρέα των παιδιών σας, περιμένοντας διακριτικά να πούνε τα κάλαντα! Δώστε τους να κρατάνε τρίγωνα και φαναράκια αναμμένα, δημιουργώντας έτσι ένα παραμυθένιο όμορφο σκηνικό. Έτσι και εσείς θα είστε πιο σίγουρη και θα νιώθετε πιο ασφαλής και αυτά θα βιώσουν ένα έθιμο που πραγματικά είναι μαγικό !

#10. Βγείτε βόλτα στη στολισμένη πόλη

Μια όμορφη βόλτα στη στολισμένη πόλη , όλη η οικογένεια παρέα! Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που κάνουν οι δήμοι της περιοχής σας και να συμμετέχετε σε κάποιες από αυτές!

Πραγματικά το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσετε χρόνο στα παιδιά σας και να έχετε καλή διάθεση! Προσπαθήστε το και θα εκπλαγείτε από το πώς θα νιώσετε!!!  Αλήθεια εσείς όταν ήσασταν παιδιά τι πιστεύετε ότι έκανε μοναδικά και μαγικά τα Χριστούγεννά σας; Μεταφέρετε τις αναμνήσεις στα δικά σας παιδιά και μην ξεχνάτε αυτό που πολύ εύστοχα έχει πει ο James Dobson:

«Μερικές φορές νοιαζόμαστε τόσο να δώσουμε στα παιδιά μας αυτό που ποτέ δεν είχαμε μεγαλώνοντας, που παραμελούμε να τους δώσουμε αυτό που είχαμε.»

Πολλές ευχές για τα πιο ονειρεμένα, οικογενειακά και μαγικά Χριστούγεννα!!!

10 ιδέες για να χαρίσετε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα χωρίς να ξοδέψετε τίποτα!ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.