Που να πάτε με τα παιδιά σας το Σκ 20-22/10

3215

Η στήλη που αγαπήσατε τόσο πολύ για ακόμη μια βδομάδα μαζί σας! Το Νεράιδες και Δράκοι σας προτείνει κάθε βδομάδα τις πιο αγαπημένες εκδηλώσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μάλιστα αρκετές από αυτές είναι δωρεάν.  Όποια και αν επιλέξετε σας καλή διασκέδαση!!!

Επισκεφτείτε καθημερινά την σελίδα μας με το ημερολόγιο για τις Εκδηλώσεις – Εvents για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις παιδικές εκδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη! Η στήλη ενημερώνεται διαρκώς! Βρείτε με μπλε χρώμα όλες τις εκδηλώσεις για Αθήνα και με κίτρινο όλες τις εκδηλώσεις για Θεσσαλονίκη.

 

Αθήνα


Εργαστήριο Μηχανικής για Junior Μηχανικούς από το CityLab @ Public Συντάγματος!

Τα παιδιά (5 – 7 ετών) συμμετέχουν ενεργά σε ένα εργαστήριο Μηχανικής, ειδικά σχεδιασμένο για την ηλικία τους, δουλεύοντας σε ομάδες υπό την καθοδήγηση ειδικών για την ηλικία τους επιστημόνων.

Με βιωματική προσέγγιση (αλλά το κυριότερο διασκεδάζοντας), τα παιδιά σχεδιάζουν και χτίζουν μια μηχανική κατασκευή (από την καθημερινότητά μας), αναλύουν το πώς ακριβώς λειτουργεί και παρουσιάζουν το πώς μπορούν να την βελτιώσουν.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε  να δείτε εδώ


Διαδραστική έκθεση «Ice age – Στην εποχή των παγετώνων»

 

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εξερεύνησης του φανταστικού κόσμου αυτών των προϊστορικών πλασμάτων, συνοδευόμενη από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει για αυτά.

Οι επισκέπτες της νέας διαδραστικής έκθεσης θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο αυτών των μοναδικών πλασμάτων που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 12.000 χρόνια, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε  να δείτε εδώ


Οι Ομπρελίτσες – Παιδικός Ιανός Σταδίου

Η Ελληνοεκδοτική και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Οι Ομπρελίτσες της Εύης Παλαιοκρασσά σε εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη. 

 Δυο φίλες η Εύη και η Μαρία συναντήθηκαν κάτω από μια καλοκαιρινή ομπρελίτσα και συνεχίζουν αρκετά χρόνια μέχρι και σήμερα να είναι κολλητές όχι μόνο κάτω από καλοκαιρινές αλλά και χειμωνιάτικες ομπρελίτσες. Η Εύη Παλαιοκρασσά μαζί με την ομπρελίτσα φίλη της, Μαρία Σταματέρη, θα παρουσιάσουν την τρυφερή ιστορία αγάπης!

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε  να δείτε εδώ


Open Day στο Hello Kids

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου το Hello Kids ξεκινάει δυναμικά τις δραστηριότητές του και για τη φετινή χρονιά και σας υποδέχεται στον χώρο του με πολλές εκπλήξεις!

Εκείνη τη μέρα τα παιδιά θα παίξουνε, θα γίνουμε μικροί ζαχαροπλάστες φτιάχνοντας υπέροχες γλυκές λιχουδιές, θα ταξιδέψουν στη χώρα του  Αισώπου αλλά και να παρακολουθήσουν μια πολύ όμορφη μουσικοθεατρική παράσταση.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε  να δείτε εδώ


Η Μεγάλη των Τεράτων Σχολή στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου «Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΣΧΟΛΗ» το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, στις 11 π.μ.,στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε  να δείτε εδώ


Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών – Open Day

 

Το Μουσείο Μπενάκη μας περιμένει όλους, μικρούς και μεγάλους, για να γιορτάσουμε το άνοιγμα του Μουσείου Παιχνιδιών την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 από τις 10:00 έως τις 18:00 στον «Πύργο των Παιχνιδιών».

