Η Ελένη Ανδρεάδη μας προσκαλεί να γίνουμε Πράκτορες του πλανήτη!

2397

H Ελένη Ανδρεάδη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της οργάνωσης «Οι Πράκτορες του Πλανήτη». 

Οι Πράκτορες του Πλανήτη ξεκίνησαν ως  μια μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία το 2009 από μια ομάδα εθελοντών, με ειδίκευση στο περιβάλλον και στην εκπαίδευση, δημιουργώντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά δημοτικού. 

 

1 . Γνώρισε μας με 2 λόγια τους Πράκτορες του Πλανήτη. Τι θα έλεγες σε έναν αναγνώστη που κρατά για πρώτη φορά το βιβλίο σου στα χέρια του, και δεν ξέρει τίποτα σχετικό. Τι να περιμένει;

Θα του έλεγα να είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε μια τρελή περιπέτεια μετά απο την ανάθεση μιας άκρως απόρρητης αποστολής απο την Περιβαλλοντοπόλ, την μυστικη υπηρεσία που αναζητά παιδιά για να προστατεύσει τον κόσμο μας. Η αποστολή θα τον οδηγήσει σε αλλόκοτα μέρη σε όλο τον κόσμο που ίσως δεν ήξερε οτι υπήρχαν και στα οποία θα γνωρίσει πολύχρωμους ήρωες και αστείους κακούς. Α, και οτι θα σώσουμε τον κόσμο στην πορεία, αυτό το είπαμε;  

2 . Διαβάζοντας το βιογραφικό σου και τη συνεργασία σου με μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες σε όλο τον κόσμο, αναρωτιέται κανείς τι ήταν τελικά αυτό που σε έκανες να ιδρύσεις τους Πράκτορες του Πλανήτη, μια μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία, με ειδίκευση στο περιβάλλον και στην εκπαίδευση. Πως έφτασες στη συγγραφή ενός βιβλίου; Και τι σε κέρδισε στην ενασχόληση με τα παιδιά;

Ναι, πέρα απο τα βιβλία, υπάρχει και η ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη με την οποία υλοποιούμε βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα σε όλη την χώρα. Πρώτα ίδρυσα την ΜΚΟ και μετά έγραψα τα βιβλία. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα παιδιά αφού έμαθα στα πλαίσια της δουλειάς μου – ως περιβαλλοντικός σύμβουλος σε ένα ντοκυμαντέρ στην Αγγλία – για μια ομάδα παιδιών στην Ινδία που με εντυπωσίασε, διότι κατάφεραν με δική τους πρωτοβουλία να απαγορεύσουν την πλαστική σακούλα.  
3 . Πώς μπορεί κάποιος να γίνει Πράκτορας του Πλανήτη; Τι ακριβώς κάνουν τα παιδιά που παίρνουν μέρος σε αυτές τις δράσεις και ποια είναι τα μηνύματα που παίρνεις;

Μπορεί να διαβάσει ένα απο τα βιβλία της σειράς ή να συμμετάσχει σε ένα από τα προγράμματα μας σε σχολεία. Δεν έχει παρά να μπει στην ιστοσελίδα μας, www.planetagents.org, και να μάθει όλους τους τρόπους. Η κάθε αποστολή είναι διαφορετική – σε όλες τα παιδιά μαθαίνουν μέσα απο το παιχνίδι τι μπορούν να κάνουν καθημερινά για να σώσουν τον κόσμο, είτε αυτό είναι η κομποστοποίηση ή εξοικονόμιση ενέργειας.

4 . Πιστεύεις πώς μπορεί ο κόσμος να αλλάξει με τους Πράκτορές του Πλανήτη και με την ατομική πρωτοβουλία; Ποια θεωρείς ότι είναι η κατάλληλη ηλικία για να γίνει κάποιος Πράκτορας;

Πιστεύω οτι όλα είναι σημαντικά – αλλά και οτι όλα ξεκινούν απο την ατομική πρωτοβουλία. Φυσικά η νομοθεσία για παράδειγμα είναι απαραίτητη και ο ρόλος της Πολιτείας, μεταξύ πολλών άλλων, αλλά και αυτό τελικά ξεκινάει απο την ατομική πρωτοβουλία, απο αυτά που απαιτούμε ο καθένας μας και όλοι μαζί συνολικά. Τα βιβλία και προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά 7-12 ετών.

5 . Πες μας πώς βλέπεις τους Πράκτορες του πλανήτη σε 10 χρόνια από τώρα! Τι θα ήθελες να έχουν καταφέρει!

Θα ήθελα να είμαστε όλο και περισσότεροι και σε περισσότερες χώρες. Η έκδοση των βιβλίων σε χώρες του εξωτερικού όπου έχουμε προχωρήσει, είναι μια αρχή για αυτό. Πάνω απο όλα εύχομαι οι Πράκτορες να μην ξεχνούν αυτά που μαθαίνουν και να τους έχει καλλιεργηθεί περιβαλλοντική συνείδηση.  

Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη!

Ελπίζω να μπορέσουμε να τα πούμε το Σάββατο από κοντά


Βιογραφικό: 
Η Ελένη Ανδρεάδη χρησιμοποιεί τη συγγραφική της πένα ως το απόλυτο μυστικό όπλο για τη δημιουργία της σειράς βιβλίων Πράκτορες του Πλανήτη. Σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και έχει εργαστεί ως στρατηγικός και περιβαλλοντικός σύμβουλος σε Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία. Η ομώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία Πράκτορες του Πλανήτη που ίδρυσε εκπαιδεύει κάθε χρόνο πάνω από 12.000 νέους πράκτορες μέσα από τα προγράμματα και το άκρως απόρρητο υλικό της. Το πρώτο βιβλίο της Ελένης, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015, ενώ βρέθηκε στις βραχείες λίστες για το βραβείο Βίτω Αγγελόπουλου, του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου, στα Βραβεία Βιβλίου Public και στα Βραβεία Αναγνώστη, όπου κατατάχτηκε πρώτο από τα βιβλία γνώσεων. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί και θα κυκλοφορήσουν σε χώρες του εξωτερικού, όπως στην Κίνα και στην Αίγυπτο.Κάποιοι πιστεύουν ότι η 00Συγγραφέας είναι η Διοικητής Δ, αλλά δεν το έχει ποτέ επιβεβαιώσει. Αντιθέτως η Ελένη ισχυρίζεται ότι γνώρισε τη Δ τυχαία κατά τη διάρκεια κατάβασης στον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου Σέρο Νέγκρο της Νικαράγουα με σανίδα σερφ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ και Τα τέρατα των ωκεανών το Σάββατο 18/11 στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Τολμάς να γίνεις πράκτορας του πλανήτη και να αναλάβεις μια άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο; Αν όχι, ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, απομακρύνσου σιγά σιγά και άρχισε να σφυρίζεις αδιάφορα. Αν είσαι τολμηρός, έλα να εξιχνιάσεις  μυστηριώδεις υποθέσεις σε μια μυστική συνάντηση εκπαιδευόμενων πρακτόρων, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν!

 Πληροφορίες


Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ώρα: 12.00

Για παιδιά από 7 ετών

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες χώρου


Παιδικός Ιανός

Μητροπόλεως 73 ,

Θεσσαλονίκη, 

 

 
Η Ελένη Ανδρεάδη μας προσκαλεί να γίνουμε Πράκτορες του πλανήτη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.