Υλικά – 2 κούπες (900γρ) φρέσκο βούτυρο αγελάδος (λιωμένο σε βάζο) – 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη – 1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα, αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα στο multi – 4-5 κούπες (σχεδόν ένα πακέτο) αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 2 βανίλιες
Εκτέλεση – Xτυπάμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. – Ρίχνουμε αρχικά 2 κούπες αλεύρι, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε ελαφρά. – Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι. Υπάρχει περίπτωση να ρίξουμε όλο το αλεύρι (και τις 5 κούπες) και να χρειαστεί και άλλο εξαιτίας της λιπαρότητας του βουτύρου! Οπότε ρίχνουμε παραπάνω τόσο αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά, αφράτη και να μη κολλάει στα δάχτυλα. – Τoυς πλάθουμε ελαφριά και τους αραδιάζουμε στο ταψί. Όσο πιο μικροί είναι τόσο καλύτερα! Στο μέγεθος μπουκίτσας. – Τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στο πάνω κάτω για 20 λεπτά ακριβώς. (στον δικό μου φούρνο)- Μόλις κρυώσουν κοσκινίζουμε με άχνη!
Extra tips– Δεν τους ζυμώνουμε πολύ, γιατί σφίγγουν και δεν γίνονται αφράτοι. – Τους πλάθουμε πολύ απαλά. Καλό είναι να αποφύγουμε να απλώσουμε τη ζύμη με πλάστη και να την κόψουμε με κουπ πατ. – Όταν τους βγάζουμε από το φούρνο θα μας φαίνονται άψητοι! Έτσι όμως θα πρέπει να είναι! Καλή απόλαυση! |
Αυτή ήταν η πανεύκολη συνταγή για τους αγαπημένους μου κουραμπιέδες. Τη συνταγή αυτή την έχω δώσει κατα καιρούς σε πολλές φίλες μου που όμως αρκετές φορές δεν έβγαιναν σαν τους δικούς μου! ‘Οταν ρωτούσα λοιπόν τι δεν έκαναν από την συνταγή έβλεπα ότι είχαν παραστρατήσει σε κάποια σημεία! Για αυτό προσοχή, όταν λέω λοιπόν ακολουθήστε την συνταγή κατά γράμμα το εννοώ!
Θα πρέπει να πάρετε βούτυρο αγελάδας λιωμένο στο γυάλινο βάζο! Ότι άλλο βάλετε απλά δεν θα είναι το ίδιο. Κάνει τη διαφορά.
Θα πρέπει να μην τους παιδέψετε στο ζύμωμα και προς θεού να μην τους κοψετε με κουπ-πατ. Κάντε τα μπισκότα σας με σχέδια όχι τους κουραμπιέδες.
Τέλος όταν τους βγάλετε θα πρέπει να είναι άψητοι σχεδόν. Μη φοβηθείτε, σφίγγουν μετά! Αν τους αφήσετε παραπάνω χρόνο στο ψήσιμο το βούτυρο θα καεί και θα μυρίσει άσχημα,
Μην ξεχάσετε να δείτε τις 100 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που σας προτείνω, τις οποίες με την εγγραφή σας στο newsletter, θα τις λάβετε σε εκτυπώσιμη μορφή καθώς και
25 τρόπους να στολίσετε το τραπέζι σας με φυσικό τρόπο και
25 τρόπους να διακοσμήσετε τα Χριστουγεννιάτικα Cupcakes.
Κουραμπιέδες μιαμ μιαμ!
Καλημέρα Κλειώ! 🙂
Κλασική κι ωραία συνταγή
Καλημέρα Κλειώ μου
Οταν λες ποιο εννοεις??Εγω ξερω το Ηπειρος λιωμενο σε βαζο που ειναι αιγοπροβιο.
Δεν ξερω γιατι,αλλα εμφανιστηκε το μισο σχολιο.Η ερωτηση μου ειναι ποιο βουτυρο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε?ευχαριστω!
Λατρεύω τους κουραμπιέδες αλλά δεν τους φχαριστιέμαι ποτέ γιατί νηστεύουμε… την συνταγή σου όμως θα την δοκιμάσω πριν ή μετά την νηστεία! Φιλιά!
Ποοοο!!! τι έιπες τώρα! για μένα είναι νωρίς για Χριστούγεννα αλλά μ'εβαλες τελείως στο κλίμα με τους κουραμπιέδες σου και το χριστουγεννιάτικο deco στο site! λες να ξεκινήσω???
λατρευω κουραμπιε!!!! και ενα ελληνικο καφεδακι περικαλω 🙂
Η συνταγη ειναι Φ Ο Β Ε Ρ Η και όντως εαν κανεις τα βηματα κατα γραμμα βγαινουν υπεροχοι!!! Και πέρισυ τους έφτιαξα (που έφτιαχνα για 1η φορα) αλλά και φέτος!!! Ευχαριστούμε πολύ και καλές γιορτές σε όλους!!!