Η επιλογή της μαρμελάδας από πάνω, μπορεί να είναι της αρεσκείας σας εμένα όμως μου αρέσει ο συνδυασμός με τη μαρμελάδα φράουλα. Ίσως γιατί ψάχνω τρόπους να γευτώ το αγαπημένο μου φρούτο ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα!
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:
Πάστα φλώρα – Η πιο εύκολη συνταγή
- 2 φλυτζάνια μαρμελάδα φράουλα
Βάση
- 225 γρ. βούτυρο μαλακό ((σε θερμοκρασία δωματίου))
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1/2 κουτ. γλ. μπέκιν
- 1 βανίλια
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ( ελαφρά χτυπημένα)
- 1 πρέζα αλάτι
– Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέκιν. Προσθέτουμε την λευκή και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι.- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το κουτάλι όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο περίπου μισή ώρα για να ξεκουραστεί.
- Στρώστε τα 2/3 της ζύμης σε ένα στρογγυλό ταψί.
- Απλώστε πάνω στη ζύμη την μαρμελάδα.- Με το υπόλοιπο 1/3 πλάστε κορδόνια και βάλτε τα πάνω από τη ζύμη, στολίζοντας την επιφάνεια.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά!
- Extra tips
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ. πρέπει να είναι εύπλαστη και μαλακή! Προσοχή μην την ζυμώσετε πολλή ώρα γιατί θα σκληρύνει!
- Καλή απόλαυση!
Γλυκιά μου Κλέλια
πεντανόστιμη μοιάζει!!!!
Από μαρμελάδα προτιμώ το βερίκοκο
Φιλάκια πολλά ♥
teleia
λατρευω παστα φλωρα!!!!!! και δεν εχω κανει ποτε!!!!! σε ευχαριστω για τη συνταγη 🙂