7 βιβλία για να αγαπήσει το παιδί σας το σχολείο!

3117
Ένας από τους πιο όμορφους τρόπους για να μιλήστε στα παιδιά σας για το σχολείο, και να τα προετοιμάσετε για αυτό όσο είναι δυνατόν, είναι μέσα από τα τα βιβλία και τα παραμύθια!!! Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, στάθηκαν πάλι με αγάπη και σεβασμό δίπλα στις ανάγκες των παιδιών και  ετοίμασαν 7 βιβλία που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο! Εμείς τα διαβάσαμε, ενθουσιαστήκαμε και σας τα προτείνουμε!

Μία από τις σειρές που λατρέψαμε είναι τα Μαθητικά κατορθώματα της Αντιόπης Φραντζή από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Πρόκειται για μια σειρά με μικρές ιστορίες της καθημερινής σχολικής ζωής. Απευθύνεται στα παιδιά για να τους δώσει φωνή και να μας μιλήσουν για τα ζητήματα που τα απασχολούν, στους γονείς για να τους δώσει μικρά τρικ ενθάρρυνσης των παιδιών τους, στους εκπαιδευτικούς για να αναγνωρίσουν και να διευρύνουν τον εαυτό τους.
1. Τι κάνουν τα πρωτάκια;

Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τη Νεφέλη. Πρώτη μέρα στο σχολείο, πρώτη μέρα στην Πρώτη τάξη. Κι ενώ όλα μοιάζουν δύσκολα και τρομακτικά, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει, που θα κάνει τη μικρή να φύγει στο σχόλασμα μ’ ένα πλατύ χαμόγελο…

♥ Η γνώμη μου ♥


Ήταν το βιβλίο που έλυσε όλες μας τις απορίες για την Πρώτη δημοτικού. Μάθαμε τι κάνουν τα πρωτάκια εκεί, πώς περνάει η μέρα τους, πώς είναι η δασκάλα τους κλπ. Η μικρή Νεφέλη (συνονόματη οπότε πάθαμε και μια μικρή ταύτιση), με το  γλυκό της χαμόγελο μας έκλεψε την καρδιά!

Αν κάτι μας έμεινε λοιπόν από αυτό το βιβλίο είναι πώς στο δημοτικό υπάρχουν μεγαλύτερα παιδιά που είναι έτοιμα να πειράξουν τα πρωτάκια! Όμως με τον κατάλληλο χειρισμό, όλα μπορούμε να τα λύσουμε! Οπότε η ιστορία αυτή αποτέλεσε τη βάση για να μιλήσουμε για τις διάφορες συμπεριφορές που ενδεχομένως συναντήσουν στο σχολείο και πώς θα πρέπει να αντιδράσουν. Το βρήκα εξαιρετικό και σίγουρα απευθύνεται σε παιδιά 6-7 χρονών.2. Τα ζωγραφιστά μυστικά

Στον Ιάσονα αρέσει πολύ να ζωγραφίζει, αλλά όχι και τόσο να γράφει. Μέχρι που έρχεται ένας καινούριος δάσκαλος, που αγαπά κι εκείνος τη ζωγραφική, και δείχνει στα παιδιά έναν νέο τρόπο ν’ αντιμετωπίζουν τα γράμματα και τους αριθμούς. Και τότε, όλα αλλάζουν…

♥ Η γνώμη μου ♥


Στην ίδια ακριβώς φιλοσοφία με το παραπάνω βιβλίο, στόχευσε ακριβώς στους προβληματισμούς μας και πέτυχε διάνα! Μακάρι στη σχολική μας ζωή να έχουμε και εμείς δασκάλους σαν τον κύριο Πετράν που θα μας βοηθήσει  να ανοίξουμε τα φτερά μας! Γενικά τα βιβλία της συγκεκριμένης σειράς μας βοήθησαν πολύ να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις του μεγάλου σχολείου!

 
3. Πόσο μ’ αρέσει το σχολείο! – Τις Ραμπις

Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να σου αρέσει το σχολείο! Σε κάθε σελίδα θα βρεις κι από έναν. Ένα βιβλίο που βοηθάει τα μικρά παιδιά στην προσαρμογή στο Νηπιαγωγείο, με έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που κάνουν την ανάγνωση παιχνίδι.

 

♥ Η γνώμη μου ♥


Ένα βιβλίο που σίγουρα θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά στην προσαρμογή τους μεγάλο στο σχολείο. Αγαπήσαμε τις έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που κάνουν την ανάγνωση παιχνίδι.  Λατρέψαμε το γεγονός ότι σε κάθε σελίδα βρίσκαμε και έναν λόγο για να μας αρέσει το σχολείο. Και τελικά διαπιστώσαμε πώς υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να αγαπήσει κάποιος  το σχολείο! Όσες αμφιβολίες και αν είχαμε … διαλύθηκαν!

4.    Οδός των Φίλων – Σιλβέν Ζαουί
Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους αλλά και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις. Μια σειρά γραμμένη σε μορφή κόμικς.
Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία και την προηγούμενη μέρα ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν αμέσως πως στην πραγματικότητα του φταίει η επιστροφή στα θρανία. Ευτυχώς, η Μία έχει μια σούπερ ιδέα: μαζί οι πέντε φίλοι θα απαριθμήσουν όλους τους λόγους που υπάρχουν για να σου αρέσει το σχολείο, και θα τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής!
 
