Ψείρες τέλος: Πώς θα τις διώξετε μια και καλή!

5349

Ψείρες μία λέξη που προκαλεί φαγούρα μόνο που την ακούμε! Μία λέξη απαγορευμένη, μία λέξη ταμπού! Σαν παιδί μπορώ να πω ότι ήμουν σούπερ τυχερή, γιατί δεν είχα κολλήσει ούτε μία φορά! Απίστευτο και όμως αληθινό! (Που όμως σύμφωνα με έρευνες έχει βάση, γιατί η σπανιότατη ομάδα αίματος που έχω, κρατάει τις ψείρες μακριά).  Δυστυχώς όμως αυτή την τύχη δεν την είχε και  η μικρή μου πριγκίπισσα!

Για να είμαι ειλικρινής από όταν ξεκίνησαν τα παιδιά μου σχολείο, ήμουν πολύ χαλαρή με το θέμα (δεν ήξερα , δεν ρώταγα)! Ίσως επειδή εγώ δεν είχα ταλαιπωρηθεί ποτέ, πίστευα πώς και τα παιδιά μου θα την σκαπούλαραν έτσι εύκολα! Όποτε βρισκόμουν μπροστά σε συζητήσεις για ψείρες, θεωρούσα πώς αυτό το κεφάλαιο δεν αφορούσε τα δικά μου παιδιά! Αφού εγώ δεν είχα κολλήσει ποτέ γιατί να κολλήσουν αυτά; Βάζαμε προληπτική λοσιόν (επειδή επέμειναν οι άλλοι γύρω μας), μια φορά στο τόσο λουζόμασταν με ειδικό προληπτικό σαμπουάν και αν μάθαινα ότι ένα παιδάκι έχει ψείρες προφασιζόμουν χίλιες δικαιολογίες για να αποφύγουμε να έρθουμε σε επαφή! Φρικτό έτσι;

Ούτε που είχα δει ποτέ πως μοιάζουν και ούτε που ήξερα πώς να τις ξεχωρίσω… Οι υπόλοιπες μαμάδες φρόντιζαν να με διαβεβαιώνουν πώς άμα κολλήσουν τα παιδιά, τις καταλαβαίνεις και τις ξεχωρίζεις μια χαρά! Καμια δυο φορές που είχα αμφιβολίες έβαλα διακριτικά 2 φίλες μου βετεράνες στο θέμα, να ψιλοψάξουν τα παιδιά και φυσικά πάντα έπαιρνα την καθησυχαστική απάντηση ότι όλα βαίνουν καλώς!

Όμως, οι ψείρες το καλοκαίρι χτύπησαν και τη δική μας πόρτα και μάλιστα κατάλαβα πολύ καλά πώς δεν κάνουν διακρίσεις! Όταν τις πήρα δε χαμπάρι, και το κατάλαβα επειδή ξυνόταν το παιδί και όχι επειδή τις είχα βρει εγώ, ήταν ήδη αργά! Το κεφάλι της ήταν τόσο γεμάτο, που απορούσα πώς δεν τις είχα δει τόσο καιρό! Ποτέ δεν θα ξεχάσω εκείνη την πρώτη φορά που αντίκρισα μια περήφανη ψείρα να περπατάει στο κεφαλάκι της μικρής μου! Μου θύμισε μικροσκοπική κατσαριδούλα (μπλιαχ) και το πώς δεν λιποθύμησα ήταν ένα θαύμα! Πάτησα όμως τέτοια τσιρίδα που πρέπει να ακούστηκα σε όλο τον Νομό Θεσσαλονίκης! Φυσικά κατάφερα να πανικοβάλλω το παιδί μου μια χαρά και να μην μπορώ να το ηρεμήσω με τίποτα.
Με τα πολλά έτρεξα στο πλησιέστερο φαρμακείο και πήρα ένα φυτικό παρασκεύασμα που εγγυόνταν αποτελέσματα , κάναμε την εφαρμογή, πέρασα και το χτενάκι, σκότωσα καμιά δεκαριά ψείρες και κάπως ηρεμήσαμε! Οι επόμενες μέρες ήταν εφιαλτικές γιατί επί μία ώρα προσπαθούσα με το χτενάκι να ψάξω το παιδί και να απομακρύνω τις κόνιδες! Η μάχη στο σπίτι μας ήταν καθημερινή! Το χειρότερο όμως ήταν πώς δεν είχε αποτέλεσμα! Τα μαλλάκια του παιδιού είναι τόσο απαλά που ήταν αδύνατον να βγάλω έστω και μία κόνιδα!

