Υλικά (για 4 άτομα) – 1 κιλό χοιρινό φιλετάκια – 1 κρέμα γάλακτος – 1 ποτήρι κόκκινο κρασί – 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ – 3-4 κουταλιές μέλι – 2 κουταλιές βαλσάμικο – 15 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι – αλάτι και πιπέρι – 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση – Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. – Σβήνουμε με το κρασί, το κονιάκ, το μέλι και το βαλσάμικο και προσθέτουμε τα μισά δαμάσκηνα. – Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, ανακατεύοντας κάπου κάπου για να μη κολλήσουν κάτω τα δαμάσκηνα.– Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα υπόλοιπα δαμάσκηνα και το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά! Extra tips– Ανάλογα με το τι κομμάτι κρέας θα χρησιμοποιήσετε θα προσαρμόσετε και τους χρόνος μαγειρέματος! Εγώ το κάνω με ψαρονέφρι και σας δίνω τους χρόνους για αυτό. – Ο λόγος που ρίχνουμε τα δαμάσκηνα μισά μισά είναι για να μην λιώσουν όλα και να είναι πιο ευπαρουσιάστο! Θέλουμε να λιώσουν τα μισά για να δώσουν τη γλύκα τους αλλά θέλουμε και κάποια ολόκληρα για το σερβίσρισμα. Καλή απόλαυση! |
![]() |
Αυτή ήταν η αγαπημένη μου συνταγή για το πιο εορταστικό πιάτο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού μας! Χοιρινά φιλετάκια με δαμάσκηνα και μέλι! Mη ξεχνάτε ότι συνοδεύετε τέλεια με Πουρέ κάστανο που γίνεται με 2 μόνο υλικά! Δοκιμάστε το και είναι βέβαιο πώς θα καταπλήξετε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.
Αν ψάχνετε και άλλες ιδέες για το γιορτινό τραπέζι ρίξτε μια ματιά στις ιδέες για ορεκτικά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή μπουφέ!
Μην ξεχάσετε τα δείτε το πανεύκολο λικέρ ρόδι, τη συνταγή για Gluhwein που είναι το απόλυτο ποτό των Χριστουγέννων και φυσικά τα μυστικά για να φτιάξετε τέλειους κουραμπιέδες!
φαινονται τελεια!!! καλη εβδομαδα Κλειω μου!! φιλια
θα την τιμησω! λατρευω τα γλυκα σε συνδυασμο με τα αλμυρα 🙂