♥ Η γνώμη μου ♥


Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με τη μορφή κόμικ και πραγματεύεται ένα δύσκολο και σοβαρό θέμα! “Δεν Θέλω να πάω σχολείο”, μία φράση που όλοι οι γονείς απεύχονται να ακούσουν! Όμως καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι, και το βιβλίο αυτό θα μας βάλει στο κλίμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Γιατί υπάρχει τίποτα καλύτερο από τους πραγματικούς φίλους που σε καταλαβαίνουν και προσπαθούν να βρουν τη λύση στο πρόβλημά σου;
5. Τόνοι, τόνοι και Τόνι – Πάνος Χριστοδούλου
«Πού είναι οι τόνοι; Θέλω τόνους!» ακούστηκε µια φωνή από το παραθαλάσσιο σχολείο. Κι έτσι οι τόνοι, που κολυµπούσαν αµέριµνοι στη θάλασσα, βγήκαν στη στεριά, νοµίζοντας ότι τους καλούσαν. Πού να ήξεραν ότι αυτός που φώναζε ήταν ο δάσκαλος και ότι έκανε παρατήρηση στον Τόνι επειδή δεν έβαλε τόνους στο κείµενο που έγραψε. Κι έτσι όπως βγήκαν µε φόρα από το νερό οι τόνοι (τα ψάρια δηλαδή), άρχισαν άθελά τους να πέφτουν σαν τόνοι (γραµµατικής) στις λέξεις που ήταν γραµµένες στον πίνακα. Και τους άλλαξαν τα φώτα και µαζί και το νόηµα… Θα µπορέσει κάποιος να βάλει τέλος στο χάος που δηµιουργήθηκε στην τάξη; Και ο Τόνι θα βάζει από εδώ και στο εξής τόνους, για να µην ξανασυµβούν τα ίδια;

 

♥ Η γνώμη μου ♥


Ένα πανέξυπνο παιχνιδιάρικο παραμύθι παρεξηγήσεων και ορθογραφίας! Διασκεδαστικό και πολύ ευφάνταστο! Μου έκανε φοβερή εντύπωση όμως πώς τα παιδιά μου που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη επαφή με τους τόνους, έπιασαν κατευθείαν το νόημα ! Δεν ξέρω αν έφταιγε το παιχνιδιάρικο περιεχόμενό του αλλά τελειώνοντας το βιβλίο, θέλαμε να παίξουμε ένα σωρό παιχνίδια! Βρήκαμε πολλές λέξεις που αν αλλάξεις τον τόνο τους αλλάζει εντελώς το νόημα τους! Τους άρεσε δε τόσο πολύ που θέλησαν να το χαρίσουμε στη δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης  για να διαβάσουν και να μάθουν και τα άλλα παιδάκια τι μπορεί να συμβεί αν δεν βάζουμε σωστά τους τόνους!

6. Πένι Πέπερ – Σχολικό ημερολόγιο 2017-2018

Ακολούθησε μια γνήσια δεκάχρονη ντετέκτιβ σε ένα φανταστικό ημερολόγιο που δεν πρέπει να λείπει από καμία σχολική τσάντα!

Η θαρραλέα Πένι Πέπερ θα σου κρατήσει συντροφιά όλες τις μέρες της σχολικής χρονιάς με παιχνίδια, σταυρόλεξα, λαβύρινθους και τις απίθανες ντετεκτιβικές της μεθόδους! Επίσης, θα σου υπενθυμίζει τις γιορτές των φίλων σου, τις σημαντικότερες παγκόσμιες ημέρες, αλλά και τις σχολικές αργίες για να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου.

Γέμισε τις σελίδες του ημερολογίου με τις σημειώσεις σου και κράτησε για πάντα ένα ημερολόγιο-ανάμνηση των μαθητικών σου χρόνων στο δημοτικό σχολείο!

♥ Η γνώμη μου ♥


Το σχολικό αυτό ημερολόγιο έγινε το αγαπημένο της Νεφέλης! Μόλις τελειώσουμε τα μαθήματα, η μικρή μου νεράιδα ανοίγει τις σελίδες του και ξεκινά τα παιχνίδια και τους λαβύρινθους! Είναι ένα σημειωματάριο γεμάτο ζωγραφιές και λεξούλες που είναι σίγουρο ότι θα το κρατήσουμε μέσα στα αναμνηστικά της Α’ Δημοτικού!

 

7. Ντετέκτιβ Κλουζ – Σχολικό ημερολόγιο 2017-2018

Ένα φανταστικό ημερολόγιο με τον μεγαλύτερο μικρό ντετέκτιβ που δεν πρέπει να λείπει από καμία σχολική τσάντα!
Ο Κλουζ θα σου κρατήσει συντροφιά όλες τις μέρες της σχολικής χρονιάς με παιχνίδια, σταυρόλεξα, λαβύρινθους και τις φοβερές του ατάκες! Επίσης, θα σου υπενθυμίζει τις γιορτές των φίλων σου, τις σημαντικότερες παγκόσμιες ημέρες, αλλά και τις σχολικές αργίες για να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου.
Γέμισε τις σελίδες του ημερολογίου με τις σημειώσεις σου και κράτησε για πάντα ένα ημερολόγιο-ανάμνηση των μαθητικών σου χρόνων στο δημοτικό σχολείο!

 

♥ Η γνώμη μου ♥


Το ημερολόγιο αυτό είναι όπως πολύ σωστά καταλάβατε το ημερολόγιο του Κωνσταντίνου! Και μπορεί να μην κάθεται να στρωθεί στα μαθήματα και να κάνει χίλιες δυο σκανταλιές. αλλά όταν είναι να γράψει στο ημερολόγιο του μια χαρά τα καταφέρνει! Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ είναι ότι βοήθησε τον μικρό μου δράκο να εξοικειωθεί κάπως με την έννοια του χρόνου. Έτσι σημειώσαμε μαζί όλες τις αργίες και τις σημαντικές γιορτές και κάθε μέρα βλέπουμε πόσες μέρες απέχουν ακόμα οι επόμενες αργίες!
7 βιβλία για να αγαπήσει το παιδί σας το σχολείο!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.