Που θα πάτε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας (29/9-1/10) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

3476

Που θα πάτε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας (29/9-1/10) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Το όνομά μου, Κλειώ, έχει μια βαριά κληρονομιά! Μούσα σου λέει, της Ιστορίας, και αυτή η αγάπη μου για κάθε είδους καλλιτεχνικά υπάρχει διάχυτη μέσα μου, λες και με είχαν μπολιάσει με αυτήν όταν ήμουν μικρή! Θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα, μουσική, όλα με ενδιέφεραν από μικρή και όλα τα παρακολουθούσα!

Όταν έγινα μαμά θέλησα να μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά μου την αγάπη μου για τις τέχνες! Θυμάμαι 2,5 χρονών τους είχα πάει στην πρώτη τους θεατρική παράσταση (Μαίρη Πόππινς) και μαγεύτηκαν!!! Πήγαμε μάλιστα άλλες 2 φορές στην ίδια παράσταση!

Έτσι ξεκίνησα να ενημερώνομαι για τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα της αγαπημένης μου Θεσσαλονίκης, και λίγο αργότερα ξεκίνησα να βλέπω και τα δρώμενα της Αθήνας, που όπως και  να το κάνουμε είναι το κέντρο βρε παιδί μου! Διάβαζα για θέατρα και παραστάσεις και ευχόμουν να ανηφορίσουν γρήγορα κατα πάνω για να τα δούμε και εμείς!

Η αγάπη μου λοιπόν για τις τέχνες με οδήγησε να φτιάξω αυτη τη στήλη με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι. Ελπίζω να σας αρέσει, να την βρείτε ενδιαφέρουσα και να την αγαπήσετε όσο την αγάπησα και εγώ. Εύχομαι να σας φανεί χρήσιμη και να συναντηθώ μαζί σας στις περισσότερες παραστάσεις και εκδηλώσεις που παρουσιάζω! Κάθε Πέμπτη θα βρίσκετε ένα μίνι οδηγό για το που να πάτε με τα παιδιά σας στις δύο αγαπημένες μου πόλεις! Αθήνα και Θεσσαλονίκη! 

Οι κάτοικοι των υπόλοιπων πόλεων παρακαλώ συγχωρέστε με, αλλά μου είναι αδύνατον να παρακολουθώ τα δρώμενα σε όλη την Ελλάδα! Παρόλα αυτά υπόσχομαι πώς αν κάποιες εκδηλώσεις πέσουν στην αντίληψη μου, ευχαρίστως θα σας τις παρουσιάσω!

Καλή σας απόλαυση!

Αθήνα

Για Θέατρα Αθηνών μπορείτε να συμβουλεύεστε για το αγαπημένο μου Κάθε Μέρα Γονείς, που με την ομάδα του ετοιμάζει πολύ όμορφα πράγματα!

Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (29/9)

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει για τέταρτη συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους στο Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων για την καθιερωμένη πλέον Βραδιά του Ερευνητή.   

Η Βραδιά περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις σχεδιασμένες για τους μαθητές όλων των ηλικιών, κυνήγι θησαυρού που εξελίσσεται σε συναρπαστικό παιχνίδι για τους επισκέπτες, ζωντανή μουσική, αλλά και ζωντανή σύνδεση με το μουσικο – επιστημονικό δρώμενο της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ


Οιδίπους Τύραννος – Αρχαίο δράμα από παιδιά…για παιδιά!

O μύθος του Οιδίποδα εμπνέει τη θεατρική ομάδα “Εμείς, Εμείς”, που αποτελείται από έξι παιδιά 8 ετών, και με την καθοδήγηση-σκηνοθεσία της Αλίκης Δανέζη Knutsen παρουσιάζουν στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς στις 29 Σεπτεμβρίου, τον “Οιδίποδα Τύραννο”, μια παράσταση από παιδιά…για παιδιά.

