Που να πάτε με τα παιδιά σας το Σκ 3-5/11

3253

Η στήλη που αγαπήσατε τόσο πολύ για ακόμη μια βδομάδα μαζί σας! Το Νεράιδες και Δράκοι σας προτείνει κάθε βδομάδα τις πιο αγαπημένες εκδηλώσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μάλιστα αρκετές από αυτές είναι δωρεάν.  Όποια και αν επιλέξετε σας καλή διασκέδαση!!!

Επισκεφτείτε καθημερινά την σελίδα μας με το ημερολόγιο για τις Εκδηλώσεις – Εvents για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις παιδικές εκδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη! Η στήλη ενημερώνεται διαρκώς! Βρείτε με μπλε χρώμα όλες τις εκδηλώσεις για Αθήνα και με κίτρινο όλες τις εκδηλώσεις για Θεσσαλονίκη.

Αθήνα


Θεματικό πάρκο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» -Helexpo Maroussi

Το νέο θεματικό πάρκο περιμένει τους επισκέπτες για ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού από τις 3 Νοεμβρίου! Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Τρένο που πάει παντού», ανακαλύπτουν τους μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά και παίρνουν μέρος στις πιο φανταστικές ιστορίες καθώς τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύουν σε μια μαγική διαδρομή.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε  να δείτε εδώ


Διαδραστική έκθεση «Ice age – Στην εποχή των παγετώνων»

 

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εξερεύνησης του φανταστικού κόσμου αυτών των προϊστορικών πλασμάτων, συνοδευόμενη από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει για αυτά.

Οι επισκέπτες της νέας διαδραστικής έκθεσης θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο αυτών των μοναδικών πλασμάτων που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 12.000 χρόνια, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε  να δείτε εδώ


UTech Lab – πρόγραμμα εργαστηρίων Νοέμβριος 2017

Το UTech Lab οργανώνει εργαστήρια στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων, της ρομποτικής, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της ηλεκτρονικής. 

Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους νέους να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη, να ενθαρρύνει την ενεργή και ομαδική εργασία, να τους βοηθήσει να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι. 

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε  να δείτε εδώ


Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς – Πρόγραμμα Νοεμβρίου

Στο Κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς», πρώην «Έφη» του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) διοργανώνονται δωρεάν πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, για όλο το Νοέμβριο, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους!

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδήλωσεις καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε  να δείτε εδώ


Η πιο σημαντική νίκη του Αχιλλέα – Πολυχώρος Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα

Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, στις 12:30 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε  να δείτε εδώ


ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ: Τα τέρατα των ωκεανών – Παιδικός Ιανός Σταδίου

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ: Τα τέρατα των ωκεανών της Ελένης Ανδρεάδη το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 11:00 πμ.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ


Virtual & Augmented Reality Museum Labs 1

Αλήθεια ή ψέματα; Πραγματικότητα ή ψευδαίσθηση; Η απάντηση θα έρθει μέσα από μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα μας μυήσει στις νέες τεχνολογίες. Με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού, καθώς και με virtual και augmented reality εφαρμογές, θα ταξιδέψουμε στον χώρο και τον χρόνο, θα φωτογραφηθούμε στον εικονικό φωτογραφικό θάλαμο και ποιος ξέρει… Μπορεί ακόμα και να τηλε-μεταφερθούμε…

Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ομίλου ΟΤΕ, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ

 


Εργαστήρια Λάθους: Ζωγραφίζω τον άνεμο με αέρα! – ΚΠΙΣΝ 

Ευκαιρία για δημιουργικά λάθη! Εικαστικές συναντήσεις όπου τα λάθη επιτρέπονται, η γόμα απουσιάζει, οι γραμμές δεν περιορίζουν και η φαντασία έχει τον πρώτο λόγο!

