Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!

18562
Τα κρύα βράδια του χειμώνα, μπροστά στο αναμμένο τζάκι, επιτέλους έφτασαν! Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο υπέροχο συνοδευτικό ποτό, από ένα ποτηράκι λικέρ ρόδι! Το πίνεις και πραγματικά σχεδόν μπορείς να μυρίσεις τα Χριστούγεννα! Ίσως να συμβαίνει επειδή τα Χριστούγεννα έχουν γεύση ροδιού, ανακατεμένη με κονιάκ, κανέλα και γαρύφαλλο! Λικέρ ρόδι που γίνεται σε 10 μόλις λεπτά!
 
 
Ένας από τους λόγους που το αγαπώ τόσο πολύ είναι ότι γίνεται σχεδόν αμέσως! Δεν χρειάζεται να περιμένεις για να βγάλει το ρόδι τους χυμούς του παρά μόνο 24 ώρες! Επίσης το υπέροχο χρώμα του το κάνει σούπερ ακαταμάχητο!

 
 
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:
5 from 1 vote
Λικέρ ρόδι σε 10 λεπτά
Υλικά
  • 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Αρωματικά Μπαχαρικά (για αναλογία 5 φλιτζανιών)
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 3 κεφάλια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα μετράμε και ρίχνουμε ίσα φλιτζάνια σπόρους ροδιού, κονιάκ και ζάχαρη. Βάζουμε και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.- Ανάβουμε το μάτι, ανακατεύουμε και μόλις ξεκινήσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


  2. Αφήνουμε όλα τα υλικά όπως έχουν μέσα στην κατσαρόλα.


  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε για 24 ώρες.


  4. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά από χαρτί από το καφέ φίλτρου.- Τοποθετούμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια. Το λικέρ είναι έτοιμο για να το πιούμε.


Extra tips
  1. Εγώ δεν το προτιμώ τόσο γλυκό όσο το δίνει η αρχική συνταγή, για αυτό και σε 5 φλιτζάνια σπόρους ροδιού βάζω τέσσερα φλιτζάνια ζάχαρη!


  2. Διατηρείται στο ψυγείο πάνω από ένα χρόνο, εγγυημένα και δοκιμασμένα!


  3.  Καλή απόλαυση!


 




Αυτή ήταν η πανεύκολη συνταγή για το πιο αγαπημένο μου από όλα τα λικέρ! Από τη στιγμή που τα βάζετε όλα στην κατσαρόλα χρειάζονται 10 μόλις λεπτά, ίσα ίσα για να βράσει! Έχει μία απίστευτα πλούσια γεύση και σίγουρα μυρίσει Χριστούγεννα, που τόσο αγαπώ! Παρόλα αυτά θα σας πω ένα μικρό μυστικό! Παρά την έντονα Χριστουγεννιάτικη γεύση του, συνόδευε τέλεια τα καλοκαιρινά μας βράδια στο camping και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι είχε γίνει ανάρπαστο μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού!
 
 
Δοκιμάστε το και μαγέψτε! Θα περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σας από αυτό το εκπληκτικό λικέρ ρόδι που γίνεται σε 10 μόλις λεπτά!

 

Μην ξεχάσετε να δείτε τις 100 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που σας προτείνω, τις οποίες με την εγγραφή σας στο newsletter, θα τις λάβετε σε εκτυπώσιμη μορφή.

 

 
Let the Christmas begin!!!
Clelia!
 




21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λατρεύω το ρόδι και αυτή η συνταγή είναι φανταστική!!!! Απορία: στα μπαχαρικά λέτε 2 ξύλα κανέλα και 3 σπόρους ροδιού..τί εννοείται με το δεύτερο? Ευχαριστώ πολύ

  2. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ???? και εγω γιατι σπαταλισα 3 μηνες για να το ετοιμασω??? ΟΚ, με εσωσες, γιατι μου τελειωνει κ το σκεφτομαουν πως θα ξαναμπαινα στη διαδικασια αυτη! τελεια 🙂

  3. Καλησπέρα. Τέλειο απλό και πεντανοστιμο Προσοχή ! Κίνδυνος εθισμού �� Δεν μπορούσα να σταματήσω να δοκιμάζω από το κατσαρόλακι ακόμα με το κουταλάκι λίγο λίγο…��
    Ερώτηση: Πόσο καιρό διατηρείται
    Ευχαριστώ

    • Αλεξία μου πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Λοιπόν εγώ το είχα ένα χρόνο εκτός ψυγείου και δεν είχε πάθει τίποτα αν εξαιρέσεις ότι έκανε λίγο κατακάθι το ρόδι… τίποτα σημαντικό γιατί μπορείς να το ξαναπεράσεις από τουλπάνι αν θες! Να το απολάυσεις!!! Φιλιά πολλά!!!

  4. Γεια σας και από μένα. Συγχαρητήρια για το ωραίο site σας.Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να κάνω ένα σχόλιο. Έφτιαξα και εγώ το λικέρ σας. Όμως νιώθω έντονα τη γεύση της κανέλας με αποτέλεσμα να σκεπάζει όλα τα άλλα αρώματα. Ίσως θα ήταν καλύτερα αν βάζετε τη μισή ποσότητα. Ευχαριστώ καλή συνέχεια.

  5. φανταστικο!!!!!!!!!!συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!τελειο!σοφια απο θεσσαλονικη!μας ανοιξες την ορεξη…αλλη συνταγη για λικερακια ευκολα?

  6. Ειμαι πολυ χαρουμενη με την συνταγη σας γιατι γινεται γρηγορα και ο,τι εχω φτιαξει δικο σας πετυχαινει.
    Θελω να σας ρωτησω με τσιπουρο γινεται(γιατι εχω αρκετο) και αν ναι ποια η αναλογια;το ιδιο με κονιακ;
    Θα φτιαξω σιγουρα γιατι εχω πολλα ροδια απο τις αγαπημενρς ροδιες της μανουλας μου.
    Να ειστε καλα,ο τροπος σας μου δινει εναν αερα χαρουμενον και αισιοδοξο?.

  7. μπράβο Κλέλια. ΣΥγχαρητήρια για την ιδέα σου. Εγώ εκανα μια πονηρια και μου βγήκε καλο: Εβαλα ενα αστεροειδή γλυκάνισο και εβαλα κανέλα και γαρύφαλο σε σκόνη και μετα βέβαια τα σουρωσα.Καλοοοοοο.το κάνω και δωράκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.