Σε μια βδομάδα μέσα, που κάναμε την επαναληπτική εφαρμογή, κατάλαβα πώς μάλλον τσάμπα αγωνιζόμουν! Καταρχήν είχα βρει άλλες 4 ψείρες στο κεφάλι του παιδιού και επίσης η μικρή από τη χρήση της λοσιόν είχε φοβερή ξηροδερμία! Και τότε σαν από μηχανής θεός, ψάχνοντας στο ίντερνετ πώς να αντιμετωπίσω τον εχθρό αποτελεσματικά έπεσα πάνω στο Pupilo!

Το Pupilo, είναι μία κλινική καταπολέμισης της φθείρας, σε ένα σούπερ kids friendly περιβάλλον! Απελπισμένη όπως ήμουν έκλεισα ραντεβού άμεσα! Ευτυχώς!!! Βέβαια το τι σχόλια άκουσα από τους γύρω μου για την επίσκεψη μου εκεί δεν λέγεται… (καλά που θα το πας το παιδί, οι μαμάδες μας πώς μας ξεψειρίζανε, αυτά είναι χαζομάρες, βάλε μαγιονέζα, βάλε τη μικρή σε κάσκα κλπ κλπ.) Μπορεί  να άκουσα πάνω από 50 διαφορετικούς τρόπους για να καταπολεμήσω τον εχθρό! Και δεν αμφισβητώ ότι μπορεί κάποιοι να ήταν αποτελεσματικοί! Αλλά κοντεύουμε στο 2020 και θέλω στο παιδί μου να προσφέρω όσο μπορώ το καλύτερο! Αρνούμαι να γυρίσω στο 1980 και στις αναχρονιστικές μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι δικές  μας μαμάδες με τα μέσα που είχαν εκείνη την εποχή!

Επίσης δεν ξέρω πώς θα σας φανεί αυτό, αλλά προτιμώ την μία ώρα της ημέρας που πάλευα με το παιδί για να περάσω το χτενάκι, να την περνούσα αγκαλιά μαζί της, να παίζαμε, να γελούσαμε, να τραγουδήσουμε  και να περνούσαμε όμορφα αντί την ταλαιπωρώ! Αφού λοιπόν είχα τη δυνατότητα, ναι θα άφηνα τις ψείρες στους ειδικούς! Κάτι παραπάνω θα ξέραν από εμένα.
Η επίσκεψη μας εκεί ενθουσίασε τόσο εμένα όσο και τη μικρή μου! Επί 2 ώρες έκανε τη θεραπεία της με μεγάλη ευχαρίστηση, αφού είχε στη διάθεσή της ταινίες, τάμπλετ και βιβλία, για να περάσει διασκεδαστικά τον χρόνο της κατά την διάρκεια της θεραπείας. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πώς οι άνθρωποι όντως είναι ειδικοί και ξέρουν τη δουλειά τους! Η σχολαστικότητα με την οποία εξέταζαν τα μαλλιά της μικρής μου, δεν είχε καμία σχέση με το πώς περνούσα το χτενάκι εγώ! Τα πάντα ήταν αποστειρωμένα, το προσωπικό εξαιρετικά καταρτισμένο και πολύ φιλικό!  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βήματα που ακολουθούν στην θεραπεία εδώ.

Προσωπικά αυτό που με ενθουσίασε είναι ότι το παιδί πέρασε ευχάριστα, δεν πόνεσε καθόλου, δεν ταλαιπωρήθηκε και ήθελε να επισκεφτεί το χώρο ξανά , με μεγάλη χαρά, μια βδομάδα μετά, για τον επανέλεγχο! Εγώ από την άλλη, ύστερα από τη συζήτηση που είχα με το προσωπικό, ηρέμησα, ενημερώθηκα και αισθάνθηκα σαφώς καλύτερα για το κακό αυτό που μας είχε βρει!