 

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ


Οι Κηπουροί του Πάρκου – ΚΠΙΣΝ 

Τον Νοέμβριο οι καρποί έχουν πια ωριμάσει, τα φυλλώματα αλλάζουν χρώματα, οι μυρωδιές γίνονται πιο έντονες και το χώμα είναι έτοιμο να δεχτεί τους νέους σπόρους. Οι μικροί κηπουροί του Πάρκου, αναλαμβάνουν δράση κι αυτό το μήνα, μαθαίνουν να σκαλίζουν, να σπέρνουν, να μεταφυτεύουν, να συγκομίζουν και να γεύονται τα λαχανικά της εποχής, φροντίζοντας τον Λαχανόκηπο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης ξεκινά!

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ


Πικ νικ με τον Paul Klee και την παρέα του!

Ένα χρωματιστό πικ νικ στο Ξέφωτο του Πάρκου! Αντί για φρούτα και λαχανικά γεμίζουμε το καλάθι μας με χρωματιστά χαρτιά, μαρκαδόρους, ψαλίδια, χαρτοταινίες και πολλά άλλα υλικά. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει όταν όλοι θα καθίσουν στο γκαζόν,  το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον κόσμο του Paul Klee, του Henri Matisse, και του Piet Modrian. Σας περιμένουμε στο Ξέφωτο για μια μοναδική ευκαιρία ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας!

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ

 

 


 

Θεσσαλονίκη

Thesspuppet Festival 2017 | Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας

To ThessPuppet επιστρέφει! Μέρες σαν παραμύθι στην πόλη! 11 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

19 θίασοι από 9 χώρες, 75 παραστάσεις!

Από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου με παραστάσεις πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα. Η μαγεία επιστρέφει στην πόλη!

Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ


Comedy Club για παιδιά

Η παράσταση που διασκεδάζουν εξίσου τα παιδιά και οι γονείς τους. Η πρωτοποριακή stand up παράσταση για παιδιά και γονείς που παρουσιάζει ο κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου, μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν, επιστρέφει το Νοέμβριο στη μικρή σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

Για λίγες παραστάσεις

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ


Ο Μαγικός Αυλός – Παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη

Σε συνέχεια της επιτυχημένης παράστασης O Κουρέας της Σεβίλλης του Gioacchino Rossini, συνεχίζεται  το ίδιο σκεπτικό προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν αυτή τη φορά τον μοναδικό Wolfgang Amadeus Mozart.
Έτσι, η όπερα Ο Μαγικός Αυλός μεταμορφώνεται σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες του μοναδικού συνθέτη.
Η παράσταση με διαλεχτούς ηθοποιούς-τραγουδιστές, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια, γεμάτη χρώματα και φως με μια συναρπαστική πλοκή, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί

Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι κάνουν “Όνειρα γλυκά” – Ιανός

H Μαρία Γουλή θα παρουσιάσει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00, στον ΙΑΝΟ τα δύο παιδικά θεατρικά της έργα “Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι” και “Όνειρα γλυκά”, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σοκόλη.

Θα μιλήσουν οι: Κάτια Χατζηλάκου Ψυχοθεραπεύτρια – Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια Gestalt, Γιάννης Ρήγας Σκηνοθέτης, Διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε., Nατάσσα Καψάλη Eκπαιδευτικός στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει τμήμα της Δ’ Δημοτικού των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι δωρεάν

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ


Ο Θησαυρός του Βιβλιοπόντικα – Πρεμιέρα Κυριακή 22/10

Το Θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Productions, ενώνουν φέτος το χειμώνα τις δυνάμεις τους και καλωσορίζουν το κοινό στο πιο τρελό κυνήγι Θησαυρού!

Ο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας των παιδιών ο Βιβλιοπόντικαςανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι και παρέα με τους αγαπημένους του, την Τίτα Γραβιέρα, τον Μίμη Κασεράκη, τον Χαρτοπόντικα, τη Θεία Μοτσαρέλα αλλά και την γατούλα Φιλαναγνωσία, ξεκινά για να ανακαλύψει τον πιο μαγικό Θησαυρό!

 Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ

Συνεχίζονται…


«Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον»
Περιοδική έκθεση στο ΝΟΗΣΙΣ

Εάν εφευρέσεις όπως ο ηλεκτρισμός, η ασύρματη τεχνολογία, το ραντάρ, οι ακτίνες Χ και το ραδιόφωνο διαμόρφωσαν χαρακτηριστικά τον 20ο αιώνα, τότε «εφευρέτης του 20ου αιώνα» είναι ο Νίκολα Τέσλα.

 

Το έργο και την προσωπικότητα του μοναδικού αυτού ανθρώπου επιχειρεί να παρουσιάσει η έκθεση που διοργανώνει το ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου, δίνοντας έμφαση στα στοιχεία του οραματισμού και της ιδιοφυΐας του.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να δείτε εδώ


Γιγάντιοι Δεινόσαυροι στη Helexpo

 

Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και για τρεις ολόκληρους μήνες, σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., στο περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, έρχεται ένα νέο εντυπωσιακό θεματικό πάρκο και μουσείο: oι «Δεινόσαυροι».

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας μπορείτε να δείτε εδώ

 


Πώς και πότε μπορείτε να επισκεφτείτε το θωρηκτό “Αβέρωφ” Για λίγες μέρες ακόμα!

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται «δεμένο» το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», το οποίο απέπλευσε στο Αιγαίο για πρώτη φορά μετά από περίπου 70 χρόνια. Το «Αβέρωφ», που θα παραμείνει στην πόλη έως περίπου τον Νοέμβριο. Για λίγες μέρες ακόμα

Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας μπορείτε να δείτε εδώ

 


«Όλιβερ Τουίστ» του Κάρολου Ντίκενς από την παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης

Η παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης έρχεται και φέτος κοντά στους μικρούς της φίλους με ένα μαγευτικό Μιούζικαλ βγαλμένο από το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ», στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ.

 

 


Ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των Ταύρων – Κολοσσαίον 

Μετά την επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο.  Μία παράσταση που σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη για το παιδικό θέατρο.

Κάθε Σάββατο στις 17:00 & Κυριακή στις 11:30

Δείτε τη δική μας γνώμη μετά την επίσκεψή μας στην παράσταση εδώ!

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ:


Η Παπλωματού – Αριστοτέλειον 

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Αριστοτέλειον», παρουσιάζει για τη θεατρική σεζόν 2017-2018 το αριστουργηματικό έργο, “Η Παπλωματού”,σε σκηνοθεσία και διασκευή Μαριάννας Τόλη. Ένα μουσικό υπερθέαμα με πολλά σύγχρονα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Οι πρωταγωνιστές χορεύουν, τραγουδούν και… αφηγούνται την υπέροχη ιστορία της «Παπλωματού», εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπώ και ΓκέιλΜάρκεν. Τα πρωτότυπα σκηνικά, τα πλούσια κοστούμια, η υπέροχη μουσική, οι εξαιρετικές χορογραφίες και οι μοναδικές ερμηνείες των 11 ηθοποιών, δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με ονειρικές εικόνες. Μια παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που συνδυάζει χορό, τραγούδι, χιούμορ και ευαισθησία, έρχεται να αγγίξει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, υμνώντας την ανθρωπιά.

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή (και επιλεγμένα Σάββατα) στις 12.00 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ:


Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων – Θέατρο Φαργκάνη

Το Θέατρο Των Παιδιών παρουσιάζει στο Φαργκάνη – Art σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη «Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ (Ή απλές, θεότρελες οδηγίες από μια παράξενη παράσταση για το πώς θα φυλάξω την παιδικότητά μου καθώς μεγαλώνω).

Η παιδική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη μετά από μία επιτυχημένη χρονιά όπου μάγεψε το κοινό της Αθήνας, φέτος έρχεται και στη Θεσσαλονίκη από το «Θέατρο των Παιδιών» στο Φαργκάνη – Art.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώΠου να πάτε με τα παιδιά σας το Σκ 3-5/11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.