Εύκολη και γρήγορη τριφτή μηλόπιτα!

7203

 

Το έχετε καταλάβει! Αν η συνταγή δεν είναι εύκολη και γρήγορη δεν μπαίνει στο blog! Έτσι λοιπόν αποφάσισα να σας βάλω σήμερα μία εύκολη και γρήγορη τριφτή μηλόπιτα, την αγαπημένη της οικογένειας μας, που γίνεται τόσο γρήγορα… ώσπου να πεις αλεύρι!

Ιδανική συνταγή για αυτό το διάστημα, αλλά και για όλο τον χειμώνα που τα μήλα έχουν την τιμητική τους! Είναι τόσο εύκολη που εννοείται πώς μπορείτε να την φτιάξετε μαζί με τους μικρούς σας βοηθούς!

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:





Εύκολη τριφτή μηλόπιτα
Υλικά
Ζύμη      
  • 250 gr βούτυρο λιωμένο, όχι να καίει
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
Γέμιση
  • 4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα
  • λίγη κανέλα
  • λίγη άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει, το ρίχνουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε καλά.- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη, βάζοντας τελευταίο το αλεύρι.



  2. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.


  3. Χωρίζουμε σε 2 μπάλες και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.


  4. Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη (στο χονδρό) και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Προσθέτουμε δηλαδή την άχνη και την κανέλα και ανακατεύουμε.


  5.  Σε ένα πυρέξ ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι στρώνουμε με τα χέρια την πιο μεγάλη μπάλα ζύμης.


  6. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση.


  7. Παίρνουμε τη δεύτερη μπάλα ζύμης και την τρίβουμε με τα χέρια μας, προσπαθώντας να σκεπάσουμε όσο το δυνατόν παραπάνω τη γέμιση. Καθώς ψήνεται, η ζύμη θα φουσκώσει και τα κενά θα κλείσουν από μόνα τους!


  8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 40 περίπου λεπτά, ώσπου να ροδίσει.


Extra tips
  1. Η συγκεκριμένη ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τάρτα.


  2. Αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο με ένα ποτήρι λάδι, η μηλόπιτα θα γίνει νηστίσιμη και εξίσου νόστιμη.


 

 

 

 
 
trifti milopita




Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για τον καφέ σας, το απογευματινό σας αλλά και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο! Ο συνδυασμός μήλου και κανέλας είναι πραγματικά ανεπανάληπτος! Διατηρείται εκτός ψυγείου τουλάχιστον για 3-4 μέρες!Εύκολη και γρήγορη τριφτή μηλόπιτα λοιπόν και είναι ένας από τους 10 λόγους για τους οποίους λατρεύω το φθινόπωρο! Περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σας!

 
 
Clelia!

 

 

 Εύκολη και γρήγορη τριφτή μηλόπιτα!

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λοιπόν επειδή αυτή τη στιγμή ο φούρνος μου ήδη ψήνει το φαγάκι μας για το βράδυ, θα φτιάξω και τη μηλόπιτα για τον απογευματινό μας καφεδάκι!!! Σε ευχαριστώ για την ιδέα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.