Είναι η πρώτη φορά που μια αρχαία τραγωδία ανεβαίνει σε μια παράσταση όπου ηθοποιοί είναι παιδιά κι απευθύνεται σε παιδιά, μια μοναδική ευκαιρία για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν ένα κείμενο που θίγει δύσκολα ζητήματα, σε μια εκδοχή που θα τους κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ


Θεσσαλονίκη


1stKIDOT (Kids Of Tomorrow) Festival

 

Ένα νέο φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους ξεκινά από αυτή τη χρονιά στην πόλη! Το KIDOT (Kids Of Tomorrow) Festival απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών μιας και φιλοξενεί εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά δρώμενα για παιδιά από την βρεφική  μέχρι και την εφηβική ηλικία ενώ παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά εργαστήρια και δράσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ γονέων και παιδιών καθώς και workshopαποκλειστικά για ενηλίκους!LegoAcademies, παιχνίδια με ρομπότ, σχολές γονέων, βρεφικό μασάζ, babywearingκαι χορός για γονείς μαζί με τα παιδιά,προσκαλούν τους μεγαλύτερους επισκέπτες να πάρουν και αυτοί μέρος στις εκπαιδευτικές δράσεις του KIDOT!

♦Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και τη Κυριακή 1 Οκτωβρίου, το Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης μεταμορφώνεται σε ένα πεδίο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και δράσης για μικρούς και μεγάλους από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ!

♦ Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη .

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!




 

Βραδιά του Ερευνητή στο Μέγαρο Μουσικής (29/9)

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), συντονίζει για ακόμη μια χρονιά τη Βραδιά του Ερευνητή στη Θεσσαλονίκη και σας προσκαλεί την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017  να επισκεφθείτε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1)  για να ζήσετε μια  μοναδική βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά επιστημονικά πειράματα και μουσική.  Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17.00, οπότε και η Βραδιά του Ερευνητή θα ανοίξει τις πύλες της σε επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν μεταξύ άλλων τα μυστικά του νυχτερινού ουρανού με τη βοήθεια του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας και θα παρακολουθήσουν μια διαδραστική performance σαπουνόφουσκας με στοιχεία από το θέατρο, τον χορό, την τέχνη της ακροβατικής και του θεάτρου δρόμου από την καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite. Οι μικροί θα πάρουν μέρος σε έναν πρωτότυπο αγώνα ανακύκλωσης, θα φτιάξουν την πόλη με την πιο καθαρή ενέργεια σε ένα παιχνίδι πρωτότυπου σχεδιασμού από την AddArt ενώ θα χρησιμοποιήσουν παίζοντας, μια γλώσσα προγραμματισμού μέσω του πολυβραβευμένου συστήματος CubesCoding!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ:


Ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των Ταύρων – Κολοσαίον (Πρεμιέρα)

Μετά την επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο.  Μία παράσταση που σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη για το παιδικό θέατρο.

Πρεμιέρα : Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 17: 00

Κάθε Κυριακή στις 11:30, Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ:


Η Παπλωματού – Αριστοτέλειον (Πρεμιέρα)

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Αριστοτέλειον», παρουσιάζει για τη θεατρική σεζόν 2017-2018 το αριστουργηματικό έργο, “Η Παπλωματού”,σε σκηνοθεσία και διασκευή Μαριάννας Τόλη. Ένα μουσικό υπερθέαμα με πολλά σύγχρονα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Οι πρωταγωνιστές χορεύουν, τραγουδούν και… αφηγούνται την υπέροχη ιστορία της «Παπλωματού», εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπώ και ΓκέιλΜάρκεν. Τα πρωτότυπα σκηνικά, τα πλούσια κοστούμια, η υπέροχη μουσική, οι εξαιρετικές χορογραφίες και οι μοναδικές ερμηνείες των 11 ηθοποιών, δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με ονειρικές εικόνες. Μια παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που συνδυάζει χορό, τραγούδι, χιούμορ και ευαισθησία, έρχεται να αγγίξει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, υμνώντας την ανθρωπιά.

Πρεμιέρα παραστάσεων: Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή (και επιλεγμένα Σάββατα) στις 12.00 μ.μ.

Γενική είσοδος 12 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ:

Που θα πάτε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας (29/9-1/10) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!




ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.