Φυσικά και φεύγοντας από εκεί ήμουν εξαιρετικά τυπική και ακολούθησα αυστηρά το πρωτόκολλο – συμβουλές που μου έδωσαν για την καθαριότητα τόσο του σπιτιού όσο και των προσωπικών αντικειμένων του παιδιού! Υπόσχομαι να σας δώσω όλες τις συμβουλές  σε επόμενη ανάρτηση!

Να σας πω την αλήθεια ανακουφίστηκα πολύ όταν μετά τον επανέλεγχο μου ανακοίνωσαν ότι δεν βρέθηκε ίχνος ψείρας ή κόνιδας! Η αλήθεια είναι πως είχαμε ταλαιπωρηθεί πολύ μαμά και κόρη, και η σχέση μας περνούσε μια κρίση εξαιτίας της δικής μου απαίσιας συμπεριφοράς απέναντι της! Τώρα που το σκέφτομαι ουσιαστικά από τον πανικό μου, έκανα bulling στο ίδιο μου το παιδί! Δεν το άφηνα να ξαπλώνει όπου ήθελε και το είχα σε μια καραντίνα μέσα στο ίδιο του το σπίτι!

Αν με ρωτήσετε για το κόστος της θεραπείας να σας πω ότι το βρήκα ιδιαίτερα προσιτό, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος και τα χρήματα που είχα ήδη καταναλώσει σε ψειροσαμπουάν και λοσιόν που υπόσχονταν θαύματα αλλά στη δική μου περίπτωση ήταν ανεπαρκή! Απεναντίας από την ταλαιπωρία η μικρή έκανε και φοβερή ξηροδερμία! Επίσης το φοβερό ήταν ότι η κλινική μου γλίτωσε πολύ χρόνο! Γιατί εγώ απλά δεν ξαναέβαλα χτενάκι στη μικρή! Και μόνο ότι δεν τρώγαμε μία ώρα κάθε μέρα (και άπειρο σπάσιμο νεύρων και για τις δυο μας) για να περνάω τα μαλλιά της με χτενάκι, ήταν μεγάλη υπόθεση.

Όσο για μένα αν κάτι κατάλαβα από την επίσκεψη μου εκεί, είναι πώς οι ψείρες δεν κάνουν διαχωρισμούς! Επισκέπτονται και τις καλύτερες οικογένειες! Ήταν τόσα τα παιδιά που είδα  στον χώρο της κλινικής, ηλικίας 5-15 ετών που πραγματικά κατάλαβα ότι το να πιστεύω πώς τα παιδιά μου δεν θα ξανά κολλήσουν, είναι σαν να πιστεύω σε ένα θαύμα! Όμως πια έχω τη λύση, έχω ένα σύμμαχο που θα με βοηθήσει να αντιμετωπίσω το πρόβλημα άμεσα και το κυριότερο αποτελεσματικά για αυτό και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας!

Φυσικά κρατάω μόνη μου μια ιεροτελεστία που μου πρότειναν από την κλινική! Όχι σπουδαία πράγματα, μη φανταστείτε! Λούζω τα παιδιά κάθε 10 μέρες με ένα ειδικό σαμπουάν και τα περνάω στα γρήγορα με χτενάκι για έλεγχο γιατί αυτή τη φορά θέλω να προλάβω! Όπως επίσης βάζω και απωθητική λοσιόν και γενικά κάνω ότι μπορώ για να μην περάσουμε ξανά τα ίδια! Απλά αυτή τη φορά θα είμαι εντελώς προετοιμασμένη και θα πάω απευθείας στους ειδικούς γλιτώνοντας έτσι το παιδί μου από την ταλαιπωρία και αντιμετωπίζοντας τις ψείρες αποτελεσματικά από την πρώτη κιόλας μέρα!


Pupilo Lice Clinics 

Τσιμισκή 99

Θεσσαλονίκη

Τηλ 2311  246800

Έχει τη δυνατότητα mobile δηλαδή  μπορεί να μετακινηθεί, και να έρθει στον χώρο σας κατόπιν συνεννόησης.

Σύντομα θα βρίσκεται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας!

Ψείρες τέλος: Πώς θα τις διώξετε μια και καλή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.