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ


Εργαστήρια Λάθους: Ζωγραφίζω τον άνεμο με αέρα! – ΚΠΙΣΝ 

Ευκαιρία για δημιουργικά λάθη! Εικαστικές συναντήσεις όπου τα λάθη επιτρέπονται, η γόμα απουσιάζει, οι γραμμές δεν περιορίζουν και η φαντασία έχει τον πρώτο λόγο!

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ


Οι Κηπουροί του Πάρκου – ΚΠΙΣΝ 

Τον Οκτώβριο τα πρωτοβρόχια δροσίζουν τα φυτά του Πάρκου και εκείνα ζωντανεύουν και δίνουν νέα βλάστηση. Οι  κηπουροί του Πάρκου αναλαμβάνουν δράση,  αναζητούν καρπούς  της εποχής, συλλέγουν τα τελευταία λαχανικά του καλοκαιριού, φυτεύουν λάχανο, κουνουπίδι, καρότα, κρεμμύδι και μαρούλι, σκαλίζουν και φροντίζουν τον Λαχανόκηπο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης με οδηγό το παιχνίδι, ξεκινά!

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ


Πικ νικ με τον Paul Klee και την παρέα του!

Ένα χρωματιστό πικ νικ στο Ξέφωτο του Πάρκου! Αντί για φρούτα και λαχανικά γεμίζουμε το καλάθι μας με χρωματιστά χαρτιά, μαρκαδόρους, ψαλίδια, χαρτοταινίες και πολλά άλλα υλικά. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει όταν όλοι θα καθίσουν στο γκαζόν,  το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον κόσμο του Paul Klee, του Henri Matisse, και του Piet Modrian. Σας περιμένουμε στο Ξέφωτο για μια μοναδική ευκαιρία ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας!

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ


Για Θέατρα Αθηνών μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε για το αγαπημένο μου Κάθε Μέρα Γονείς, που με την ομάδα του ετοιμάζει πολύ όμορφα πράγματα! Δείτε τις θεατρικές παραστάσεις που στηρίζει και εδώ!


Θεσσαλονίκη


KinderDocs 2017-18 στην Θεσσαλονίκη

Το KinderDocs  κάνει πρεμιέρα  στη Θεσσαλονίκη το  Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Παράλληλα με τις προβολές τα σαββατοκύριακα για το κοινό ξεκινάνε και οι προβολές τις καθημερινές (πρωί) για τα σχολεία. Οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις διαρκούν μία έως μιάμιση ώρα. Το πρόγραμμα διαρκεί έως το τέλος Απριλίου 2018.

Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ


Sleepover στο ΝΟΗΣΙΣ με τις Ωριωνίδες

Μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ θα δώσει την απάντηση. Μια ολόκληρη νύχτα, με προβολές στο Πλανητάριο, με σύνδεση με τον Διαστημικό Σταθμό, με πειράματα, παιχνίδια, κατασκευές και αστροπαρατήρηση.

Μια νύχτα, μια εμπειρία, για μια ομάδα παιδιών που θα ζήσουν, θα μάθουν και θα ονειρευτούν κάτι ξεχωριστό, μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ


«Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον»
Περιοδική έκθεση στο ΝΟΗΣΙΣ

Εάν εφευρέσεις όπως ο ηλεκτρισμός, η ασύρματη τεχνολογία, το ραντάρ, οι ακτίνες Χ και το ραδιόφωνο διαμόρφωσαν χαρακτηριστικά τον 20ο αιώνα, τότε «εφευρέτης του 20ου αιώνα» είναι ο Νίκολα Τέσλα.

Το έργο και την προσωπικότητα του μοναδικού αυτού ανθρώπου επιχειρεί να παρουσιάσει η έκθεση που διοργανώνει το ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου, δίνοντας έμφαση στα στοιχεία του οραματισμού και της ιδιοφυΐας του.

Από Σάββατο 21/10

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να δείτε εδώ


Γιγάντιοι Δεινόσαυροι στη Helexpo

Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και για τρεις ολόκληρους μήνες, σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., στο περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, έρχεται ένα νέο εντυπωσιακό θεματικό πάρκο και μουσείο: oι «Δεινόσαυροι».

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας μπορείτε να δείτε εδώ

 

 

 

 


Πώς και πότε μπορείτε να επισκεφτείτε το θωρηκτό “Αβέρωφ”

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται «δεμένο» το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», το οποίο απέπλευσε στο Αιγαίο για πρώτη φορά μετά από περίπου 70 χρόνια. Το «Αβέρωφ», που θα παραμείνει στην πόλη έως περίπου τον Νοέμβριο. Για λίγες μέρες ακόμα.

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας μπορείτε να δείτε εδώ


Kids World στο Mediterranean Cosmos (6-21/10)

Από τις 6 έως τις 21 Οκτωβρίου 2017, ο κόσμος όπως τον ονειρεύονται τα παιδιά ζωντανεύει στο Kids World του Mediterranean Cosmos, με διασκεδαστικές θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, μουσική, χορό και πολλά άλλα!

Καθημερινά, οι μικροί φίλοι του Mediterranean Cosmos θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πρωτότυπες κούκλες από χαρτί και χαριτωμένες μαριονέτες δακτύλων, να εμπνευστούν από το μεγάλο καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ και να σχεδιάσουν τα δικά τους ηλιοτρόπια, αλλά και να φτιάξουν μια φανταστική πολυπολιτισμική πόλη με τη μέθοδο του κολάζ.

Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ

Ο Θησαυρός του Βιβλιοπόντικα – Πρεμιέρα Κυριακή 22/10

Το Θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Productions, ενώνουν φέτος το χειμώνα τις δυνάμεις τους και καλωσορίζουν το κοινό στο πιο τρελό κυνήγι Θησαυρού!

Ο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας των παιδιών ο Βιβλιοπόντικαςανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι και παρέα με τους αγαπημένους του, την Τίτα Γραβιέρα, τον Μίμη Κασεράκη, τον Χαρτοπόντικα, τη Θεία Μοτσαρέλα αλλά και την γατούλα Φιλαναγνωσία, ξεκινά για να ανακαλύψει τον πιο μαγικό Θησαυρό!

Πρεμιέρα Κυριακή 22/10

 Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ


«Όλιβερ Τουίστ» του Κάρολου Ντίκενς από την παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης

Η παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης έρχεται και φέτος κοντά στους μικρούς της φίλους με ένα μαγευτικό Μιούζικαλ βγαλμένο από το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ», στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ

 

 

 

 


Ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των Ταύρων – Κολοσσαίον 

Μετά την επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο.  Μία παράσταση που σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη για το παιδικό θέατρο.

Κάθε Σάββατο στις 17:00 & Κυριακή στις 11:30

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ:


Η Παπλωματού – Αριστοτέλειον 

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Αριστοτέλειον», παρουσιάζει για τη θεατρική σεζόν 2017-2018 το αριστουργηματικό έργο, “Η Παπλωματού”,σε σκηνοθεσία και διασκευή Μαριάννας Τόλη. Ένα μουσικό υπερθέαμα με πολλά σύγχρονα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Οι πρωταγωνιστές χορεύουν, τραγουδούν και… αφηγούνται την υπέροχη ιστορία της «Παπλωματού», εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπώ και ΓκέιλΜάρκεν. Τα πρωτότυπα σκηνικά, τα πλούσια κοστούμια, η υπέροχη μουσική, οι εξαιρετικές χορογραφίες και οι μοναδικές ερμηνείες των 11 ηθοποιών, δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με ονειρικές εικόνες. Μια παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που συνδυάζει χορό, τραγούδι, χιούμορ και ευαισθησία, έρχεται να αγγίξει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, υμνώντας την ανθρωπιά.

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή (και επιλεγμένα Σάββατα) στις 12.00 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ:


Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων – Θέατρο Φαργκάνη

Το Θέατρο Των Παιδιών παρουσιάζει στο Φαργκάνη – Art σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη «Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ (Ή απλές, θεότρελες οδηγίες από μια παράξενη παράσταση για το πώς θα φυλάξω την παιδικότητά μου καθώς μεγαλώνω).

Η παιδική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη μετά από μία επιτυχημένη χρονιά όπου μάγεψε το κοινό της Αθήνας, φέτος έρχεται και στη Θεσσαλονίκη από το «Θέατρο των Παιδιών» στο Φαργκάνη – Art.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώΠου να πάτε με τα παιδιά σας το Σκ 20-22/10

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.